Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

4 cruciale tips voor tweedehands boekshoppen!

op 12 november 2018 door

We lopen alweer bijna tegen december aan, en aangezien dit een dure maand is, zul je misschien op de kleintjes willen letten. Doe je misschien mee aan een bookswap of Secret Santa, wil je boeken cadeau geven of wil je heel graag jezelf die ene serie cadeau doen in december maar wil je niet teveel geld uitgeven? Merel zet haar tweedehands tips op een rijtje!

Dit artikel is geschreven door Merel

Tip 1: Prepare yourself!

Als je écht niet zoveel centen te makken hebt, is het handig om de boeken die je wilt hebben op een rijtje te zetten, met de maximale prijs die je ervoor wilt betalen. Zo raak je niet afgeleid wanneer je tweedehands boekenwinkels of sites afstruint, en geef je niet stiekem teveel geld uit.

Tip 2: Ga naar een boekenbeurs, tweedehands boekwinkel of kringloopwinkel

Dat zijn namelijk de plaatsen waar je voor een klein prijsje veel boeken kunt vinden! Veel steden hebben tegenwoordig een tweedehands boekwinkel, maar ook in de kringloopwinkel of op een boekenbeurs kun je tweedehands boeken vinden. Ook hebben sommige boekwinkels een hoekje met tweedehands boeken waar je soms boeken in perfecte staat kunt scoren.

Tip 3: Handige sites

Ben je specifiek op zoek naar YA-boeken? Neem dan eens een kijkje op de Facebook van 'Young Adult boeken en series', veel mensen zetten daar boeken op die ze verkopen, soms zelfs tegen enkel de verzendkosten. Op facebook zul je zeker nog meer groepen tegenkomen die boeken verkopen, dus neem zeker een kijkje. Ook Marktplaats kan handig zijn, vooral als je klassiekers of studieboeken zoekt. Hier en daar zul je er echter ook een YA vinden! Daarnaast is de website van het Boekenfestijn een aanrader, en kun je natuurlijk op Hebban meedoen aan winacties en leesclubs, als dat toevallig het boek is dat je erg graag wilt. Op Bol.com heb je bij sommige boeken ook de optie om op 'tweedehands' te klikken, waardoor je wat euro's bespaart. Keuze genoeg dus. 

Tip 4: Onderhandel!

Dit is misschien even ongemakkelijk, maar online (bijvoorbeeld op Facebook en Marktplaats) maar ook in het echt (bijvoorbeeld in de kringloopwinkel) is het vrij normaal om te onderhandelen. Heb je een maximale prijs in gedachten, en biedt de verkoper het voor meer aan? Probeer dan te onderhandelen, biedt jouw maximale prijs aan en kijk of de verkoper ermee akkoord gaat. Niet geschoten is altijd mis!

Daarnaast is tweedehands boekshoppen heerlijk voor als je niks nodig hebt, maar gewoon hebberig bent! Je kunt nooit genoeg boeken hebben... Heb jij nog een gouden tip voor het shoppen naar tweedehands boeken, en wat is jouw beste tweedehands vondst? Laat het achter in de reacties!



Reacties op: 4 cruciale tips voor tweedehands boekshoppen!

Meer informatie