Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Evy

op 06 april 2018 door

Voor mij is het alweer even geleden dat ik een brief schreef, maar speciaal voor onze lezers klim ik – samen met mijn mede We Love YA’ers – weer in de pen. Dit keer voorzie ik de altijd enthousiaste Evy van boekentips! Lees je mee?

Kom je Evy (gebruikersnaam Evy2004) tegen op Hebban, dan zie je twee schattige hondjes op haar profielfoto. Super leuk, Evy! Kan ik aannemen dat je honden leuke beesten vindt? Misschien is het boek Ik zie je in de kosmos daarom wel iets voor jou. Als je houdt van een mooie young adult roman, kan dat boek sowieso op je lijstje. En pluspunt is dat de hoofdpersoon heel veel van z’n hond houdt! 

Jouw tips bevinden zich in de young adult hoek. Ik wilde je Een van ons liegt aanraden toen ik zag dat je 13 minuten had gelezen en positief beoordeeld. Maar dat boek heb je al gelezen, lekker bezig! Misschien is Het dodenhuis, ook door Sarah Pinborough geschreven, wat voor jou? 

Wie weet zet je het boek wel op je verlanglijstje, want je bent bijna jarig. Stalkerig? Ach, dat past wel bij je boekensmaak: je houdt wel van een goede YA-thriller. Misschien is het nieuwste boek van Chinouk Thijssen wat voor jou? Fataal spel is net verschenen. Wil je meer van Nederlandse bodem lezen, dan raad ik je Kwaad bloed van Jennifer Mellink en Oog om oog van Buddy Tegenbosch aan.

Laten we het weer iets vrolijker maken. Een overeenkomst op onze plankjes is het boek Een schitterende chaos: dat staat ook op mijn verlanglijstje. En laat ik nou net ook over ongeveer twee weken jarig zijn haha. Drie jaar geleden kreeg ik Ik geef je de zon voor mijn verjaardag, een boek dat jij ook heel mooi vond.

Dan zou ik zeggen: pak De kids of appetite eens op. Je kan geen appels met peren vergelijken, maar ze vallen beide wel binnen een literair straatje. En als laatste valt me op dat je Wat jij niet ziet 5 sterren gaf. Wist je al dat er een nieuw boek van deze auteur is? Mijn mooiste herinnering eindigt hier: zet ‘m op je wil-ik-lezen-plankje!

Volgens mij, Evy, heb je te maken met een luxeprobleem: er zijn zo veel mooie boeken! Dat hebben we allemaal wel. En komende weken zullen nóg meer mensen daar last van krijgen: in de maanden april, mei en juni schrijft één van ons elke vrijdag een leestipbrief aan een van onze lezers. Wie is enthousiast?!

- Femke



Reacties op: Een leestipbrief aan... Evy

Meer informatie

Gerelateerd