Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De leukste boeken voor Halloween!

op 19 oktober 2018 door

De pompoenen, kostuums en horrorfilms mogen weer uit de kast worden gehaald, want over 1,5 week is het zover: Halloween! Dé gelegenheid om lekker te griezelen, enge boeken te lezen en stiekem met alle lampen aan te slapen. In dit artikel raden wij een paar YA's die leuk zijn om rond Halloween te lezen. En dat zijn natuurlijk boeken die niet spannend of eng genoeg kunnen zijn! 

Angelfall - Susan Ee

Brechtje: Dit is het enige boek waar ik een keer een nachtmerrie over heb gehad, geen grapje. Angelfall is super spannend, zit bomvol horror elementen en bevat, jawel, engelen! Het boek gaat over Penryn, die in een wereld leeft waar de engelen van de apocalyps de aarde hebben overgenomen. Overdag zijn de straten onveilig door de bendes die rond struinen, 's nachts door angst en bijgeloof. Wanneer Penryns zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, doet ze er alles aan haar te redden. Maar dat kan ze niet alleen, en er komt hulp uit onverwachte hoek: Raffe, een engel zonder vleugels, reist met haar mee. Penryn en Raffe zijn vijanden, maar toch ondernemen ze samen een gevaarlijke tocht, allebei met een eigen doel voor ogen. Kan Penryn haar zusje terugvinden? En krijgt Raffe zijn vleugels terug?

Hazelwoud - Melissa Albert

Brechtje: Hazelwoud is niet persé eng, maar wel super duister en gevuld met gevaarlijke sprookjes waar een gelukkig einde niet mogelijk lijkt. Het is heel sinister en mysterieus en gaat over Alice, die het grootste gedeelte van haar leven met haar moeder op snelwegen heeft geleefd. Wanneer haar oma, auteur van een duister sprookjesboek, overlijdt en haar moeder wordt ontvoerd, zit er voor Alice maar een ding op. Ze moet naar het Hazelwoud, de plek waar alle sprookjes van haar oma zich afspeelden. Samen met Hazelwoud fan Finch begint ze aan haar zoektocht. Wat is werkelijkheid, en wat is fantasie? Zal ze hier ook het begin van haar eigen verhaal vinden? 

Misery - Stephen King

Brechtje: Stephen King kan als de king of horror natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, ook al is het officieel geen YA! Als horrorschrijver is elk boek van Stephen leuk om te lezen in de spooky dagen rondom Halloween, maar een van mijn favoriete boeken van hem is Misery. Misery gaat over de bestseller auteur Paul Sheldon, die na een auto ongeluk wakker wordt in een onbekend huis. Hij blijkt ontvoerd te zijn door Annie Wilkes, een superfan van zijn boekenserie. Ze kan er niet mee leven dat Paul de hoofdpersoon, Misery, heeft vermoordt en dwingt hem het personage weer tot leven te brengen. Paul heeft door zijn verwondingen geen kans op ontsnapping en heeft daarom geen andere keus dan naar Annie te luisteren. Maar schrijvers hebben ook wapens... 

Fright Night - Maren Stoffels

Brechtje: Fright Night is een boek dat je 31 oktober in een avondje uit kan lezen, en wat lekker spannend is. Het boek gaat over 5 jongeren die zich opgeven voor een Fright Night, een soort spooktocht in het bos, maar dan veel minder braaf en eigenlijk nét op het randje. Maar de avond loopt niet zo als gepland... Vier van de deelnemers komen het bos weer uit, één van hen is de moordenaar. Maar wie, en wat is het motief van de moordenaar? Het leuke van Fright Night vond ik dat het niet alleen om de vraag draait wie de moordenaar is, maar ook om de relaties tussen de personages en de geheimen en leugens die ze met zich meedragen. Hierdoor gaat alles uiteindelijk namelijk gruwelijk mis. De sfeer die je het hele boek door voelt past perfect bij Halloween! 

The Wicked Deep - Shea Ernshaw

Kimberly: Dit boek valt naar mijn mening perfect onder de Halloween boeken. Niet omdat het heel eng is, maar het gaat over heksen! En als je denkt aan Ol'Hallows Eve staan de heksen dan toch wel boven aan het lijstje. Het verhaal speelt zich af en in een klein Amerikaans stadje genaamd Sparrow. Penny woont hier al haar hele leven en is goed op de hoogte van de vloek van de Swan zussen. Ieder jaar komen de 3 zussen terug uit de dood voor een periode. Zij nemen de lichamen over van 3 tienermeisjes en doden vervolgens allemaal minstens 1 tienerjongen. Om de bewoners te straffen voor wat de zussen is aangedaan 200 jaar geleden. Dan komt een jongen van buitenaf het stadje binnen en samen met Penny proberen zij de zussen te stoppen voor ook dit jaar de slachtoffers vallen. Maar of dit ze lukt...

