Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Friday Five: Series die wat korter hadden mogen zijn

op 10 mei 2019 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Series die wat korter hadden mogen zijn. Lees lekker mee en laat me in een reactie weten welke serie volgens jou wel wat minder delen had mogen hebben!

Geschreven door Merel

085128f2b0f2d1c12685698b4fa772f7.png

1. Twilight

Tja, wat kan ik hiervan zeggen. Ik heb deze serie denk ik opgepakt toen ik er al iets te oud voor was. Mijn veertienjarige ik smolt vast weg bij de vampiers, maar mijn achtienjarige ik kon het wat minder waarderen. Als deze serie minder delen zou hebben zou ik zeggen: Schrap alsjeblieft Nieuwe Maan. Ik vond dit boek zó saai!

2. Mercedes 

Misschien ken je het wel: Je bent een boek aan het lezen, in de overtuiging dat het een standalone is, om vervolgens het boek teleurgesteld dicht te klappen omdat het een serie blijkt te zijn, terwijl je dacht dat het verhaal zich nog zou afronden. Dit had ik bij Mr. Mercedes van Stephen King. Ik vond het verhaal niet mega boeiend, maar wachte wel geduldig op een ontknoping, die niet kwam. Ik ga het tweede deel dan ook niet lezen.

3. The Iron Fey

Sorry, fans van deze serie, het wist me gewoon niet te pakken. Iedereen is er zó enthousiast over, en als het een trilogie of iets dergelijks zou zijn, zou ik het een kans geven. Maar 7?! Nee danku. Daar vond ik het eerste deel niet boeiend genoeg voor. 

4. Touching Juliette

Je zou zeggen dat ik al genoeg negatiefs heb gezegd over deze serie, maar ik ben nog niet klaar! (Oké, dit is wel de laatste keer, ik weet hoeveel fans ervan zijn). Maar de hele spin-off of nieuwe trilogie had van mij niet meer gehoeven. Ik vond de eerste drie delen oké, maar niet geweldig, en nu heb ik het gevoel dat de serie uitgemolken wordt, helaas. 

5. De Labyrintrenner

Don't get me wrong, ik ben groot fan van de Maze Runner, maar na deze geweldige trilogie hebben ze er twee verschrikkelijk saaie prequels aan vastgeplakt: The Kill Order en The Fever Code (volgens mij is alleen de laatste vertaald, namelijk naar De Viruscode). Ik heb me slechts door de eerste paar pagina's van The Kill Order heen geworsteld, maar kwam er niet doorheen. Als het toch de moeite waard is, laat het me dan vooral weten in de reacties!

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke serie had volgens jou wel wat minder delen mogen hebben?



Reacties op: Friday Five: Series die wat korter hadden mogen zijn

Meer informatie

Gerelateerd