Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Battle of the Books - YA Style - Ronde 4

op 05 september 2021 door

Het is tijd voor de laatste voorronde van de Battle of the Books - YA style. Dit is ronde 4 alweer en hierna zullen de halve finales volgen, Wij kunnen niet wachten om te zien wat hier uit gaat komen! Vandaag lezen jullie wat Nicole en Kimberly van deze twee YA-fantasy boeken vinden en welk boek voor hun de winnaar is geworden. 

Dit artikel is geschreven door Nicole en Kimberly

Over het boek Een vloek zo eenzaam

'Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.'

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Over het boek Heks & Jager

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand… Reid Diggory, beëdigd als Heksenjager, heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis. De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Leeservaring

Kimberly:

Een vloek zo eenzaam is een boek wat ik echt direct moest lezen toen ik de omschrijving las. Een hervertelling van Belle en het Beest is iets wat ik als echte sprookjes fan absoluut wilde lezen. Ik ben gek op hervertellingen en dit is zeker één van mijn favoriete sprookjes. En toen ik er achter kwam dat de 'slechterik' in het verhaal Lilith heet, wat de naam is van mijn dochter, was ik meteen verkocht. 
Het verhaal leest heel makkelijk weg, Kemmerer heeft een hele fijne schrijfstijl in dit verhaal. De personages zijn goed beschreven, vooral Harper is zo realistisch en zo'n sterke vrouw ondanks alle belemmeringen in haar leven. En dat maakte het voor mij ook echt wel een heel pakkend verhaal. Ik heb dan ook echt enorm genoten van dit eerste deel.

Een boek zoals Heks & Jager had ik al heel lang niet meer gelezen. Heksen, intriges, verboden liefdes. Het boek voelde totaal niet aan als een YA, maar toch pastte de schrijfstijl er wel onder. Het is heel makkelijk te lezen en de schrijfster sleept je echt razendsnel door het verhaal heen. Ook bij dit boek kon ik niet wachten om aan het tweede deel te beginnen.

Beide boeken hebben 4,5 sterren van me gehad en van beide boeken heb ik echt zo genoten. Ze staan absoluut in mijn top 25 van beste boeken. Maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor een vloek zo eenzaam. Harper is zo'n geweldig personage en het is een prachtige draai aan een al mooi sprookje. 

Nicole:

Net als Kimberly heb ik ook ontzettend genoten van Een vloek zo eenzaam. Het is een boek waar ik heel erg naar uitkeek en aangezien ik de auteur al kende van andere boeken, wist ik bijna zeker dat ik ervan zou gaan houden. De schrijfstijl van Brigid Kemmerer voelt vertrouwd. Het kost totaal geen moeite om het verhaal te volgen. Haar beeldende beschrijvingen werken perfect om een sprookjeswereld neer te zetten en ik waande mezelf tijdens het lezen in Sinteldaal. De gelijkenissen met Belle en het Beest zijn duidelijk aanwezig, maar op een briljante manier bewerkt zodat er absoluut geen sprake meer is van een zoetsappig sprookje. Toen ik het boek uithad, smachtte ik naar een vervolg en het heeft al mijn verwachtingen waargemaakt. 

Heks & Jager is een van mijn favoriete boeken ooit! Ik ben een enorme sucker voor enemies-to-lovers-verhalen en dit was voor mij toch wel het ultieme voorbeeld daarvan. Ik heb dit boek echt van begin tot eind verslonden en wilde alleen maar meer. Inmiddels heb ik het al twee keer herlezen omdat ik het zo verslavend vond! Zowel Lou als Reid zijn personages waar ik van ben gaan houden en de schrijfstijl van Shelby Mahurin sprak me meteen erg aan vanwege haar vertellende manier van schrijven en de manier waarop ze magie in het verhaal heeft verweven. Ook al lijkt de verhaallijn op het eerste gezicht niet heel origineel, naarmate je de draadjes aan elkaar hebt geknoopt, ontdek je dat het plot veel meer inhoudt dan dat je op het eerste gezicht misschien denkt en het eind van het boek smeekt gewoon om een vervolg! 

Ook al heb ik echt genoten van beide boeken, toch was de winnaar voor mij snel duidelijk. Het feit dat ik Heks & Jager inmiddels twee keer heb herlezen en deze behoefte bij Een vloek zo eenzaam niet heb gehad, zegt eigenlijk al genoeg. Omdat beide boeken heel populair zijn, ben ik ontzettend benieuwd wat de eindstand is geworden. Voor mij is Heks & Jager dus duidelijk de winnaar! 

Winnaar

Als we puur af zouden gaan op de mening van ons twee zou het erop lijken dat het moeilijk is een winnaar te kiezen. Jullie enthousiaste reacties op onze stemronde gaven echter een heel ander beeld. Daar kwam een echte overweldigende winnaar uit naar voren. Namelijk... Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmer.

Dit zorgt ervoor dat we de eerste 4 rondes hebben gehad. Nu zullen er twee halve finales volgen waar in zeer verschillende boeken het tegen elkaar opnemen. Hieronder kun je het schema alvast zien.

599e7ad6ebc1b59e18cd65f1244a271b.png

Voor allebei de halve finales kan je vanaf nu meestemmen. Dus, welk van de boeken uit de eerste halve finale heeft jouw voorkeur? De laatste Namsara of Een bijna eindeloze afstand?? En de tweede halve finale gaat tussen Wie ik gisteren was en een vloek zo eenzaam. Laat ons hier of op onze socials weten welke jouw voorkeur heeft.



Reacties op: Battle of the Books - YA Style - Ronde 4

Meer informatie

Gerelateerd