Advertentie

Gelezen in februari

op 01 maart 2019 door

Het is alweer maart en dat betekent dat we de maand februari afsluiten door jullie te laten weten wat we deze maand hebben gelezen! Tegenwoordig zijn we met zoveel clubleden (die allemaal ontzettend veel lezen), dus hebben we het format iets aangepast. Net als in januari laten we weten hoeveel boeken we lazen, en welke daarvan onze favoriete én minst favoriete waren.

Elke las 14 boeken

Favoriete boek: Ik vond Legendary van Stephanie Garber ontzettend tof en magisch. Stukken beter dan deel een, vreemd genoeg!

Minst favoriete boek: Billy Budd, Sailor van Herman Melville. Tja, ik denk dat Melville's schrijfstijl me gewoon niet echt ligt helaas.

Brechtje las 4 boeken

Favoriete boek: Sowieso Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel! Die heb ik na een citytrip naar Berlijn in het vliegtuig in een ruk uitgelezen. Het boek leest snel, is meeslepend, spannend en zeker niet weg te leggen!

Minst favoriete boek: Dan denk ik toch Verschijning van Joany de Vries. Ik vond het zeker geen slecht boek en heb mij ook veel vermaakt tijdens het lezen, maar vergeleken met de andere boeken die ik heb gelezen is Verschijning toch mijn minst favoriet. Ik vond het plot net wat te verwarrend.

Anouk las 2 boeken

Favoriete boekDit was voor mij een slechte leesmaand, er gebeurde teveel in mijn persoonlijke leven om me te concentreren op lezen. Maar de twee boeken die ik heb gelezen vond ik allebei echt geweldig. De eerste was Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan en de tweede The Gilded Wolves van Roshani Chokshi. Zulke goede boeken!

Minst favoriete boek: Het voordeel van weinig lezen is dat ik helemaal geen slechte boeken heb kunnen lezen. Hoera!

Iris las 2 boeken

Favoriete boek: Ook ik heb maar twee boeken gelezen deze maand, maar dit waren allebei wel echt goede boeken! Het eerste boek dat ik uitlas deze maand was Paper Princess van Erin Watt en hoewel ik in het begin een beetje sceptisch was, was ik aan het einde van het verhaal helemaal verkocht. Het tweede boek dat ik gelezen heb, was Wat zou Martin doen? van Nic Stone en wat ik hiervan vond, is binnenkort te lezen op de spot.

Minst favoriete boek: Hier ben ik het met Anouk eens, haha. Ik was erg fan van de twee boeken die ik heb gelezen en ik vond ze eigenlijk allebei even leuk.

Merel las 10 boeken

Favoriete boek: Ik denk dat ik ga voor Evermore. Daarvan kun je binnenkort een artikel vinden op de spot met wat ik (en andere leden) er precies van vonden!

Minst favoriete boek: De Jongen met Twee Namen, ook hier komt binnenkort een artikel van online!

Sam las 2 boeken

Favoriete boek: Is zeker Girls of Paper and Fire. Fenomenaal geschreven en zo veel beter dan ik had verwacht. Er komt binnenkort nog een artikel over onnline!

Minst favoriete boek: Dat is dan het tweede boek dat ik heb gelezen deze maand, Cordeluna. Echt interessant, maar ik zat er niet helemaal in.

Minca las 14 boeken

Favoriete boek: Moeilijk... Ik heb veel goede boeken gelezen, dus ik kies Opposition van Jennifer L. Armentrout en Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan en Gevaar, het vijfde deel uit De Royals serie van Erin Watt. 

Minst favoriete boek: Aangezien ik zoveel goede boeken heb gelezen deze maand vond ik de minst leuke The Wicked King van Holly Black. Niet dat ik dit boek niet goed vond, maar vergeleken met de rest vond ik deze het minst.

Kimberly las 5 boeken

Favoriete boek: Siege and Storm van Leigh Bardugo. Ik heb deze maand de gehele serie uitgelezen, maar ik vond dit tweede boek echt geweldig qua opbouw en cliffhanger. Wat een ontzettend goede serie!

