Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: N

op 02 april 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter N aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Nieuwe Maan - Stephenie Meyer

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, dit boek is tweede boek van de Twilight Saga.

Niet te filmen - Sophie Kinsella

Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar.

Tinke: Oh god ik één woord, geniaal. 

De nieuweling - Taran Matharu

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Nachtcircus - Erin Morgenstern

Achter de oogverblindende façade van trucs en magie van het Cirque des Rêves woedt een hevige strijd tussen de twee jonge illusionisten Celia en Marco. Sinds hun vroegste kindertijd zijn ze door hun leermeesters Hector en Alexander getraind om deel te nemen aan 'een spel' waarin de een de ander moet verslaan om de beste in hun vak te worden. Wat de inmiddels verliefde Celia en Marco niet weten, is dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun twee mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven en dood. 

Nachtvlinder - Rachel Klein

Op een exclusieve kostschool schrijft een 16-jarig meisje al haar intieme gedachten op in haar dagboek. Ze is geobsedeerd door haar kamergenote, Lucy Blake, maar Lucy sluit vriendschap met een nieuwe klasgenote, Ernessa. Ernessa is een ondoorgrondelijk en gesloten meisje met een buitengewoon blanke huid en een indringende blik. Algauw doen allerlei geruchten over haar de ronde, en er gebeuren vreemde ongelukken op de school. Het eerste slachtoffer is de hond van een lerares, later vindt een medeleerlinge onder mysterieuze omstandigheden de dood.

Wanneer de meisjes steeds meer in de greep komen van de angst, beginnen fantasie en realiteit door elkaar te lopen. De grote vraag voor de lezer van dit dagboek blijft: is Ernessa een vampier, of zit de vertelster gevangen in de koortsachtige wereld van haar eigen verbeelding?



Reacties op: YA-alfabet: N

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Taran Matharu

Taran Matharu

Taran Matharu is een New York Times-bestsellerauteur. Hij werd geboren in 1990 i...

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Erin Morgenstern

Erin Morgenstern

Erin Morgenstern groeide op in Massachusetts en ze studeerde theater. Morgenster...

Rachel Klein

Rachel Klein

Rachel Klein studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Michigan. Haar...