Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenbeurs in Antwerpen 2018

op 14 november 2018 door

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover! Een evenement waar ik ieder jaar opnieuw weer naar uitkijk: de boekenbeurs in Antwerpen! Dit jaar was het extra speciaal aangezien zaterdag 10 november helemaal in het teken stond van mijn favoriete genre: Young Adult. Samen met drie vrienden maakte ik de boekenbeurs onveilig.

Dit artikel is geschreven door Fien.

Het was alweer het vijfde jaar op rij dat ik naar de boekenbeurs in het (voor mij) verre Antwerpen ging. Aangezien we al doorgewinterde bezoekers waren, hadden we een waterdicht plan bedacht: eerst boeken kopen en pas dan alle hallen en activiteiten rustig verkennen. Dit plan bleek toch niet zo onfeilbaar als eerst gedacht…

De eerste stand die we een bezoekje brachten, was die van Sterling Books en we spendeerden er maar liefst anderhalf uur. Even voor wie Sterling Books niet kent: het is een Engelse boekhandel in het centrum van Brussel. Maar voor de boekenbeurs maakt deze boekhandel een uitstapje naar Antwerpen. De voorbije jaren werden we af en toe wel eens teleurgesteld wanneer we op zoek gingen naar de boeken op ons verlanglijstje: ze waren ofwel uitverkocht ofwel zaten ze niet in hun aanbod. Elk jaar opnieuw is het dan ook een grote verrassing welke boeken je mee naar huis zal nemen. Dit jaar waren ze duidelijk beter voorbereid want ze hadden een ruime collectie YA-boeken voorzien. Dit maakte het natuurlijk extra moeilijk om te kiezen, ik had mezelf namelijk de grens van twee boeken opgelegd. Gelukkig kan je bij zo’n moeilijke momenten rekenen op de steun van je beste vriendin. Lotte zei: “Als jij er drie meeneemt, neem ik er ook drie.” Na nog even getwijfeld te hebben, nam ik ze dan toch alle drie mee. De uitverkorenen waren The Belles van Dhonielle Clayton, This Mortal Coil van Emily Suvada en een prachtige uitgave van Truthwitch, een boek dat al heel erg lang op mijn TBR stond.

Nadat we die moeilijke beslissing achter de rug hadden, was het eindelijk tijd om de boekenbeurs verder te gaan ontdekken. Heel erg veel tijd hadden we daar niet voor want om 14 uur was het alweer tijd voor de Spreukenstrijd van Julie Kagawa. Nog even snel langsgaan op de stand van uitgeverij Clavis om een gesigneerde boekenlegger van Truth or Dance op te halen (heel erg bedankt Chinouk Thijssen!) en dan meteen door naar de Boek-O-Drôme.

Voordat de winnaars van de Spreukenstrijd bekend werden gemaakt, werd Julie Kagawa geïnterviewd door niemand minder dan Audrey, voormalig YA-clublid en terug te vinden op The Confession Of a Book Nerd. Drie jaar geleden ontmoette ik Julie Kagawa al op de boekenbeurs en wat me vooral is bijgebleven, is dat ze een erg warm persoon is die heel veel van haar fans houdt. Zo kwam ze ook deze keer weer over en alleen maar door naar haar te luisteren werd ik al helemaal enthousiast. Julie vertelde over haar schrijfproces, wat ze doet wanneer ze een writer’s block heeft en dat het bestaan van een schrijver, zeker wanneer hij/zij nog niet gepubliceerd is, niet altijd even makkelijk is. Maar één ding moet je zeker onthouden: al dat harde werk is het dubbel en dik waard.

We waren daar natuurlijk allemaal om de lancering van Schaduw van de vos, haar gloednieuwe boek, te vieren. Wat bleek? Schaduw van de vos is het boek dat Julie haar agent bezorgde. Julie Kagawa is altijd grote fan geweest van anime en manga wat dan ook de inspiratie was voor dit verhaal. Oorspronkelijk zou het boek Kitsune’s heart gaan heten en was het geschikt voor een iets ouder publiek dan Young Adult, maar aangezien de afzetmarkt voor Japanse mythologie toen nog te klein was binnen de YA-wereld kreeg Julie’s agent het boek niet verkocht en besloten ze het even on hold te zetten.

Nog een leuk weetje is dat Julie nooit ofte nimmer een boek over vampiers zou schrijven vanwege de hele hype die er op dat moment heerste. Ineens kreeg ze inspiratie voor een verhaal dat zich afspeelde in een postapocalyptische wereld en haar uitgever wou een verhaal met vampiers in de hoofdrol… We kennen allemaal het resultaat daarvan: de Blood of Eden-trilogie. Om af te ronden mocht het publiek nog enkele vragen stellen en zo kwamen we volgend nieuwtje te weten: wanneer de trilogie van Schaduw van de vos af is, keert Julie Kagawa terug naar de wereld van de Iron Fey met de oorspronkelijke personages: Megan, Ash, Puck en Grimalkin!

Vervolgens was het tijd voor de signeersessie. Zoals we gewoon zijn van Julie was ze enorm hartelijk en nam ze uitgebreid de tijd voor haar fans: foto’s maken, een praatje slaan,… Niets was haar te veel!

Daarna werd het stilletjes aan tijd om weer naar huis te gaan. Na een vermoeiende, maar heel erg leuke dag trokken we de deur van de boekenbeurs achter ons dicht. Ik kan maar één ding zeggen: tot volgend jaar!

Zijn jullie al ooit naar de boekenbeurs geweest? Waren jullie er dit jaar ook bij? Wat zijn jullie ervaringen? Aarzel niet om ze met ons te delen in de comments!



Reacties op: Boekenbeurs in Antwerpen 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...