Minst favoriete boek: Eigenlijk vond ik deze maand alle boeken wel goed, maar als ik dan eentje uit moet kiezen die onderaan de top 5 staat is het denk ik Lady Midnight van Cassandra Clare. Nog steeds een goed boek, maar af en toe een beetje langdradig en veel hetzelfde als de andere Shadowhunters boeken.

Laurie las 15 boeken

Favoriete boek: Ik vind het ook moeilijk om te kiezen, want 2 van mijn favorieten zijn al genoemd. Ik ga dan voor de boeken die mij het meest hebben verrast en dat zijn Slated (verschijnt 15 maart in het Nederlands onder de titel Gewist) van Teri Terry en Wilder van Rebecca Yarros. Goh, wat is die "Renegades" serie heerlijk. Slated is al een wat oudere YA, maar desondanks toch erg leuk.

Minst favoriete boek: Ik ga smokkelen en er eentje noemen waar ik mezelf momenteel nog doorheen aan het worstelen ben: On The Come Up van Angie Thomas. Ik neig ernaar om deze niet uit te lezen, want oh oh oh wat vind ik dit zo niet leuk. Van Chanel Naar Flanel van Marijke Vos vond ik ook niet echt een topper, maar wel vermakelijk.

Natasha las 7 boeken

Favoriete boek: Mijn favoriete boek deze maand is Zwaartekracht geschreven door Iris Boter. Het duurde even voordat ik in het boek zat, maar uiteindelijk kon ik me goed in de hoofdpersoon inleven, omdat ik op haar leeftijd ook zo was. En de laatste zin van het boek vond ik echt briljant.

Minst favoriete boek: Het Morelli Principe van Laura & Simon Burgers vond ik het minst leuk. Het was me allemaal net te toevallig en een beetje ongeloofwaadig. Maar voor de jongere lezer denk ik dat dit zeker een spannend boek is.

Maartje las 28 boeken

Favoriete boek: Ik las deze maand vijf vijf-sterren boeken, dus dat is best moeilijk kiezen. Sam noemde al één van mijn favorieten, dus dan ga ik voor Girl made of stars van Ashley Herring Blake. Een boek met een heftig verhaal en een krachtige boodschap. Dit boek zal me nog lang bijblijven.

Minst favoriete boek: Dat zal Uitgespeeld van Mel Wallis de Vries zijn. Dit boek deed me niets. Ik kon me alleen maar verwonderen over de ongeloofwaardigheid van het verhaal.

Feline las 3 boeken

Favoriete boek: Mijn favoriete boek van de maand is uiteraard The Wicked King van Holly Black. Dit is samen met het eerste deel in de serie absoluut het beste YA-boek dat ik gelezen heb. Er is overal een reden voor in het verhaal, dingen lijken niet te gebeuren 'just because'. Het is romantisch, aangrijpend en dramatisch, met een sterke, slimme maar niet 'gemaakte' hoofdpersoon. Kortom, alles wat ik wil in een boek!

Minst favoriete boek: Als ik zeg, mijn 'minst favoriete' boek, bedoel ik niet dat ik het boek haat! Ik vind Scarlet van Marissa Meyer een erg vermakelijk boek! Ik vind het alleen niet zo goed als de andere 2 boeken die ik heb gelezen deze maand. 

Wat was jouw (minst) favoriete boek dat je deze maand hebt gelezen?Reacties op: Gelezen in februari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Elia Barceló

Elia Barceló

Elia Barceló (1957) is een Spaans schrijfster. In het Spaanse taalge...

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Laura Burgers

Laura Burgers

Laura Burgers (1989) studeerde Rechten en Frans in Amsterdam en aan de Sorb...

Simon Burgers

Simon Burgers

Simon Burgers (1958) is componist en leraar Nederlands. Hij componeerde onder me...

Iris Boter

Iris Boter

Iris Boter is een Nederlandse schrijfster en illustrator. Ze debuteerde in 2002 ...