Buddy Reads: Riders (SPOILERS)

op 17 februari 2018 door

Turtles all the way down is uitgelezen en nu is het tijd voor Riders van Veronica Rossi met Brechtje en Iris. We doen het deze keer een beetje anders. In plaats van twee weken zal deze buddy read drie weken duren. We lezen Riders dus vanaf 29 januari tot en met 18 februari en op 19 februari komt de einddiscussie ZONDER spoilers online. Hier plaatsen we dus de leesplanning en de leesupdates. Let op: dit artikel bevat SPOILERS! Veel Leesplezier!

Leesplanning:

28 januari: hoofdstuk 1 en 2

29 januari: hoofdstuk 3 tot en met 6

30 januari: hoofdstuk 7 en 8

31 januari:  hoofdstuk 9 tot en met 11

1 februari: hoofdstuk 12 tot en met 15

2 februari: hoofdstuk 16 en 17

3 februari: hoofdstuk 18 en 19

4 februari: hoofdstuk 20 tot en met 23

5 februari: hoofdstuk 24 tot en met 26

6 februari: hoofdstuk 27 tot en met 29

7 februari: hoofdstuk 30 tot en met 32

8 februari: hoofdstuk 33 tot en met 35

9 februari: hoofdstuk 36 tot en met 38

10 februari: hoofdstuk 39 tot en met 41

11 februari: hoofdstuk 42 tot en met 45

12 februari: hoofdstuk 46 en 47

13 februari: hoofdstuk 48 en 49

14 februari: hoofdstuk 50 en 51

15 februari: hoofdstuk 52

16 februari: hoofdstuk 53 tot en met 56

17 februari: hoofdstuk 57 tot en met 60

18 februari: einddiscussie

Leesupdates:

28 januari

Iris: De eerste paar bladzijden zijn al verrekte spannend. Gideon bevindt zich ergens met een kap over zijn hoofd en zijn handen handen vastgebonden en hij wordt ondervraagd door één of andere vrouw. Ik kan nog niet zoveel zeggen over het verhaal aangezien het nog maar de eerste 16 bladzijden zijn, maar het begint al goed!

Brechtje: Het begin is heel erg pakkend, maar ik vind het verhaal ook nog heel erg vaag. We weten dat Gideon vastgebonden in een ruimte zit, dat hij gewond is en hij een of ander serum in zijn lichaam heeft, maar verder... Maar juist omdat er nog zoveel onduidelijk is, ben ik erg nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Ondanks dat ik merk dat ik wel in dit verhaal moet komen, ben ik benieuwd waar dit heen gaat! En hoe het verhoor tussen Natalie Cordero, de onbekende vrouw in de ruimte, en Gideon gaat verlopen...

31 januari

Iris: Euhm... wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Eén of ander monster heeft Gideon net aangevallen en ik ben heel benieuwd wat dit nou allemaal te betekenen heeft. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik misschien steeds meer voor Gideon ga vallen. Ik bedoel, die scène met zijn zus was gewoon te schattig. Ugh, ik wil gewoon verder hoe het verder gaat en hoe Gideon aan al die "superkrachten" komt. 

Brechtje: Door de afgelopen hoofdstukken begin ik steeds meer in het boek te komen, ik ben zo nieuwsgierig! Wat zijn het voor krachten die Samruel bezit, de jongen die Gideon aanviel? Waarom werd hij ineens een monster? En wat houdt het in dat Gideon Oorlog is? Argh.. Alles is zo mysterieus!

3 februari

Brechtje: Ik vind Riders steeds leuker en spannender worden! Inmiddels hebben we ook kennis gemaakt met Sebastian Luna, Honger. Ik ben heel benieuwd naar de andere leden van de ruiters van de Apocalyps! En naar de andere krachten die Gideon heeft, want net zoals Sebastian paarden kunnen oproepen vind ik echt heel vet. Ik kijk uit naar de volgende hoofdstukken!

Iris: Het begint echt te komen nu. Het wordt spannender en spannender en ik denk dat het verhaal zich opbouwt naar een climax. Ik ben er wel benieuwd naar. Verder moet ik ook zeggen dat ik sommige dingen in het boek gewoon hilarisch vind, zoals bij die casting waar Gideon Sebastian weg moest halen. Daar zaten wel hilarische stukken in. Ik ga snel verder lezen!

6 februari

Brechtje: we hebben kennis gemaakt met Marcus, Dood. Dat zijn kracht Angst is, blijkt wel uit het gevecht met Gideon. Wow! Ik was ook wel even verrast door de cliffhanger van vandaag: Daryn en Gideon zijn in hetzelfde gebouw! Ik heb dezelfde vragen als Gideon: is ze daar vrijwillig of gevangen? Ik kan niet wachten om verder te lezen morgen!

