De geboorte van Gruwelijk Spel

op 12 juli 2019 door

Zondag 7 juli werd Gruwelijk Spel van Mirjam Hildebrand gepresenteerd in De Vries van Stockum in Haarlem. Omdat ik met veel plezier Voorlopers en De kracht van Velen heb gelezen en wel weer toe was aan een shotje Hildebrand nam ik de trein voor een middagje Haarlem.

Geschreven door: Maartje

De Vries van Stockum is een gezellige boekwinkel in het centrum van Haarlem. De winkel bestaat uit allemaal hoekjes en doorloopjes, drempeltjes en trapjes. Als ik binnenkom is het al aardig druk en veel van de bezoekers lijken voor de boekpresentatie te komen, want ik zie heel wat mensen met Gruwelijk Spel in hun handen. 

Het is nog vroeg, maar Mirjam zelf is ook al aanwezig en staat gezellig met iedereen te praten. Op haar arm baby Moos. Ik vraag me af waar de presentatie zal plaatsvinden, aangezien er geen stoelen klaarstaan en de grootste groep zich verzameld heeft voor de kassa's. Het zal toch niet....? 

Jawel, voor de kassa's zal het boek gepresenteerd worden en er zijn inderdaad geen stoelen. Een bijzondere plek, maar de sfeer is wel heel goed. 

c8e70a275a205f235cac045448c0af8a.jpeg

Na een korte introductie wordt Mirjam naar voren geroepen en vertelt ze hoe ze bij het schrijven van de novelle Gruwelijk Spel kwam: Na twee delen van Voorlopers moest ze eigenlijk door met deel drie, maar haar zwangere buik en bijgaand zwangere hoofd zorgden ervoor dat het schrijven van een boek met veel fantasy elementen niet goed lukte. Toen werd het idee van een novelle geboren. Een tussendoor-boek over een heel ander onderwerp. Mirjam zag dit direct zitten: "Ik ben wel van de bam bam bam." zegt ze daarover. Het idee van een novelle was ontstaan, maar waar moest het verhaal dan over gaan?

Mirjam vertelt dat haar vaste proeflezer met een artikel aan kwam zetten over Six Flags America waar ze een 'coffin challenge' gingen houden in het kader van Fright Fest. De deelnemers worden 30 uur opgesloten in doodskisten. Ze mogen er alleen uit om naar de wc te gaan. Eten en drinken moet zelfs in de kist gebeuren. Dit artikel bracht de inspiratie op gang.

Natuurlijk kun je geen boek schrijven, zelfs geen novelle, waarbij de hoofdpersoon 30 uur opgesloten zit in een kist, dus er werden bloedstollende opdrachten aan toegevoegd. Zo werd Gruwelijk Spel geboren.

De presentatie werd afgesloten met een quiz met vragen over de boeken van Mirjam -deze werd gewonnen door een meisje van vijf die toevallig steeds het goede antwoord gaf- en taart, chips en drinken. Iedereen kon zijn boek laten signeren en eventueel nog even op de foto.

Het was een korte, maar gezellige middag en ik heb er weer een spannend boekje bij. Binnenkort kun je op onze pagina vinden wat de Young Adult crew van de novelle vindt.

Heb jij Gruwelijk Spel al? Wat zijn jouw favoriete spannende Young Adult boeken?Reacties op: De geboorte van Gruwelijk Spel

Meer informatie

Gerelateerd