Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

5 x favoriete series van... Merel

op 10 juni 2018 door

Naast lezen is een grote hobby van ons: Series kijken! We kunnen urenlang Netflixen in bed of op een regenachtige dag op de bank of in de bus. In de reeks vertellen we jullie onze aanraders, misschien dat jullie er inspiratie uit kunnen halen. Laat ons ook vooral weten wat jullie favoriete series zijn in de reacties!

Geschreven door Merel

1. Stranger Things 

Mijn absolute nummer 1 is toch wel Stranger Things. Deze serie gaat over 4 jongens waarvan er eentje wordt gekidnapt. De rest gaat hen zoeken, hoewel de rest van het dorp lijkt te denken dat hij dood is. Er gebeuren allerlei rare dingen en je kunt niet stoppen met kijken! Deze serie raad ik aan als je houdt van science fiction, maar ook als je van een 80's feel houdt (dat krijg je namelijk absoluut als je naar de serie kijkt!) of als je een keer wat anders wil kijken dan romcoms. Inmiddels is het tweede seizoen uit en het derde seizoen in de maak.

 

2. Modern Family

Modern Family is een serie die nooit verveeld. Het gaat over drie gezinnen die een familie vormen en allerlei hilarische en herkenbare dingen meemaken. Als je eventjes zin hebt om te lachen en niet veel na te denken, raad ik deze sterk aan! Mijn favoriete personages zijn Phil en Cam, zij kunnen mij altijd aan het lachen maken. Er zijn inmiddels al 9 seizoenen uit (de bovenstaande trailer is dan ook vrij oud) en het tiende seizoen is in de maak.

'When life gives you lemons, you make lemonade. Life will be like: 'Whaaaaat?'

- Phil Dunphy

3. Game of Thrones

Ik denk dat deze serie wel te verwachten was voor een hoop mensen, iedereen is namelijk Game of Thrones fan tegenwoordig! Helemaal begrijpelijk, want deze serie is ook heerlijk verslavend. Het gaat over verschillende families in Westeros waar van alles gebeurd: Van onthoofdingen tot draken, fantasy-fans kunnen hun ei hier kwijt. Ik zou het echter niet aanraden voor mensen onder de 14 of 16, want er zitten vrij expliciete scènes in. De serie heeft momenteel 7 seizoenen.

4. 13 reasons why (seizoen 1)

Ik zeg nadrukkelijk seizoen 1, want seizoen 2 is niet per se aan te raden. Het eerste seizoen is wel erg goed! 13 reasons why is uitgekomen naar het gelijknamige boek van Jay Asher en verteld het verhaal van Hannah, die zelfmoord heeft gepleegd en tapes heeft achtergelaten met de 13 redenen waarom ze het heeft gedaan. De serie is erg aangrijpend en ontroerend, maar laat je ook nadenken en heeft een belangrijke boodschap voor de hedendaagse samenleving. De serie heeft 2 seizoenen en het derde seizoen komt eraan, maar ik raad enkel het eerste seizoen aan.

5. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is een hele aparte serie waar je van moet houden. Ik kan het namelijk niet vergelijken met een andere serie die ik ooit gezien heb. Het gaat over drie kinderen (de familie Beaudelaire) die hun ouders zijn kwijtgeraakt in een brand, maar die later veel geld zullen erven. Een gemene graaf Olav zit hun echter achterna en doet alles om hun voogd te worden, zodat hij het geld erft. Dit leidt tot enorme rare situaties waarin de kinderen altijd pech hebben. Het is dan ook écht een serie van Unfortunate Events! De serie heeft momenteel twee seizoenen. Het is een rare en soms lachwekkende serie, die je moet kijken als je een keer helemaal uit je comfort zone wil stappen.

Zo, dat waren mijn favoriete series van nu. Ik vind Awkward trouwens ook een hele leuke serie, en op televisie kijk ik altijd naar Expeditie Robinson. Wat zijn jouw favoriete series?



Reacties op: 5 x favoriete series van... Merel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jay Asher

Jay Asher

Jay Asher is een Amerikaanse schrijver die in 2007 debuteerde met het succesvoll...