Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (1)

op 03 oktober 2020 door

Deze maand is de maandchallenge van Hebban: Lees een boek dat je is aangeraden door.... een vriendin, een boekverkoper, een recensent en een auteur. Wij van Liefde voor YA willen daarom deze maand beginnen met een boekenketting van vriendin naar vriendin. 

Hoe werkt het?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen. 

Maartje tips Laurie:

Omdat ik als eerste mag tippen heb ik nog geen recensie voor jullie. Best lastig om Laurie te tippen trouwens. Zij leest vrij veel per maand en heeft heel veel dezelfde boeken als ik gelezen. Het is echt speuren naar titels waarvan ik denk dat ze ze zal waarderen en die ze niet al gelezen heeft. Laurie is net al ik een alleslezer. Ze leest naast YA fantasy en contemporary ook graag boeken voor volwassenen in verschillende genres en ook de nodige non-ficties. Daarnaast leest ze zowel in het Engels als in het Nederlands. Natuurlijk zijn we een YA-spot, dus de tips zijn op die doelgroep gericht. Ik heb wel geprobeerd om heel verschillende boeken te tippen, zodat Laurie genoeg keuze heeft.

Zijn jullie ook benieuwd welk boek Laurie uit het onderstaande lijstje gaat kiezen?

1. If you come softly van Jacqueline Woodson is een dun boekje over een Joods meisje en een zwarte jongen die verliefd worden op elkaar. Het is een soort Romeo en Julia verhaal dat inzicht geeft in de overeenkomsten en verschillen tussen hun werelden. 

2. Hij van Sarina Bowen en Elle Kennedy is het verhaal over twee stoere en sportieve studenten die ontdekken dat ze meer voor elkaar voelen dan vriendschap. Als je niet van smut in je boeken houdt, moet je dit verhaal niet oppakken. Als je smut wel kan waarderen is dit naast een heel sexy verhaal ook een boek met diepere emoties. 

3. Legend van Marie Lu. Wat leuk dat je deze oudere dystopische trilogie nog niet hebt gelezen en ik je die dus kan aanraden. De verhalen gaan over de militair opgevoede June en de in armoede opgegroeide Day. In hun wereld komen ze recht tegenover elkaar te staan, maar hoe meer June leert over haar wereld, hoe meer ze met de wereld van Day mee gaat voelen. 

4. Girl made of Stars van Ashley Herring Blake is een verhaal over vriendschap, liefde, familie en wantrouwen. De broer van Mara wordt beschuldigd van het verkrachten van haar vriedin Hannah. Mara weet niet wat en wie ze moet geloven. Hoe ga je om met een situatie waarin het lijkt of je moet kiezen tussen je tweelingbroer en je vriendin?

5. Tot slot een boek dat officieel niet valt onder de YA, maar wel voor een groot deel wordt verteld vanuit het perspectief van een jongvolwassene: Kleurenblind van Trevor Noah. Dit is de biografie van de presentator en komediant Trevor Noah. Hij groeide op in Zuid-Afrika ten tijde van de Apartheid en was de zoon van een zwarte moeder en een blanke vader. Van gemengd ras zijn was in die tijd strafbaar. Noah vertelt vooral over zijn jeugd, over de problemen, over religie en vooral over zijn geweldige moeder. 



Reacties op: Boekenketting (1)

Meer informatie

Gerelateerd