Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Belladonna; Yay or nay

op 03 februari 2023 door

Afgelopen jaar kwam er weer een boek van Adalyn grace uit, dit is de schrijfster van de duologie All the stars and teeth en All the tides of fates. Ditmaal gaat het verhaal over de dood als persoon en over gif. 

Geschreven door: Roxanne, Kimberly en Maartje

Over het boek

For as long as Signa Farrow has been alive, the people in her life have fallen like stars . . .
Orphaned as a baby, nineteen-year-old Signa has been raised by a string of guardians, each more interested in her wealth than her well-being - and each has met an untimely end. Her remaining relatives are the elusive Hawthornes, an eccentric family living at Thorn Grove, an estate both glittering and gloomy.
Its patriarch mourns his late wife through wild parties, while his son grapples for control of the family's waning reputation and his daughter suffers from a mysterious illness. But when their mother's restless spirit appears claiming she was poisoned, Signa realizes that the family she depends on could be in grave danger, and enlists the help of a surly stable boy to hunt down the killer.
Signa's best chance of uncovering the murderer, though, is an alliance with Death himself, a fascinating, dangerous shadow who has never been far from her side. Though he's made her life a living hell, Death shows Signa that their growing connection may be more powerful - and more irresistible - than she ever dared imagine.

Verwachtingen

Maartje: Dit boek uit de Fairyloot box van september 2022 en was één van de boeken uit deze box waar ik het meest naar uitkeek. De cover van het origineel is prachtig met een gezicht en Belladonnabloemen (Wolfskers in het Nederlands). Ik ben dol op planten en vind het erg interessant wat iedere plant voor de mens kan doen. Dus een boek met een plantentitel trekt al de aandacht. Daarna las ik dat het verhaal ook over het personage Dood gaat. Dit maakte dat ik helemaal enthousiast werd. Het boek dat ik ontving is ook prachtig, maar ik vind het toch jammer dat het gezicht niet meer op de cover staat. Ondanks de lieve meesjes die aan de wolfskers hangen. 

Kimberly: Heel eerlijk had ik niet heel veel verwachtingen van dit boek. Het stond al een aantal maanden op de plank en dan vergeet ik eigenlijk al snel wat voor synopsis er is. En ik heb deze dan ook niet nogmaals gelezen voor ik aan het boek begon. Ik ben er dus min of meer blanco in gegaan.

Roxanne: Gezien het boek een keuze was van Fairyloot, ging ik er wel een beetje vanuit dat het een goed boek zou zijn, al is dit zeker niet altijd zo met de keuzes die ze maken en mijn gedachte over een boek. In eerste instantie wilde ik het boek niet eens lezen, maar doordat het boek dus in de box zat heb ik hem wel op mijn lijst gezet. Mijn verwachtingen waren dus niet heel hoog.

Schrijfstijl

Maartje: Adalyn Grace heeft een vlotte pen en schrijft vrij eenvoudig en toch beeldend. De sinistere sfeer van het grote huis, het bos en de tuin komen goed over. Ik merkte dat ik helemaal in het verhaal en de omgeving werd gezogen. 

Kimberly:  Ik had nog niet eerder een boek van Adalyn Grace gelezen en was ook niet bekend met haar schrijfstijl. Ze weet de personages erg overtuigend neer te zetten en geeft goede beschrijvingen van personen en omgeving zonder té beschrijvend te zijn. Zonder enige moeite zet ze een verhaal neer met een duistere sfeer die toch heel mooi en fantasierijk is. Het was dan ook een hele prettige schrijfstijl en het was ook heel makkelijk te lezen. 

