Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Manon

op 13 april 2018 door

Lieve Manon,

Nog sorry voor die ene keer dat jij dacht dat ik een leestipbrief naar jou geschreven had, maar dat eigenlijk een andere Manon was. Daarom schrijf ik er nu eentje aan jou!

Als ik je Hebban-profiel open, lees ik vrijwel meteen dat je een blog hebt genaamd BrightBlueBooks, die je samen met een vriendin, Kelly, runt. Ik ben een beetje de spion gaan uithangen en las op jullie blog dat je sociaal pedagogisch hulpverlener bent. Ik wist er niet heel veel vanaf, maar heb het internet een beetje afgespeurd en wilde even tegen je zeggen dat ik veel respect voor je heb. Ik kan me voorstellen dat je na je werk iets wilt lezen dat hier helemaal los van staat (of juist helemaal niet…) en waarvoor je je gedachtes even opzij kan schuiven en er niet meer aan hoeft te denken. Daarom dacht ik eraan om Anna & de French kiss van Stephanie Perkins voor te stellen, maar toen kwam ik erachter dat je dat boek slechts 2 sterren hebt gegeven. Dan denk ik dat je Paniek van Lauren Oliver misschien wel leuk gaat vinden. Het is een contemporary, maar heeft geen cliché liefdesrelaties zoals in Anna & de French Kiss.

Als ik op je ‘gelezen’ – lijstje kijk, vind ik het heel moeilijk om daar boeken bij te bedenken. Je gaf Divergent en Vrees me heel wat sterren, terwijl ik dat soort boeken vaak wat minder vind. Ook heb je De Selectie erg hoog staan, maar bedenk maar eens een boek dat daaraan kan toppen. Verder zie ik dat je heel wat contemporary leest en ook daar ligt mijn smaak niet echt. Een contemporary die ik wel heel goed vond, was Wij Leugenaars van E. Lockhart, misschien ook wat voor jou. Ten slotte zag ik nog dat je ook Surf! Van Chris Vick hebt gelezen. Wist je dat hij een nieuw boek heeft uitgebracht onder de titel Door de storm? Ik heb het nog niet gelezen, maar als dat boek net zo goed is als de vorige ben ik verkocht.

Als laatste ben ik door jouw ‘wil ik lezen’-lijstje gegaan. Ik kwam heel wat boeken tegen die ik ook nog eens zou willen lezen, zoals Bloed en Beenderen en De Nieuweling. Mij lijken deze boeken echt heel leuk en ze staan ook hoog op mijn lijstje. Ik zag ook dat je The Hate U Give en Turtles all the way down nog op je lijstje hebt staan. Ik zou ze zo snel mogelijk lezen, want deze boeken waren echt goed. Mijn favoriet van deze twee boeken was The Hate U Give. Dat boek maakte mij gewoon heel erg kwaad op hoe de situatie in de Verenigde Staten op dit moment is op het gebied van racisme.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad!

- Iris



Reacties op: Een leestipbrief aan... Manon

Meer informatie

Gerelateerd