Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Read Eindoordeel: Een definitieve lijst met nachtmerries (SPOILERS)

op 18 juli 2018 door

Na een aantal dagen lezen is het boek 'Een definitieve lijst met nachtmerries' zo uitgelezen met z'n 40 hoofdstukken. Fien en Tinke lazen samen dit boek. Na de leesupdates is er nog een oordeel. Wat vinden de meiden van dit boek? Was het boek een aanrader of juist een afrader? 

Omschrijving
Duisternis, pleinvrees, water... Al Esthers familieleden hebben een fobie. Esther weet nog niet wat haar grote angst is, omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat: liften, kleine ruimtes, grote drukte, spinnen en nog veel meer. Tot ze wordt bestolen door een klasgenoot van vroeger. De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten. Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden. Met onverwachte gevolgen...

TinkeIk heb Krystal al een keer ontmoet. Zij is echt een erg leuk persoon net als haar boeken zijn. En om dit boek te mogen lezen voor een buddy read is echt super leuk. Ik vond 'Een definitieve lijst met nachtmerries' een interessant boek met originele aspecten. Om te beginnen de vloek. Wauw, wat een idee. Het maakt het boek meteen interssant. Ik wil meer!!

Het boek heeft wel iets. Het lijkt zo onschuldig, maar eenmaal aan begonnen wil je doorgaan. Ik dacht eerst van wauw Esther is echt een stomme naam. Wat is dit nou weer voor een boek? Maar uiteindelijk vind ik Esther best een toffe meid. Ze heeft de kracht om te vechten tegen haar angsten, ookal wist ze dat zelf niet. Dat is echt top. Dit boek kan je echt helpen met het overwinnen van angsten. 

Mijn favoriete personage is Esthers vriendin Hephzibah. Zij is echt geweldig. Maar ze zijn allemaal outcast en ik ben daar wel van. De kledingstijl van Esther vind ik ook wel lachen. Ze draagt altijd kleren van bekende personen. Het idee erachter vond ik ook wel slim en duidelijk. Hephzibah vond ik toch wel de leukste, het stilste meisje met haar gebarentaal. Ik ben groot fan van gebarentaal.  

Ik geef het boek een 4 sterren. Ik heb kunnen genieten en wilde meer. Krystal bedankt voor het boek! Wat vond jij ervan Fien?

Fien: Ik heb Krystal spijtig genoeg nog niet ontmoet, maar na het lezen van 'Een bijna definitieve lijst van nachtmerries' zou ik dat wel willen! Waar haalt ze de inspiratie vandaan om zo'n prachtig, emotioneel verhaal te schrijven? Als je zelf worstelt met angsten of complexen, kan ik me voorstellen dat het boek heel erg herkenbaar en confronterend is.

De vloek is inderdaad wel een heel erg interessant aspect van het verhaal, die laat toe om het verhaal wat luchtiger te maken. Ik ben er trouwens nog altijd niet zeker van of ze nu echt is, of niet. Je hebt helemaal gelijk, Tinke, wanneer je zegt dat het boek onschuldig is, het leest zo vlot en voor je het weet zit je al halverwege! Je kan gewoon niet meer stoppen met lezen en bent ineens een hele dag kwijt!

Mijn favoriete personage is dan weer Jonah, dat kon je misschien al merken aan de leesupdates. Hij doet zo zijn best om Esther en Eugene te helpen om van hun angsten af te komen. Die eerste indruk die we van hem krijgen wanneer hij Esthers spullen steelt, is dan ook helemaal verkeerd: het is zo'n onbaatzuchtige jongen. Bovendien, is Esther niet de enige met een moeilijke jeugd, ook Jonah heeft al genoeg meegemaakt. Net als Tinke ben ik trouwens ook een grote fan van de kledingkeuze van Esther! Ik vind het dan ook heel toepasselijk dat ook Jonah een excentrieke stijl heeft, daardoor passen ze nog beter bij elkaar in mijn ogen!

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het boek 3 sterren te geven! Ik vond het een heel erg ontroerend en tegelijkertijd vermakelijk verhaal, maar het einde kwam een beetje abrupt voor mij. Doordat het hele boek zo goed was, verwachtte ik meer van het einde en daardoor was ik toch een beetje teleurgesteld.



Reacties op: Buddy Read Eindoordeel: Een definitieve lijst met nachtmerries (SPOILERS)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Krystal Sutherland

Krystal Sutherland

Krystal Sutherland is een Australische schrijfster, maar ze woonde ook even in A...