Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een (leestip)brief aan... Tinke

op 13 maart 2018 door

Lieve Tinke,

Jeetje, wat heb je al veel YA-titels gelezen! Het kostte heel wat tijd om jouw gelezen plankje te bekijken en leuke aanraders voor je te vinden. Die tijd was het wel waard, want door jouw plankje is mijn TBR ook weer wat langer en ben ik veel leuke nieuwe titels tegen gekomen! Ik hoop dat jij ook wat goede, nieuwe titels aan deze leestipbrief overhoudt.

Iets tussen een roman en thriller in

Het eerste wat mij opviel aan je gelezen-plankje, is dat je wel van een boek met wat spanning erin houdt. Daarom wil ik je De meisjes van Emma Cline aanraden. Als je de recensies van dit boek leest is het echt een hit or miss, maar ik vond dit zo’n bijzonder boek! De meisjes gaat over Evie, die zich na de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos voelt. Dan ontmoet ze Suzanne, een meisje die haar eindelijk ziet staan en Evie als een zusje behandelt. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en ze krijgt als snel een connectie met de man die als leider van de commune wordt gezien. Ondanks dat aan het begin van het boek al redelijk duidelijk is wat de gewelddadige climax van het boek is, is het verhaal zo meeslepend dat het toch weer een gruwelijke verassing is als de climax uiteindelijk plaatsvind. Het is moeilijk dit boek om samen te vatten zonder spoilers, maar hij is het lezen zeker waard! Lees je eigenlijk wel eens thrillers, naast de boeken van Mel Wallis de Vries?

Romantiek is nooit verkeerd

Toen ik zag dat je Een leven na jou van JoJo Moyes 4 sterren had gegeven, vond ik Mijn beeld van jou van Susan van Eyck meteen een goede aanrader voor jou! Ik vind het romantische sfeertje en drama in de boeken van JoJo Moyes vergelijkbaar met de sfeer in Mijn beeld van jou. Dit boek gaat over Emma, die halsoverkop verliefd wordt op de fotograaf Boris. Net als er een vonk tussen hen overslaat, vindt Boris dat hij het niet waard is om Emma’s leven overhoop te gooien en verdwijnt hij. Emma blijft achter. Waarom wil Boris niet dat ze voor hem kiest? Kan ze nog terug naar haar oude, veilige leven of gaat ze op zoek naar antwoorden? Dit boek maakt emoties bij je los, maar is ook heerlijk om tussendoor of op vakantie te lezen!

Een nieuwe wereld

Ik zag dat je veel dystopian YA heb gelezen, zoals Red Queen, Divergent en de Touching Juliette serie. Welke dystopian serie is tot nu toe je favoriet? Ik denk dat je Marionet van Aimee Carter ook een leuk boek zal vinden, en het is een bijzondere nieuwe boekenwereld voor in je boekenkast! Marionet is het eerste deel in een triologie en gaat over Kitty, die in een wereld leeft waar een examen je rang in de samenleving bepaalt. Omdat Kitty maar een III voor dat examen heeft gehaald, is ze gedoemd de rest van haar leven in armoede te leven. Totaal onverwachts krijgt Kitty de kans een IV te worden, de hoogste rang die er is, als ze in de huid kruipt van Lila Hart, die kort daarvoor op mysterieuze wijze is verongelukt. Kitty moet kiezen tussen overleven of haar nieuwe identiteit inzetten voor rebellen die bezig zijn met een opstand.

Zelfde schrijver, een ander boek

Ik zag dat je het eerste boek van Nicola Yoon, Alles wat je lief is, 4 sterren had gegeven, en daardoor moest ik meteen aan het tweede boek van Nicola denken. De zon is ook een ster gaat over Natasha, die samen met haar familie uitgezet wordt naar Jamaica. Op haar laatste dag in Amerika ontmoet ze Daniel in een CD winkel, die een nieuwe toekomst met haar voor zich ziet. Hij heeft nog 12 uur de tijd Natasha daar ook van te overtuigen. Ik heb dit boek zelf nog niet gelezen, maar hij staat al wel in mijn boekenkast én hoog op mijn TBR! Aangezien je Nicola’s eerste boek zo’n goede rating gaf, leek dit boek mij ook wel iets voor jou.

Harry Potter vibes

Ik zag dat je hebt genoten van Harry Potter, en op basis daarvan denk ik dat Carry On van Rainbow Rowell ook wel iets voor jou is! Door het magische sfeertje wordt dit boek door veel lezers vergeleken met Harry Potter. Carry On gaat over Simon, die gewoon wil relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar daar door zijn problemen niet echt de kans voor krijgt. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest en zijn mentor wil hem in de bergen op een veilige plek verbergen. En er zijn spoken, vampiers en verschrikkelijke, duivelse dingen die Simon neer proberen te halen. Als je ’s werelds krachtigste magiër bent, zit relaxen en genieten er helaas dus niet in. Carry On is een lekker dik boek, dus je hebt er ook wat langer iets aan als je het leest!

En dat was het dan! Het was niet makkelijk aanraders voor je te vinden, maar wel hartstikke leuk om te doen. Ik hoop dat er een paar nieuwe titels voor je tussen zaten!

Liefs,

Brechtje



Reacties op: Een (leestip)brief aan... Tinke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Emma Cline

Emma Cline

Emma Cline (1989) behaalde een Master aan de Universiteit van Columbia en schrij...

Susan van Eyck

Susan van Eyck

Susan van Eyck schrijft en fotografeert. Ze woont met haar man en twee kinderen ...

Aimee Carter

Aimee Carter

Aimee Carter (1986) is een Amerikaanse young adult-schrijfster. Ze studeerde fil...

Nicola Yoon

Nicola Yoon

Nicola Yoon groeide op in Jamaica en Brooklyn, New York. Tegenwoordig woont ze m...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...