Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

5 x favoriete series van... Elke

op 20 juni 2018 door

Net als Merel ben ik een enorme bingewatcher. Ik hou er enorm veel van om simpelweg op de bank te ploffen met een bak chips, een heerlijk drankje en mijn favoriete serie op de TV te kijken. Nu zijn er nogal wat series die ik heb gekeken - en dat getal ligt zeker boven de 20 - dus was het niet gemakkelijk om mijn vijf favorieten uit te kiezen. Toch heb ik dit geprobeerd en is er dit lijstje uit gekomen! Dus... laten we naar mijn lijst kijken!

1. Game of Thrones

Het zal je vast niet verrassen dat Game of Thrones in dit lijstje staat. Hij moest er simpelweg in, omdat hij écht mijn nummer één is. Deze serie bevat werkelijk alles wat mijn hartje begeerd: spanning, een epische verhaallijn, fantasy, een tikkeltje romance, en vooral héél veel kippenvelmomenten. Dit is echt zo'n serie die iedereen moet kijken...

2. Stranger Things

Stranger Things is helemaal geweldig. Het is super spannend, geniaal bedacht en bevat mijn favoriete bromance: Dustin en Steve. Die twee zijn echt goud waard, ik zweer het. Het verhaal heeft echt zo'n jaren 80 vibe, en het heeft echt iets super nostalgisch. En het is gewoon gevuld met fantastische personages, een coole verhaallijn en toffe special effects.

3. The 100

Deze serie heb ik recent ontdekt. Nou, ik mag niet zeggen 'ontdekt' aangezien de serie al tijden op mijn lijstje stond. Maar deze serie is echt perfect als je een heerlijk tienerdrama wil combineren met morele problemen én een interessante verhaallijn: dat 100 criminelen naar de aarde worden gezonden om te checken of deze weer leefbaar is. En dan is er natuurlijk héél veel drama tussen alle personages... wat heerlijk is. Oh ja, wanneer gaat #Bellarke nou eindelijk gebeuren?

4. 13 Reasons Why

Mijn lijstje komt wel wat overeen met Merel, kun je wel stellen! Deze serie moest er gewoon op omdat het me echt met elke aflevering raakte. Zelf vond ik dat deze serie heel erg goed gemaakt was. Het is echt een serie die voor meer bewustzijn zorgt, in mijn ogen. Zelfmoord, verkrachting en pesten zijn alle drie zaken die zeer ernstig zijn en serieus genomen moeten worden. Het werd in deze serie ontzettend realistisch geportretteerd en was natuurlijk zeer controversieel. Toch kan ik seizoen 1 en 2 aanraden, maar wel als je het echt aankan. De serie is, natuurlijk, ontzettend heftig.

5. Outlander...

5. ... en Reign?

Sorry... is het heel erg cliché om te zeggen dat ik echt niet kon kiezen? Ik vind Outlander helemaal geweldig vanwege de historische werkelijkheid, de relatie tussen Jamie en Claire, en de combinatie fantasy & realiteit. Maar toch is Reign ook tof... Het is historie met een hele vleug modern, met de muziek, kostuums en acteerstijl. Maar toch stoorde het me nooit? Reign is fantastisch dramatisch en heeft een epische romance tussen Francis en Mary, en natuurlijk heel wat koninklijke problemen aangezien ze beide regenten zijn. 

Nou, dit waren dus mijn 5 (ahum, 6) favoriete series! Zit er eentje bij waar jullie ook fan van zijn? De volgende series zijn ook mijn favorieten, maar het lijstje was zo kort!

Scream

Jessica Jones / Daredevil

Riverdale (guilty pleasure)

The Crown

The Walking Dead (guilty pleasure)

Once Upon A Time (voor het laatste seizoen)

Wat zijn jullie favoriete series?



Reacties op: 5 x favoriete series van... Elke

Meer informatie