Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

5 x favoriete series van... Fien

op 30 juni 2018 door

Nu is het mijn beurt om mijn favoriete series met jullie te delen! Ik heb al heel veel series gezien en mijn leven is een stuk ingewikkelder geworden sinds ik Netflix ken. Soms sta ik zelfs in tweestrijd met mezelf: moet ik nou gaan lezen of toch nog even snel verder kijken? In het leven moet je keuzes maken en om jullie een beetje te helpen, ga ik 5 series op een rijtje zetten die volgens mij de moeite waard zijn en die je gewoon gezien moet hebben!

1. Las Chicas Del Cable

Ik ben een grote fan van Spaanse series en dit is toch echt wel mijn nummer 1! Las Chicas Del Cable speelt zich af in het Madrid van de jaren 20 en volgt 4 vrouwen die een job krijgen bij één van de eerste telefoonmaatschappijen in Spanje. Allemaal hebben ze hun eigen problemen en zijn ze heel erg verschillend van elkaar, maar ondanks alles raken ze toch bevriend met elkaar. Naast liefde, vriendschap, bedrog en verraad komt er ook een heel ander thema aan bod: de emancipatie van de vrouw. Laat je betoveren door de losbandige jaren 20 en voor je het weet word je helemaal opgeslokt in de wereld van Alba, Carlota, Marga en Angeles.

2. Sense8

Sense8 is een heel belangrijke serie, het behandelt enkele heikele thema's van onze maatschappij, zoals homoseksualiteit,drugs,..., zonder dat het echt zwaar wordt. Want ik kan je vertellen dat ik meerdere keren hardop heb moeten lachen tijdens het kijken, wat dan weer voor een aantal rare blikken van mijn ouders zorgde. In Sense8 blijken 8 mensen in contact te staan met elkaar, ook al hebben ze elkaar nog nooit gezien en komen ze uit verschillende delen van de wereld. Ze zijn allemaal wel ergens goed in en daardoor kunnen ze elkaar meermaals uit de problemen helpen.

3. Grimm

Je hebt deze serie vast wel eens voorbij zien komen. In Grimm leren we detective Nick Burkhardt kennen die toch niet zo gewoon is als hij eerst dacht. Hij kan "Wessen" zien en heel wat van hen maken Portland onveilig waardoor hij regelmatig in contact komt met hen vanwege zijn werk. Je zal je niet zo snel vervelen want er zijn 6 seizoenen met heel wat afleveringen. Een leuk feitje is dat de gebroeders Grimm van de sprookjes, de eerste Grimms zouden zijn waardoor alle sprookjes dus waar zijn...

4. The Shannara Chronicles

Een serie die perfect is voor YA-lezers! The Shannara Chronicles heeft alles wat ons lezershart maar kan verlangen: spanning, liefde en de nodige fantasy-elementen! Demonen proberen terug te keren naar de Vier Landen, waar ze jaren geleden uit verbannen waren. Dit werd vermeden door een oude boom, de Ellcrys, maar die is er slecht aan toe en het lot van alle mensen en elfen ligt in de handen van Wil, Amberle en Eretria. En wanneer je er maar niet genoeg van kan krijgen, kan je altijd nog de boeken van Terry Brooks gaan lezen!

5. Orphan Black

Stel je voor dat je op het perron aan het wachten bent op de trein en plots zie je iemand die als twee druppels water op jou lijkt zelfmoord plegen, heftig toch? Nou, het overkomt Sarah Manning in Orphan Black. En alsof dat nog niet genoeg was, steelt ze de identiteit van die persoon en doet ze alsof er niets gebeurd is. Sarah komt er dan ook achter dat ze nog meer klonen, 'zussen', heeft en dat ze in groot gevaar zijn. Ze kunnen alleen maar overleven door samen te werken. Orphan Black is een sciencefiction-serie zoals je die nog nooit gezien hebt.

Natuurlijk ben ik, net als Merel en Elke, ook heel grote fan van The 100, Stranger Things en Outlander. Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie van deze series vinden, dus laat het me vooral weten! Daarnaast ben ik ook altijd wel op zoek naar een goede serie dus laat die suggesties maar komen!



Reacties op: 5 x favoriete series van... Fien

Meer informatie

Gerelateerd