Een ode aan de Shadowhunters

op 23 juli 2017 door

Iedere YA-booklover heeft er vast wel van gehoord: Shadowhunters. Voornamelijk door de populaire boeken van Cassandra Clare. Het is inmiddels al tien jaar geleden dat Clare haar eerste boek van deze mysterieuze wereld uitgaf. Iris van de YA Club van 10 is helemaal gek van deze serie en bespreekt met jullie hoe deze wereld, die ooit begon in het instituut van New York, is uitgegroeid tot een wereld die zich over de hele wereld afspeelt. Door: Iris

Het begon allemaal in 2007 met City of Bones. Het eerste deel van de later zo bekende serie, The mortal instruments. Het verhaal gaat over Clary Fray, die nadat haar moeder is ontvoerd door een zekere Valentine, ontdekt dat zij een shadowhunter is. Samen met Simon Lewis, haar beste vriend, en Jace Wayland gaat zij op zoek naar haar moeder en ontdekt ze steeds meer over haar verleden. Na City of Bones kwamen City of Ashes en City of Glass. In deze delen wordt er niet alleen dieper in gegaan op de personages Clary, Simon en Jace, maar er wordt een hele wereld gecreëerd met steeds meer personage, van wie je steeds meer en meer gaat houden.

Na deze drie boeken besloot Clare nog drie boeken te schrijven in deze serie: City of Fallen Angels, City of Lost Souls en City of Heavenly Fire. Daarnaast begon Clare ook aan een nieuwe trilogie die zich in dezelfde shadowhunterswereld afspeelt, genaamd "The Infernal Devices", maar dan in Londen in plaats van in New York. Deze trilogie speelt zich in de 19e eeuw af en heeft dan ook andere personages. Het zijn nieuwe verhaallijnen en nieuwe personages, nog meer om van te houden. Met deze serie naast de oude heeft Clare de familiebanden die zo belangrijk zijn in deze wereld nog verder uitgewerkt. In "The Infernal Devices" speelt de familie Lightwood een grote rol, terwijl de nakomelingen van die Lightwoods weer een grote rol spelen in "The Mortal Instruments". Zo krijg je op een gegeven moment het gevoel alsof je hun hele familie kent.

Na het afronden van deze twee series vond Cassie het nog niet genoeg en besloot een serie korte verhalen te schrijven en die te bundelen tot "The Bane Chronicles". De korte verhalen zijn volledig gericht op het leven van Magnus Bane, de door alle fans van TMI (The Mortal Instruments) en TID ( The Infernal Devices) geliefde Warlock. Daarnaast schreef ze ook nog een nieuwe serie die zich afspeelt in Los Angeles, genaamd "The Dark Artifices". De hoofdpersonen van deze serie kom je ook al tegen in het laatste deel van TMI, maar nu zijn ze ouder. Verder schreef Clare tussendoor ook nog even een bundel met korte verhalen over het personage Simon Lewis, genaamd "The Tales From The Shadowhunter Academy".

Van City of Bones is in 2013 een film uitgekomen met Lily Collins en Jamie Campbell Bower in de hoofdrol. Dit was helaas geen succes, terwijl ik de film toch best oké vond. Daarna besloten ze een TV-serie te maken die nu bezig is met een tweede seizoen, maar persoonlijk vind ik de TV-serie minder en ben ik halverwege het eerste seizoen ook afgehaakt.

In hetzelfde jaar dat de film is uitgekomen, ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met deze serie. Dankzij deze serie ben ik me ook meer met het YA-genre bezig gaan houden. Hoewel veel mensen de wereld zwak vinden, blijft het mijn all-time favourite. Heel lang ben ik uit deze wereld geweest, misschien wel te lang, totdat ik vorige week The Tales From The Shadowhunter Academy ben gaan lezen. Ik was vergeten hoe leuk ik deze wereld vond met zijn vele familiebanden; talloze connecties tussen verschillende verhalen en niet te vergeten, de altijd aanwezige sassiness.

Kortom, als je nog geen enkel boek uit deze wereld gelezen hebt, is het zeker het proberen waard. De Shadowhunters blijven altijd een deel van mij en dit universum zal altijd mijn huis zijn, ook al is het fictief. Wat vind jij van de Shadowhunters en deze wereld? Laat het ons hieronder weten!Reacties op: Een ode aan de Shadowhunters

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judith Rumelt (1973). Ze debuteerde in 2007 met het boek Stad van Beenderen, dat uiteindelijk het eerste deel van de zeer suc...