Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

A Discovery of Witches: Boeken VS TV

op 25 oktober 2018 door

Alles begon met de wereld die Deborah Harkness creëerde in de serie Allerzielen die uitkwam in 2011. Sindsdien is het eerste boek meer dan 280.000 keer gelezen en is de serie nu te zien op TV. De hoofdrolspelers zijn niemand minder dan Teresa Palmer en Matthew Goode. Niemand kan genoeg krijgen van de magie, het gevaar, de mysteries en de ontdekking. Ik heb het natuurlijk over A Discovery of Witches.

Dit artikel is geschreven door Sam.

*Kijk hier de trailer van de TV serie van A Discovery of Witches.*

“It begins with absence and desire.
It begins with blood and fear.
It begins with a discovery of witches.”

Het verhaal

In de Allerzielen trilogie van Deborah Harkness volgen we een historicus genaamd Diana Bishop. Ze komt uit een krachtige heksenlijn, maar ze wilt niets met haar magie te maken hebben. Toch kan ze niet om haar magie heen als ze in de Bodleian, een grote bibliotheek in Oxford, een magisch manuscript opent en niet alleen heksen, maar ook vampieren en demonen de jacht op het manuscript starten. Het manuscript kan alle vragen van de soorten, het verleden en de toekomst beantwoorden. Het zou makkelijk zijn om het boek gewoon weg te geven, maar er is echter één groot probleem. Diana wilt er niets mee te maken hebben en zij is de enige die het boek in honderden jaren heeft gezien. Terwijl ze moeite heeft haar magie en de soorten weg te houden, komt er hulp uit een onverwachte hoek: een vampier, genaamd Matthew Clairmont. Samen proberen ze de geheimen van het manuscript te ontrafelen, en onderweg komen ze erachter dat Diana's magie wel groter is dan iedereen had durfen dromen. Diana komt er ook achter dat Matthew, een vampier waar ze niet samen mee mag zijn, misschien wel degene is waar ze altijd op had gewacht.

“You're like a galaxy born from a dying star.” 

De boeken

Het was zo'n avontuur om deze boeken te lezen. Van begin tot eind zaten de boeken vol nieuwe ontdekkingen, nieuwe plotwendingen, en don't get me started on the romance. Geweldig. Het boek valt onder New Adult, maar ik zou zeggen dat Young Adult ook makkelijk kan. Sommige stukjes kunnen misschien wat langzaam lezen, omdat er gepraat wordt over biologie en geschiedenis. Toch is dat wel echt een heel klein deel. De karakters in het boek zijn niet zo jong als in YA, al ergens eind twintig. Het is heel uniek om eens te lezen over een krachtige heks die juist haar krachten nooit heeft willen gebruiken en om daarna met haar samen haar krachten uit te vinden. Het boek zit vol met gevaren, uit elke hoek. Zelfs jij, de lezer, voelt je alleen veilig zodra Matthew er is. Klinkt cliché, maar het is wel zo. De romance is echt om voor te juichen, maar het is best een realistisch tempo. Het boek is ook zeker niet zachtaardig. Bloed, verdriet, verraad...

“Be careful....You are a creature of the crossroads, neither here nor there. 'Tis a dangerous place to be.” 

De serie 

De Allerzielen trilogie heeft sinds 14 september zes afleveringen gekregen op Sky. De rest komt er nog aan, het wordt geleidelijk uitgezonden. Wat ik super vind van de serie, is dat het echt zijn eigen sfeer heeft, zo mysterieus, intrigerend. Teresa Palmer, uit de films Warm Bodies, I Am Number Four en The Choice, is een perfecte keuze voor Diana. Haar medehoofdrolspeler, Matthew Goode, die zowel in Downton Abbey, Leap Year en in The Crown voorkomt, is ook een goede keuze. De chemie tussen de twee is precies zoals het zou moeten zijn. 

Om de hoofdrolspelers heen is de setting heel mooi. Een deel vindt plaats in Venetië, met prachtige gebouwen en veel camera-actie. Er wordt nadruk gelegd op de gruwelijkheden in het boek, op macht, maar ook op liefde en vriendschap. Aflevering 1 geeft al best een idee van de serie. Ik zou die dus gewoon kijken om te zien hoe het is. Op dit moment is de serie nog niet beschikbaar op Netflix, maar ik hoop dat het er snel op staat. Ik raad de boeken meer aan aan mensen die de science en een iets lager tempo van het verhaal niet erg vinden. De romance is daar beter in. Maar voor de mensen die houden van actie en fast-pace romance, raad ik de TV serie aan! Als de serie op Netflix staat, kijken dus!

Heb jij de Allerzielen trilogie van Deborah Harkness al gelezen?



Reacties op: A Discovery of Witches: Boeken VS TV

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Deborah Harkness

Deborah Harkness

Deborah Harkness (1965) is professor geschiedenis aan de universiteit van Southe...