Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boekenverlanglijst van Femke en Claudia

op 11 april 2017 door

Elke week kijkt de YA Club van 10 naar boeken die dit jaar uitkomen, waar we absoluut niet op kunnen wachten. Deze week zijn Femke en Claudia aan de beurt om ieder een boek uit te kiezen dat ze zo snel mogelijk willen verslinden.

150cc1dfb2164b9e070a114700591396.jpgQuestion 1: Op welk YA-boek kunnen jullie echt niet wachten?     

Claudia: Ik kan absoluut niet wachten op deel #5.1 van de Throne of Glass serie. Het boek heeft op dit moment nog geen titel, alleen 'Untitled Chaol Novel'. Ik ben een ontzettend grote fan van Sarah J. Maas. Ik heb tot nu toe al haar boeken gelezen. Ik kan niet wachten tot deel 6 van Throne of Glass uitkomt, maar voor dat boek moet ik helaas nog tot 2018 wachten. Ik wil geen spoilers over de voorgaande boeken uit deze serie geven, voor de mensen die het boek nog niet hebben gelezen (echt doen!), maar ik kan wel zeggen dat ik er enorm naar uitkijk om een boek te lezen over Chaol. 

Femke: Er zijn zoveel boeken die binnenkort verschijnen waar ik echt naar uitkijk. Maar als ik er maar één mag noemen, zeg ik De wereld achter het hek van Zana Fraillon. Dat is zeker niet het enige boek dat ik heel graag wil lezen, en misschien ook niet degene die ik ‘’het graagst’’ wil lezen, want dat is moeilijk te bepalen, omdat je boeken niet echt kunt vergelijken, maar het is wel een boek dat me heel erg aanspreekt.

Question 2: Waarom wil jij dit boek zo graag in je boekenkast zien shinen?

Claudia: Helaas is voor dit boek niet alleen de titel onbekend, maar ook de cover nog. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen dat hij mooi zal staan tussen de rest van mijn boeken, maar daar ben ik niet bang voor.

Femke: De wereld achter het hek gaat over Subhi, die geboren is in een vluchtelingenkamp – de enige wereld die hij kent. Ik ben heel benieuwd hoe de actuele onderwerpen zijn verwerkt in deze YA-roman en ik hoop dat het een ontzettend mooi verhaal verteld. Het is vast een eye-opener om vanuit het perspectief van een vluchteling te lezen. En die cover is ook al een rede om het boek te kopen! Hopelijk geeft de uitgeverij het boek uit als een hardcover!

Question 3: Zou je een ander boek ruilen uit je boekenkast om dit boek nu al te kunnen lezen?

Claudia: Absoluut, hier is geen twijfel over mogelijk. Ik heb een aantal boeken in mijn kast staan die niet mijn favoriet zijn, of al erg oud zijn en waar een mooiere editie van is. Van deze boeken kan ik er best één missen om dit boek alvast te kunnen lezen!

Femke: Jazeker, maar dat komt omdat ik wat boeken dubbel heb en dan ruil ik gewoon zo’n dubbel exemplaar, haha. Maar boeken wegdoen is niet één van mijn hobby’s, dus anders zou ik gewoon rustig afwachten. Als ik het maar mag lezen, dan is het prima en maakt het niet zo heel veel uit of dat nu of over een paar maanden is.

Question 4: Wanneer komt het boek uit?

Claudia: Het boek komt 5 september 2017 uit in Amerika. Of en wanneer het wordt vertaald naar het Nederlands is helaas nog niet bekend.

Femke: Schrijf maar alvast in je agenda: 6 juli! Ik sta rond die tijd in ieder geval klaar om naar de boekhandel te rennen :)

Hopelijk hebben we jullie enthousiast kunnen maken voor deze boeken! Zijn er boeken waar jullie absoluut niet op kunnen wachten? Laat het ons weten in de comments! 



Reacties op: De boekenverlanglijst van Femke en Claudia

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...