Roxanne: Net als Kimberly had ik nog niet eerder een boek gelezen van Adalyn Grace. Ik had wel haar andere boek op mijn TBR staan maar nog niet opgepakt. Hierdoor was ik dus ook niet bekend met haar schrijfstijl. Grace is goed in het neerzeten van de personages en beschrijft ze duidelijk maar niet overmatig. Ook de wereld opbouw is goed neergezet met een lekkere duistere sfeer.                                                       

Personages

Maartje: Het leuke van Signa vond ik dat ze echt een persoonlijke groei doormaakte. Van een meisje dat vooral op uiterlijkheden gericht was, naar een vrouw die zichzelf kent en weet wat ze wel en niet wil. De twee mannelijke hoofdpersonen waren ook interessant en naar mijn idee voldoende uitgewerkt. De bijrollen van de neef en nicht maakten het verhaal nog interessanter. 

Kimberly: Ik ben het helemaal met Maartje eens dat Signa's personage een grote groei mee maakt. Maar dat merk je eigenlijk bij alle personages wel in wat mindere mate. In het begin waren sommige van Signa's beslissingen niet altijd even slim en ik merkte dat ik me daar wel eens aan irriteerde. Maar dat veranderde eigenlijk heel snel toen de introductie in het verhaal voorbij was en het echte stuk begon. Silas was ook een erg leuk personage om te zien. Het komt niet vaak voor in een boek dat alle personages wel echt iets leuks hebben en allemaal ook belangrijk zijn voor het verloop van het verhaal.

Roxanne: Haar personages zijn een frisse blik op wat je vaak leest in YA boeken. Zoals Maartje en Kimberly al aangeven, Signa maakt een groei door wat realistisch neergezet wordt. De twee mannelijke personages zijn beide ook erg interessant. Death is heel mysterieus en niet je typische love interest. Silas daarintegen was ook mysterieus. De dynamiek tussen de personages was verfrissend te lezen en eigenlijk vond ik elke personage leuk.

Plot

Maartje: O jee, hoe schrijf ik hier iets over zonder spoilers? Ik was even bang dat ik het boek niet fijn zou vinden door de liefdesdriehoek die ontstaat. Gelukkig bleek deze prima te zijn uitgewerkt en was het een mooi onderdeel van het verhaal. De dood als persoon, die zijn werk doet maakte het verhaal vernieuwend. 

Kimberly: Het was zo interessant om te zien hoe Grace het voor elkaar heeft gekregen om de dood een echt, bijna levend personage te maken. Hij had een eigen stem en gevoel en was zo ontzettend belangrijk voor het verhaal. Het plot was niet al te voorspelbaar, al waren sommige aspecten wel redelijk voor de hand liggend. Toch was de draai die eraan gegeven was heel origineel en super om te lezen.

Roxanne: Ik heb Belladonna in één zit uitgelezen. Ik vond het een goed boek met een goed plot. Ik dacht het plot door te hebben maar ik had het toch mis wat de twist en de verassing erg interessant maakte. Wel was ik even bang dat er een love triangle zou zijn, dit was het enige mindere maar ook hierin werd ik goed verrast.

Yay or nay?

Maartje: Het boek krijgt van mij 4 sterren en dus een Yay! Waarom geen 5 sterren? Omdat het verhaal af en toe net iets teveel vertraagde en omdat ik de plottwist al vrij vroeg had geraden. 

Kimberly: Dit boek is voor mij echt een grote Yay met een 5 sterren beoordeling. Dit boek was zo duister en zo goed uitgewerkt, ik houd er echt van. Het enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is dat het makkelijk als een standalone had gekund en dat het einde aanvoelde alsof dit er snel bij geschreven is om een tweede deel te kunnen maken.

Roxanne: Ook voor mij is dit boek een Yay met 5 sterren heb ik echt genoten van dit boek. Wat Kimberly ook aangeeft het boek had prima een standalone kunnen zijn, maar door de epilogue laat het duidelijk weten dat er nog een boek komt. Al klaag ik niet want ik lees graag meer over deze personages.

Wij beoordelen Belladonna met 100% Yay en 0% Nay 

Heb jij het Belladonna al gelezen, of staat deze op je TBR?



Reacties op: Belladonna; Yay or nay

Meer informatie

Gerelateerd

Over