Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookish Art

op 09 december 2018 door

Hoi lezers! We hebben allemaal al zo veel mooie beelden in ons hoofd van de boeken die we hebben gelezen, de werelden, de karakters en zelfs de speciale elementen zoals krachten. Of het nou Young Adult fantasy, sci-fi of gewoon romance is, er is altijd zo veel om over na te denken bij het lezen van de boeken. Vandaag zetten we wat artiesten in de spotlight die de prachtigste kunstwerken maken, gebaseerd op onze favoriete YA boeken!

Dit artikel is geschreven door Minca en Sam

Taratjah

e073e29a75dbb3eb7fd4c3577fe7fde8.jpg

Taratjah, ook wel Tara, is een artiest die op heel veel platformen te vinden is, waaron Instagram, Twitter, Youtube en Tumblr met de naam @taratjah. Op Youtube heeft ze video's van speeddrawings. Ook heeft ze op Society6 en RedBubble haar eigen kunstwerken te koop staan voor op mokken, stickers, posters, shirts, kussens en ga zo maar door. Op Deviantart is een overzicht van haar kunstwerken. 


Tara maakt echt de prachtigste kunstwerken, ze is daarom ook de tekenaar van de Fairyloot boxen. Ik moet even eerlijk toegeven dat ik haar tekeningen zo mooi vind dat ik ze heb laten uitprinten en daarna heb opgehangen in mijn kamer. "Ik ook!"(roept Minca). Tara heeft onder andere tekeningen van Hof van Doorns en Rozen, Strange the Dreamer, Disney, Throne of Glass, The Infernal Devices, An Ember in the Ashes en Cinder. 

Hieronder drie thema tekeningen van o.a. Strange The Dreamer samen met Hof van Doorns en Rozen.

483b3ee7f14ee4ec4d70455e1e82a5d2.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Charlie Bowater

Dan hebben we iemand genaamd Charlie Bowater. Haar vele details in haar tekeningen laten ze echt realistisch lijken. De kunstenares heeft een eigen website, waar ze al haar kunstwerken, haar sketches en tutorials laat zien. Ook is ze te vinden op Tumblr, Instagram, Society6, Etsy en DeviantArt. Net als Taratjah heeft ze van veel boeken(series) kunstwerken, waaronder Throne of Glass, Hof van Doorns en Rozen en Crimson Peak. Niet alleen maakt ze fanart, maar ook niet book-related kunstwerken die net zo magisch zijn.

e5fe94f49cdb7a91c7c04db4d4f451b8.jpgCharlie Bowater heeft met haar kunsten meegeholpen aan het Hof van Doorns en Rozen kleurboek en heeft de cover voor wat boeken gemaakt, waaronder Sorcery of Thorns. 

Hiernaast haar illustratie die gebruikt is als cover van An Enchantment of Ravens.

Verder nog enkele thema illustraties waaronder bijvoorbeeld Hof van Doorns en Rozen.

a69d0dcd216bec08c7dba78949a1cf0e.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EvieBookish

De volgende artiest is wat anders dan de vorige twee, deze artiest post namelijk kunstwerken van quotes. Ook zij is te vinden op Twitter, Instagram etc. Bovendien heeft ze een blog en is ze vooral actief op haar winkels op Etsy, RedBubble en Society6. Je kan dus veel leuke book-related dingen kopen daar! Jullie hebben haar prints waarschijnlijk wel eens langs zien komen in unboxings van bijvorbeeld Owlcrate of FairyLoot. Hier zijn wat creations van haar! Crooked Kingdom, Strange The Dreamer, , Harry Potter en Hof van Doorns en Rozen.

938091870e96132ab33ffff9c8e0573d.jpg

807741b68585bfe5f18a3d28f0b41a44.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till & Dill

De vierde en laatste artiest die we graag aan jullie willen tonen is ook van Nederlandse bodem. Till & Dill creëert voornamelijk boekenleggers, vaak in setjes binnen een bepaald thema, zoals winter, halloween, sterrebeelden, dieren of personages uit een boek. Ze zijn te vinden op Facebook, Twitter, Instagram (@tillanddill) en Youtube. De stijl die ze gebruiken is altijd goed terug te herkennen in alle boekenleggers en kaarten, zeker door de witte uitloop naar onder. Hierdoor blijft de uitstraling van de boekenlegger erg rustig en staat het personage of de persoon echt centraal. Zoals in de etsy shop staat genoemd hebben ze dus echt unieke waterverf boekenleggers en kaarten. Ze hebben inmiddels ook een pin ontwikkeld omdat hier steeds meer vraag naar is. Hieronder enkele uiteenlopende voorbeelden van hun werk.

03cbd32766044a221ece55fcae731d0c.jpg

d8b0dcc3cb7e60addb51510e93d76236.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waren jullie al bekend met deze illustratoren/kunstenaars? En hebben jullie nog andere suggesties die wij ook echt even moeten bekijken?



Reacties op: Bookish Art

Meer informatie