Boekpresentatie Livestream - Buddy Tegenbosch

op 11 september 2017 door

Gisteren was de boekpresentatie van het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch: Livestream, en ik mocht hierbij zijn! Het was een super gezellige middag met heel veel publiek, en Buddy heeft zijn nieuwe boek goed kunnen promoten.

Geschreven door Claudia

bc46c2d4cbd957801243df0deccc697e.jpgToen ik de boekenwinkel ‘Van Piere’ in Eindhoven binnen kwam lopen, was het al meteen duidelijk: het zou een leuke middag worden. De gasten werden verwelkomd met een glaasje champagne of sinaasappelsap, er stonden verschillende hapjes op tafel en er draaide leuke muziek. Ook was de ruimte goed gevuld, er was bijna geen plek meer om te staan!

Na een inleidend praatje van medewerkers van de boekhandel begon de presentatie pas echt: Buddy Tegenbosch was aan het woord. Ik heb nog nooit eerder een boek gelezen van Buddy, maar het was me meteen duidelijk: Tegenbosch is een originele man. Hij begon zijn praatje namelijk met het dankwoord; iets wat je normaal gesproken tot het eind bewaard. Het was ook niet zomaar een dankwoord, hij gaf leuke anekdotes en je kon merken dat zijn dank uit de grond van zijn hart kwam.

Daarna ging Buddy wat vertellen over zijn nieuwe boek. Hij deed dit door wat algemene informatie over het hoofdpersonage vertellen, en daarna een aantal fragmenten uit zijn boek voor te lezen. Door zijn manier van voorlezen en de mooi geschreven teksten raakte ik meteen enthousiast voor zijn boek. 871040b5659f3de20bcbf4015fe9844d.jpgLivestream gaat over Rick, die op vakantie in New York een bijzonder meisje in de metro ontmoet: Kris. Maar dan verwijnt ze plotseling weer, en Rick is vastbesloten haar weer te vinden. Hij gaat op zoektocht naar het meisje dat hij nog niet goed kent, en het belooft een absurde, maar misschien ook geweldige, dag te worden.

Toen was het tijd voor de boektrailer, die gefilmd is in New York, waar het boek zich afspeelt. Het was een vlot filmpje dat je een goed beeld geeft van de omgeving waarin Rick is, en het maakt je zeker ook nieuwsgierig naar het boek. De trailer kun je hier bekijken.

Daarna was er nog tijd om Buddy’s boek te kopen en laten signeren, en natuurlijk ook nog eventjes om door de geweldige boekenwinkel te lopen. Als laatste werden er nog verschillende prijzen verloot; onder andere zelfs een bungeejump! Ik heb helaas niks gewonnen, maar het was alsnog een super leuke middag! Heel erg bedankt dat ik erbij mocht zijn.Reacties op: Boekpresentatie Livestream - Buddy Tegenbosch

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch

Schrijver van jeugdboeken en piloot bij Lufthansa. Laatste boek is een YAroman, getiteld: Oog om oog.