Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Anne-Claire

op 20 april 2018 door

Beste Anne-Claire,

 

Vandaag heb ik de eer om aan jou een brief te schrijven over boeken. Om dit te doen ben ik eerst even op onderzoek uitgegaan, oftewel ik heb je profiel van top tot teen doorzocht. Ik ben erachter gekomen dat je een veelzijdige vrouw bent. Je leest boeken uit heel veel verschillende genres waaronder Young Adult. Je bent historica en houdt van boeken met o.a. muziek en dieren. Nadat ik jouw biografie had doorgespit, ben ik naar jouw ‘gelezen’-lijstje gegaan. Man, wat ben ik onder de indruk! Zo veel boeken, haha. Ik zou zeggen dat je lekker bezig bent, maar voor mij wordt het daardoor alleen maar moeilijker boeken te verzinnen die jij misschien leuk gaat vinden én nog niet gelezen hebt. Gelukkig is je ‘Wil ik lezen’-lijstje bijna even lang. Dat stelde mij weer een beetje gerust.

Zoals ik al heb gezegd, ben je een afgestudeerde historica en houd je van boeken die zich in het verleden afspelen. Ik begin gelijk met het aanraden van een boek dat niet behoort tot het YA-genre, namelijk De Zwarte met het witte hart van Arthur Japin. Het boek gaat over twee Afrikaanse prinsjes die naar Nederland zijn gehaald in de 19e eeuw. Ze dienden als onderpand, omdat de vader van één van de prinsjes een deal had gemaakt met de Nederlandse koning. In het verhaal komt vooral racisme aan bod en het speelt zich af net na de officiële afschaffing van de slavenhandel. Ik heb het boek gelezen voor de leeslijst van school, maar ik was erg onder de indruk van dit verhaal en misschien zal jij dat ook zijn.

Daarnaast zat ik bij historische boeken ook meteen te denken aan het boek dat ik op dit moment lees, namelijk De Nieuweling van  Taran Matharu. Het is niet echt een historische boek en het is eigenlijk meer YA-fantasy, maar het voelt een beetje alsof je in de Middeleeuwen zit als je het boek leest. Ik ben op dit moment halverwege en het is echt een fantastische boek so far. Misschien ook een aanrader?

Verder zou ik nog graag Als ik blijf van Gayle Forman aanraden. Het boek gaat over een meisje dat na een ernstig auto-ongeluk in een coma belandt. Het boek bestaat dan ook voornamelijk uit flashbacks naar de periode van voor het ongeluk, waarin ze zich aanmeldt voor een prestigieuze muziekschool en waarin ze cello speelt en bij haar vriend is, die gitarist is in een band. Een boek vol muziek dus. Het is geen fantasy of science-fiction, maar soms is wat afwisseling ook leuk, toch?

Ik zag ook dat je De hongerspelen hebt gelezen. Dan zou ik graag Rood van Pierce Brown aanraden. Ik zag dat die nog op je TBR staat, dus dubbel zoveel redenen om dat boek op te pakken. Ik moet je wel waarschuwen dat na het nogal hectische begin het verhaal nogal langdradig kan worden, maar op een gegeven moment komt de spanning weer terug en zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel.

Ten slotte wil ik je nog even snel een paar boeken aanraden die op je ‘wil ik lezen’- lijstje staan en die ik wel heb gelezen en helemaal geweldig vond. Denk aan Illuminae, De glazen troon en De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en niet te vergeten Stad van beenderen van Cassandra Clare. Als je me een beetje gevolgd hebt, zal je weten dat dat boek mijn favoriet is. Het is het eerste YA-boek dat ik ooit heb gelezen en ik was meteen verliefd. Ik moet er wel bij zeggen dat het verhaal als een cliché kan overkomen als je al heel wat boeken hebt gelezen, maar zo af en toe is een cliché toch ook geen ramp?

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad!

Liefs,

Iris



Reacties op: Een leestipbrief aan... Anne-Claire

Meer informatie

Gerelateerd