Iris: Euhm... wie was die gozer met vleugels? Over het algemeen ben ik al snel erg geïnteresseerd als er gevleugelde mensen in een verhaal voorkomen, maar ik weet niet zo goed of ik zo blij moet zijn met deze man. Daarnaast begin ik een beetje moe te worden van alle open plekken. Ik wil gewoon weten wat er aan de hand is en ik hoop dat het een beetje minder geheimzinnig gaat worden.

9 februari

Brechtje: uhm, wow, wat is er net allemaal gebeurd? Gideon en de anderen zijn inmiddels in Italië op zoek naar Overwinning, en ze zijn Sebastiaan kwijtgeraakt op het vliegveld. Ik vraag me echt af waar hij is! En waar de schreeuw van Daryn vandaan kwam toen Gideon omsingeld was door de Horde... Ik vind Gideons ontmoeting met Ro’an ook zo ontzettend spannend, ik wil nú meteen weten hoe dit afloopt!

Iris: Ik loop een beetje achter, maar god dit boek, jongens. Op dit moment ben ik op het punt dat ze in het vliegtuig zitten. Wat is er aan de hand met die hond? En wat gaat er gebeuren als ze in Italië aankomen? (Ik heb Brechtjes stukje niet gelezen, om spoilers te voorkomen. Volgende keer ben ik weer helemaal bij!) Ik vind het zo spannend worden. Snel verder lezen!

12 februari

Brechtje: Alle ruiters zijn eindelijk bij elkaar! Jode, Overwinning, is er ook en ik mag hem wel. Dat Cordero Malaphar blijkt te zijn, vind ik echt een gigantisch goede plottwist. Die zag ik niet aankomen, wow! Gelukkig lijken Texas en Beretta aan zijn kant te staan. Dat Texas hem die dosis niet gaf toen Cordero er om vroeg, bewijst heel veel. De ruiters zijn nu in Noorwegen, en Gideon heeft net vertelt dat het de volgende dag ontspoorde tussen hem en Marcus. Ik vraag me echt af waar dat heen gaat! 

Iris: ik vind dit boek zo spannend en er gebeurt zo veel. Het is lang geleden dat ik zo'n soort boek heb gelezen. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit allemaal gaat aflopen! Ook zijn Daryn en Gideon mijn OTP. Ik vind ze heel schattig samen, maar dat kan ook gewoon mijn zwakke hart zijn die overal voor valt. 

15 februari

Iris: De spanning in dit boek begint bijna ondraaglijk te worden. Ik weet niet zo goed wat ik er meer over moet zeggen. Ik denk dat ik nu gewoon alles achter elkaar ga lezen in één keer, omdat ik zo benieuwd ben! En nog steeds zijn Daryn en Gideon mijn OTP. Ik hoop echt dat ze samen eindigen. Ik ga weer even verder lezen!

Brechtje: Er begint echt een ontknoping aan te komen, ik voel het! Wel balen dat de Horde nu de sleutel in handen heeft. Na al die tijd dat de ruiters het hebben beschermt.. Ik vraag me af wat er met Gideon gaat gebeuren na het verhoor. Zal hij toegeven dat hij weet dat Colero eigenlijk Malaphar is? Zal hij vrijgelaten worden? Ik ben erg benieuwd!

17 februari

Iris: wow... Ik wil het volgende deel lezen. Ik bedoel, Bas en Daryn... Ik heb er eigenlijk niet zo veel woorden voor. Het enige wat ik nu kan bedenken is dat ik baal dat ik het tweede deel nog niet in huis heb. Sebastian kan toch niet voor altijd weg zijn? Het is Bas! Dat kan gewoon niet. Morgen komt ons eindoordeel uit. Ik hoop dat ik dan op betere woorden kom.

Brechtje: wow, dit einde.. Ik besefte pas dat de poldbanden de sleutel waren toen Gideons hand eraf lag, en daar ben ik nog steeds van in shock. Ik kan nog steeds niet geloven dat Samrael dat echt heeft gedaan! Het gevecht dat daarna volgde vond ik ook zo heftig, dat waren ineens wel heel veel emoties door elkaar. En de verdwijning van Bas en Daryn.. Dat werd mij bijna even te veel hoor! Wat een fantastisch boek was dit. Ik ga nu even op adem proberen te komen! 

Natuurlijk kunnen jullie dit keer ook weer mee lezen! Laat ons hieronder weten wat jij van onze meningen vindt en wat je zelf van het boek vindt.Reacties op: Buddy Reads: Riders (SPOILERS)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Rossi

Veronica Rossi

Veronica Rossi (Rio de Janeiro, Brazilië) is een Amerikaanse auteur. Ze won diverse schrijfwedstrijden met haar verhalen voor young adults.  In 2012 debuteerde ze met de jeugdroman ...