Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Koninginnen + quiz!

op 31 juli 2018 door

Drie koninginnen en slechts één troon: dat is vragen om problemen! Maar dat is wel het verhaal van Koninginnen geschreven door Kendare Blake. Het boek is heel erg populair onder de booktubers en -bloggers, maar is het al die heisa wel waard? Iris en Fien mochten Koninginnen lezen voor een buddy read en vertellen je graag wat ze ervan vonden!

Fien: Three Dark Crowns stond al heel lang op mijn TBR, maar om één of andere reden kwam ik er niet aan toe om dit boek te lezen. Mijn verwachtingen groeiden, aangespoord door alle positieve reacties die ik overal zag verschijnen. Toen ik dus hoorde dat het boek vertaald werd, besloot ik het meteen te gaan lezen! En wat heeft Koninginnen al mijn hoge verwachtingen netjes vervuld, zeg! Het boek had alles wat ik van een goede Young Adult verwacht: actie, een fascinerende nieuwe wereld, ijzersterke personages, hier en daar wat romantiek en een plottwist die me omver heeft geblazen! Kendare Blake heeft de drie koninginnen zo goed neergezet, dat het heel erg lang duurde vooraleer ik een favoriet kon kiezen en zelfs nu vind ik ze alle drie stiekem heel erg cool en badass. Het voelt alsof Koninginnen drie verhalen bevat, die van Arsinoe, Mirabella en Katherine. Doorheen het boek merk je dat de verhalen samenvloeien en worden de draden die de personages met elkaar verbinden bijna zichtbaar. Koninginnen is een echte aanrader voor YA-fans die niet teleurstelt! Ik heb nog maar één vraag: wanneer wordt het tweede deel vertaald?

Iris: Toen Three Dark Crowns in het Engels uitkwam heb ik heel veel goede dingen over het boek gehoord en was ik erg nieuwsgierig. Op de één of andere manier is mijn enthousiasme daarna wat neergedaald totdat het verhaal vertaald was. Ik wilde het boek ergens heel graag lezen en was heel blij dat ik de kans kreeg om het voor een buddy read te lezen samen met Fien. Eenmaal begonnen was ik een beetje in de war. Zoals ik altijd doe, heb ik de achterflap niet gelezen, maar misschien had ik dat in dit geval wel eventjes moeten doen. Ik wist wel een beetje waar het verhaal over ging, maar niet helemaal. Dat is ook de reden waarom ik zo lang over de eerste pagina's heb gedaan. Daarnaast moest ik ook heel erg wennen aan de nogal lange hoofdstukken. Naarmate ik wat meer in het verhaal zat begon ik verliefder op de personages te worden en verloor ik mezelf in de verhaallijn. De struggles die ik in het begin van dit boek had, waren op een gegeven moment verdwenen. Ik ging steeds sneller lezen en ik vond het steeds leuker en spannender worden. Daarom ben ik het met Fien eens dat dit boek zeker een aanrader is voor YA-fans!

Omdat het dus heel erg moeilijk is om een favoriete koningin uit te kiezen, hebben wij besloten om jullie daarbij te helpen. Wij hebben een kleine quiz gemaakt en aan de hand daarvan kan je zien welke koningin het best bij jou past. Dus...

Welke koningin ben jij?

1. Als je één magische gave zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?

A. De gave van het gifmengen, die maakt je immuun voor welk gif dan ook en komt goed van pas wanneer je iemand van kant wil maken.

B. De gave om de elementen te beheersen: aarde, water, wind, vuur en zelfs de bliksem. Ze hebben geen geheimen voor jou!

c. De gave van de natuur, je bent een echte dierenvriend en hebt geen groene vingers meer nodig, met slechts één vingerknip laat je de mooiste bloemen bloeien.

2. Het koninkrijk van Fennbirn bestaat uit een verzameling van eilanden, waar zou jij het liefste wonen?

A. In een donker landhuis met alles erop en eraan, ja, zelfs een kerker.

B. In een grote villa op de rand van de kliffen zodat je iedere ochtend wakker wordt met het geluid van de golven.

C. In een huisje aan de rand van het bos, voor jou is luxe overbodig zolang je maar omringd wordt door de natuur.

3. Elke koningin heeft een krachtige metgezel nodig, wat is die van jou?

A. Een slang

B. Een specht

C. Een beer

4. Je moet natuurlijk op de hoogte zijn van andere royalty, daarom de vraag: wat is je favoriete disney-prinses?

A. Sneeuwwitje

B. Jasmine

C. Pocahontas

5. Wat doe je als je onvoorbereid op een slagveld belandt?

A. Doe alsof totdat je het gemaakt hebt en improviseer op het moment.

B. Ik ben nooit onvoorbereid!

C. Ik raap mijn beste vrienden bij elkaar om op het laatste moment een strategie te bedenken.

6. Hoe goed ben jij in het volgen van bevelen?

A. Ik ben een ster in het volgen van bevelen.

B. Waar heb je het over? Ik maak de regels.

C. Regels zijn er om te breken.

7. Wat is jouw favoriete haarstijl?

A. In een vlecht.

B. Prinsessenhaar zoals Kate Middleton.

C. Het maakt mij helemaal niks uit hoe ik eruit zie of hoe mijn haar zit.

8. Op welke types val je?

A. Het foute type

B. Het verboden type

C. Ik heb geen jongens/meiden nodig.

9. Hoe ziet jouw vriendenkring eruit?

A. Ik ben liever in mijn eentje.

B. Één of twee goede vrienden, meer heb ik niet nodig.

C. Een hecht groepje dat mij door dik en dun steunt.

Resultaten:

Heb jij voornamelijk A gekozen? Dan past Katherine het beste bij jou. 

Katherine doet netjes wat haar gezegd wordt. Ze heeft littekens over haar hele huid door al het gif wat ze toegediend heeft gekregen en door al het overgeven is ze aardig smal geworden. Ze draagt graag jurkjes die los zitten en haar beste vriend is haar slang. Katherine is te bang om dood te gaan waardoor ze dat dus ook niet zo maar laat gebeuren. Katherine is heel aardig, ondanks het feit dat ze vroeger nogal eens werd verwend.

Heb jij voornamelijk B gekozen? Dan past Mirabella het beste bij jou.

Mirabella kan de elementen beheersen. Haar favoriete element om mee te werken is bliksem, maar ze is niet zo'n fan van water. Mirabella is knap en heeft haar zoals Kate Middleton dat zou hebben. Mirabella wordt gezien als de koningin die het meeste kans maakt om de strijd om de troon van haar zusters te winnen. Het lijkt alsof zij wel eens de sterkste van de drie koninginnen zou kunnen zijn.

Heb jij voornamelijk C gekozen? Dan past Arsinoe het beste bij jou.

Arsinoe kan de bloemen laten groeien. Althans, zo gaat het gerucht. Om eerlijk te zijn heeft ze haar krachten nog niet onder de knie. Arsinoe is wel een persoon die ervan houdt om buiten te zijn. Daarnaast is ze ook erg slim en boeit het haar niet hoe ze eruit ziet. Het boeit haar überhaupt niet wat mensen van haar vinden. Ze kan op de eerste ontmoeting wat afstandig overkomen, maar ze is een hele goede vriend. 

Hebben jullie Koninginnen van Kendare Blake ook al gelezen? Wat vonden jullie ervan? Laat ons hieronder ook even weten welke koningin jij bent! 



Reacties op: Buddy read: Koninginnen + quiz!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kendare Blake

Kendare Blake

Kendare Blake is een Koreaans-Amerikaanse auteur van young adult-romans. Ze schr...