13 minuten - Sarah Pinborough

Merel: 13 Minuten is gewoon hartstikke spannend. Het is een YA-thriller, die soms een beetje creepy en mysterieus is. Als je moeilijk in slaap kunt, kun je dit boek 's avonds dus beter niet oppakken. Het is dan wel weer heel geschikt om lekker te griezelen tijdens Halloween. 13 Minuten draait om Natasha Howland, die 's ochtends uit een ijskoud meertje wordt gevist en 13 minuten dood is geweest. Wat is er met haar gebeurd? 

De schreeuwende wenteltrap - Jonathan Stroud

Sam: De schreeuwende wenteltrap, eerste boek in de Lockwood & Co serie, is perfect voor Halloween! De wereld waarin het boek zich afspeelt, lijkt op die van ons, hoewel er één ding anders is. Geesten zijn levend en wel, voor hoeverre ze levend zijn, en zijn dodelijker dan nooit tevoren. Er is een heel groot probleem. Het is een epidemie, ze zijn bijna onmogelijk te verwoesten en zodra een geest je net lang genoeg aanraakt raak je in shock en ga je dood. Wat de kwestie nog moeilijker maakt, is dat alleen kinderen ze kunnen zien. Dit leidt tot groepen geestenjagers en een serie vol spanning en avontuur. In het eerste boek volgen we Lucy Carlisle, een meisje met verhoogde geesten-senses. Samen met Anthony Lockwood en boekenwurm George Cubbins gaat ze op een gevaarlijke tocht om Comb Cary Hall geest-vrij te maken. Alles loopt anders dan ze hadden verwacht, en nu is het enige wat ze nog kunnen doen in leven blijven. 

Het derde boek in de serie is zo eng dat ik even niet meer verder durfde te lezen in het donker....

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Sam: De Glazen Troon, bekend bij vele, vind ik ook geweldig voor Halloween. We volgen Celaena Sardothien, meest bekende, en gevreesde, assassin van Rifthold. Door haar crimes in 'The Assassin's blade', een prequel van De Glazen Troon (hoef je niet perse te lezen voor het boek, wel een aanrader) is ze beland in de slavenmijn van Endovier. De meesten overleven daar maar een maand. Ze is er al een jaar. Op een dag wordt ze door de prins hemzelf uit de mijnen gehaald, en krijgt een voorstel. Win een kampieonschap van de koning om daarna zijn persoonlijke assassin te worden, waarna ze na 4 jaar vrijheid krijgt. Dit voorstel kan ze niet afslaan en ze beland in een wereld vol met bedrog, mysterie maar ook onverwachte vriendschappen en misschien wel liefde. Toch klopt er iets niet...heeft het te maken met iets wat in haar bloed zit verborgen, iets wat al heel lang niet meer is gezien?

Stalking Jack The Ripper - Kerri Maniscalco

Fien: Alleen al van de titel kreeg ik de kriebels! Audrey Rose Wadsworth is de dochter van een Engelse lord en tot grote spijt van haar vader gedraagt ze zich niet helemaal zoals van haar verwacht wordt. Ze is namelijk erg geïnteresseerd in forensische geneeskunde en is dus vaak terug te vinden in de autopsiezaal van haar oom. Wanneer Londen geteisterd wordt door een seriemoordenaar maakt Audrey Rose er haar persoonlijke missie van om de dader te pakken te krijgen. Ze krijgt daarbij de hulp van Thomas Cresswell, de beste leerling van haar oom en meteen ook de meest arrogante. Het wordt een ware race tegen de klok om de moordenaar te pakken te krijgen voor hij nog meer vrouwen op een gruwelijke manier om het leven brengt. Naast het feit dat ze een seriemoordenaar achterna zitten, wordt dit boek nog enger door de foto's en brieven die er aan toegevoegd zijn. Als je tijdens Halloween met dit boek op de bank kruipt, belooft het een slapeloze nacht te worden!

De Sprookjesverteller - Antonia Michaelis

Maartje: Ik leerde dit boek kennen omdat een goede kennis van mij dit boek vertaald heeft en het is echt heel goed en donker. Abel is een jongen om wie je het beste met een grote boog heen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen. Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter - en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op... Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?

Welk boek lees jij dit jaar met Halloween? 



Reacties op: De leukste boeken voor Halloween!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Susan Ee

Susan Ee

De Amerikaanse auteur Susan Ee is van opleiding advocate, en heeft die func...

Melissa Albert

Melissa Albert

Melissa Albert is auteur en redacteur bij de Barnes & Noble Teen B...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van de ...

Jonathan Stroud

Jonathan Stroud

De Britse Jonathan Stroud was van jongs af aan gefascineerd door fantasyverhalen...