Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Goblin Emperor

op 08 juli 2019 door

Wanneer je de mogelijkheid krijgt om een prachtig fantasy boek te lezen, ook al is deze niet helemaal young adult, grijp je deze natuurlijk aan. Dat is dan ook precies wat Kimberly heeft gedaan. Ze mocht The Goblin Emperor van Katherine Addison lezen, een fantasy boek welke voor het eerst is uitgebracht in 2015. Hieronder kun je lezen wat haar ervaringen met dit boek waren.

The youngest, half-goblin son of the Emperor has lived his entire life in exile, distant from the Imperial Court and the deadly intrigue that suffuses it. But when his father and three sons in line for the throne are killed in an "accident," he has no choice but to take his place as the only surviving rightful heir.

Entirely unschooled in the art of court politics, he has no friends, no advisors, and the sure knowledge that whoever assassinated his father and brothers could make an attempt on his life at any moment.

Surrounded by sycophants eager to curry favor with the naïve new emperor, and overwhelmed by the burdens of his new life, he can trust nobody. Amid the swirl of plots to depose him, offers of arranged marriages, and the specter of the unknown conspirators who lurk in the shadows, he must quickly adjust to life as the Goblin Emperor. All the while, he is alone, and trying to find even a single friend... and hoping for the possibility of romance, yet also vigilant against the unseen enemies that threaten him, lest he lose his throne – or his life.

Verwachtingen

Mijn verwachtingen waren erg laag. Ik had nog niet eerder van dit boek gehoord, maar de omschrijving klonk wel heel interessant. Aangezien ik de afgelopen periode veel meer young adult heb gelezen dan echte fantasy boeken was ik wel een beetje bang dat dit boek wellicht wat lastig door te komen zou zijn. Ik verwachtte in ieder geval wel een heel andere schrijfstijl als in de afgelopen boeken die ik heb gelezen.

Personages

De hoofdpersonages zijn ontzettend goed beschreven. Zonder in ontzettend lange, uitgebreide omschrijvingen van een persoon heeft de schrijfster het toch voor elkaar gekregen om erg herkenbare personages neer te zetten. Ze wekt medelijden, sympathie, maar ook haat op voor sommige van de personages. Het enige minpuntje vond ik wel de hoeveelheid personages en alle namen die hierbij kwamen. Ik moet eerlijk bekennen dat halverwege het boek ik de helft van de namen eigenlijk al niet meer kon herinneren. Soms kwam er iemand voorbij en had ik oprecht geen idee meer wie dat nou eigenlijk was of haalde ik personages door elkaar. Dit zorgde voor wat verwarring.

Verhaallijn

Er zit een duidelijke opbouw in het boek. Het verhaal volgt een chronologische volgorde, met hier en daar wat terugblikken op een gebeurtenis van Maia als klein kind of iets uit het niet al te verre verleden. Dit alles is een goede aanvulling op het verhaal en absoluut niet vervelend.

Het verhaal is niet super origineel, een keizer sterft onder verdachte omstandigheden en de minst voor de hand liggende zoon wordt de nieuwe keizer. Hij moet vervolgens omgaan met dit leven wat hij nooit heeft gekend en alle keizerlijke taken. Maar daarnaast ook uitzoeken wat met zijn vader is gebeurt. Wel is de manier waarop de schrijfster je weet te boeien voor mij heel mooi en dat maakt ook dat het toch origineel aanvoelt.

Conclusie

Ik was oprecht aangenaam verrast door dit boek. Zoals al aangegeven zijn de personages ontzettend goed beschreven. Hoofdpersonage Maia wekt zoveel sympathie op en je leeft echt volledig met hem mee. Ondanks dat in het eerste deel van het boek niet daadwerkelijk heel veel gebeurt, voelt het toch alsof er heel veel afspeelt in de wereld van Maia. Het boek is mooi geschreven en sleept je echt mee in een wereld van elfen en goblins. Een koninkrijk die zich ook gemakkelijk gewoon in een mensenwereld zou kunnen bevinden. Voor mij is dit boek dan ook een absolute aanrader.

Heb jij The Goblin Emperor al gelezen en wat vond je ervan? Of misschien ken je een soortgelijk verhaal? Laat het hieronder weten!



Reacties op: The Goblin Emperor

Meer informatie

Gerelateerd