Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Aankondiging: The Iron Fey readalong!

op 16 december 2018 door

Ken je dat? Je hebt een serie in de kast staan, maar je komt er niet aan toe om deze te lezen. Dat hadden wij (Iris, Kimberly, Anouk en Laurie) ook en wel met The Iron Fey van Julie Kagawa. Tijd voor een readalong dus! Lees jij met ons mee?

Wat we gaan doen

We gaan dus met zijn allen The Iron fey serie van Julie Kagawa lezen. Heb jij deze serie nog niet gelezen? Beschouw dit dan als een hele mooie kans. Heb je de serie al gelezen? Je bent van harte welkom om gezellig mee te doen.

Hoe we dit gaan doen

We knallen het nieuwe jaar in met deze readalong, feestelijker kan niet. Voor ieder boek uit de serie hebben we acht dagen gepland en aan het eind van deze periode schrijft één van de hosts een artikel met spoilers over dit specifieke boek. Aan het eind van de readalong zal een wrap-up artikel volgen, deze is spoilervrij.

Wanneer gaan we dit doen

Deze readalong duurt van 1 januari t/m 1 februari 2019.

Planning

Hieronder volgt de planning van de Iron Fey readalong:

  • 1-9 januari: De IJzerkoning, gehost door Iris;
  • 9-17 januari: De IJzerprinses, gehost door Kimberly;
  • 17-25 januari: De IJzerkoningin, gehost door Anouk;
  • 25 januari-1 februari: De IJzerprins, gehost door Laurie.

Met deze planning gaan we niet te snel en ook niet te langzaam, iedereen zou goed mee kunnen lezen. Ben je al verder? Leuk! Maar spoiler dan niets voor de andere lezers die nog niet zo ver zijn.

Verwachtingen

Voor Laurie is dit de ideale schop onder haar kont om deze serie nou eindelijk eens te lezen. "Deze serie staat al meer dan een jaar op me te wachten. Onlangs mocht ik Julie Kagawa interviewen voor Hebban en ik realiseerde me dat ik echt eens moest opschieten en deze serie moest lezen. Ze vertelde er heel enthousiast over en ik wist echt niet waar het over ging. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik verwacht dat ik deze serie heel erg leuk ga vinden, want ik heb er al veel goede verhalen over gehoord."

Ook Kimberly vindt het nu toch echt wel tijd worden om deze boeken een keer te lezen. "Het lijkt me ontzettend leuk om de boeken samen met iedereen te lezen. Dit is absoluut een motivatie. Ik heb al zoveel gehoord over deze boeken en schaam me er een beetje voor dat ik ze nooit heb gelezen. Ik verwacht heel veel fantasie elementen en mooie snelle verhalen. Ik heb er zin in"

Anouk ziet deze serie al jaren voorbij komen in de boekhandel. "Ik had nog nooit iets gelezen van Julie Kagawa, maar omdat ik voor de Hebban Hot or Not Schaduw van de vos las, kwam ik erachter dat ik haar schrijfstijl erg prettig vind. Bovendien heb ik een echte zwak voor de Fae, dus waarom ik deze serie nog nooit heb gelezen... geen idee! Deze readalong is het perfecte moment om ermee te beginnen, en ik hoop echt dat ik ze leuk ga vinden!"

Bij Iris staan de boeken ook al heel lang in de boekenkast. “Ik heb het eerste deel als e-book geleend bij de zomerbibliotheek. Destijds heb ik alleen de eerste twee hoofdstukken gelezen, maar ben ik er nooit verder in gegaan. Nadat ik echt geobsedeerd raakte met YA heb ik de twee omnibussen van deze serie een paar jaar geleden met de feestdagen gekregen, maar ik ben er nooit in begonnen. Daarom vind ik het nu wel eens een keer tijd worden! Ondanks dat ik ook Schaduw van de vos heb gelezen en het een goed boek vond, probeer ik met zo min mogelijk verwachtingen deze boeken in te gaan. Dit werkt meestal het beste voor mij.”

Lees jij gezellig met ons mee?



Reacties op: Aankondiging: The Iron Fey readalong!

Meer informatie

Gerelateerd