Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekboxen: So Many Pages

op 21 juni 2021 door

Na het plaatsen van ons Bookbox Boeken artikel begin juni kregen wij een leuk en enthousiast bericht van het Nederlandse boekenbox bedrijf So Many Pages. Ze vroegen ons of we interesse hadden om enkele van hun boxen te ontvangen en hierover een net zo'n leuk artikel te schrijven als we voor de Engelse boekboxen hebben gedaan. Wij zagen dit natuurlijk wel zitten en vertellen jullie in dit artikel alles over de boxen van de maanden mei en juni. 

Dit artikel is geschreven door Maartje en Nina 

De mei box

Het eerste dat ik vind is een handgeschreven kaartje met mijn naam erop. Zoiets persoonlijks is altijd leuk om te zien in een boekenbox. Dan zit er in de box natuurlijk het boek Verstoten geschreven door Sterre CollinsHet is een hardcover met een voorkant die mij wel aanspreekt: het silhouet van een meisje dat door een licht gordijn naar buiten lijkt te staren. Het boek ademt eenzaamheid uit en dat past perfect. Verder vind ik een houten boekenlegger met vrolijke bloemen in de box, twee stickers met grappige boekgerelateerde quotes (deze kunnen mooi in mijn bulletjournal), een kaart voor mama en een kaart voor papa (de kaart voor papa heb ik direct aan mijn stiefzoon gegeven, zodat hij deze voor vaderdag kan gebruiken), een sleutelhanger met de bekende quote: Just one more chapter en een mooi schriftje met pen. Het lijkt niet echt een thematische box te zijn, al zou je de mama en papa kaart als een soort sarcastische knipoog naar de inhoud van het boek kunnen zien. Wel is de inhoud echt gericht op boekenliefhebbers en dat is toch iedereen die zo'n box besteld?! 

0b9da8da19426b1cdf5169fc71347340.jpeg
Verstoten 

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt? De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman.

Wat een heftig verhaal heeft Sterre Collins geschreven. Lucy heeft het heel moeilijk en is echt de dupe van de houding van haar ouders ten opzichte van elkaar. Ze zoekt daarom veiligheid bij de oudere Fraser. Hij steunt haar door dik en dun. En dan komt het Bonnie en Clyde stuk aan bod en wordt alles nog heftiger. Dit was een boek dat veel rauwer was dan ik had verwacht. Door de onderwerpen die werden aangesneden kon ik het boek niet te lang achter elkaar lezen. Maar ik wilde het wel steeds weer oppakken. Het verhaal van Lucy is goed uitgewerkt en heel aangrijpend opgeschreven. De dagboekaantekeningen maken dat het verhaal nog dichter bij komt. Kortom, ik was blij verrast door de schrijfstijl, maar denk dat een waarschuwing over de heftige inhoud wel op zijn plaats is. 

De juni box

In deze box zit het boek Weerstand geschreven door Kaat De Kock. Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder van deze schrijfster had gehoord maar dat de omschrijving van het boek mij meteen aantrok. Het boek heeft een prachtige en toepasselijke cover en is een redelijk dun boekje met zijn 166 pagina's. Naast dit boek zit er heerlijke bijpassende thee in de box die zowel koud als warm gedronken kan worden, een toepasselijke pin die de vorm van een pil heeft met een smiley erop, een vrolijke ansichtskaart in met de tekst ''sending you good vibes'', een handig maar simplistisch notitieboekje en als laatste een seedbom die op dit moment al in mijn achtertuin geplant is! Over het algemeen dus zeker een geslaagde box met handige en bruikbare items maar iets meer bookish gerelateerd was leuk geweest. 

3b161111755c69c114d015f31dc5a911.jpg

Weerstand 

Een donkere roman voor young adults die je aan het denken zet. Als Sarah het schokkende nieuws krijgt dat er een allesvernietigende meteoriet op de aarde afstevent, besluit ze samen met haar beste vriend Daniel nog zo veel mogelijk uit het leven te halen. Dan komt het bericht over een pil die ervoor zorgt dat mensen rustig kunnen inslapen en geen vreselijke dood tegemoet hoeven te gaan. Sarah en Daniel twijfelen. Zullen ze de pil innemen of toch tot het allerlaatste moment samenblijven? En is alles wel zoals het lijkt?

Dit boek behandeld ontzettend veel belangrijke thema's en wist me op meerdere momenten onverwachts op harde feiten te drukken. De schrijfstijl las vlot en de karakters waren goed uitgediept ondanks dat dit een kort verhaal was. Ik had graag nog meer gelezen over hoe de hoofdpersonen omgingen met alles wat ze in de rest van het boek hebben meegemaakt en ik denk dat het boek dus ook makkelijk een stuk langer had kunnen zijn. Ik hoop vooral dat iedere lezer die dit boek leest alle wijze lessen met zich meeneemt en ervoor zorgt dat de werkelijkheid in dit boek nooit of te nimmer de echte dagelijkse werkelijkheid wordt. We zijn allemaal mensen en verdienen het allemaal even veel om volop te leven!

Wat vinden jullie leuker: een Nederlandse boekenbox of een Engelse? 



Reacties op: Boekboxen: So Many Pages

Meer informatie

Gerelateerd