Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in juni

op 01 juli 2018 door

Juni is alweer voorbij, de tijd gaat snel! Dit was een drukke maand voor ons, met tentamens, scripties en eindexamens. Het aantal boeken zal daarom misschien tegenvallen, of toch niet? Lees hieronder welke boeken wij lazen in deze zonnige en stressvolle maand. 

Merel las 7 boeken

Ondanks dat het voor mij een drukke maand was (en ís, met een scriptiedeadline in het verschiet), las ik 7 boeken. Ik begon de maand met They Both Die At The End voor de spot, waarvan je het artikel hier vindt. We waren allemaal erg enthousiast! Daarnaast las ik The Glittering Court, met moeite, want ik vond er niks aan. Toen las ik de serie The Dark Elements: Witheet, Steenkoud en Ademloos gevolgd door De Rode Koningin. Zien jullie de YA-fantasy rode draad? Als laatste las ik Dit Is Allemaal Waar, tevens voor een artikel dat binnenkort op de spot verschijnt. Wat ik daarvan vond lees je tegen die tijd!

Feline las 1 boek 

Ik las deze maand 1 boek. Ik vond het boek zo goed, dat ik de pagina's wilde sparen terwijl ik las. Anders had ik het veel te snel uit! Ik heb Nieuwe Maan van Sarah Crossan gelezen, een prachtig boek over de band tussen twee broers. Het is simpel geschreven, en daardoor juist heel treffend. Binnekort zal van dit boek een recensie op de spot verschijnen!

Elke las 10 boeken

Ik las deze maand maar liefst 10 boeken - toch beter dan ik dacht! Als eerste ging ik verder met Jager van Julie Kagawa. Ik weet nog niet helemaal wat ik van deze serie vind, maar ik ga denk ik wel het volgende deel lezen. Daarna las ik Het dodenhuis van Sarah Pinborough, die helaas niet zo geweldig was. Nogal saai, eigenlijk. Daarna volgde They both die at the end van Adam Silvera, wat echt een uniek en goedbedacht boek was. Een soort realistische sci-fi; zo geniaal en toch heel klein. Daarna las ik King's Cage, wat een stuk beter was dan Glass Sword, gelukkig maar! Later las ik ook nog War Storm, waar ik nog niet helemaal over uit ben! Ook las ik tussendoor nog De eigenzinnigheden van Leah Burke van Becky Albertalli - en ik heb me nog nooit zó in een personage herkend - en Heel me van Tahereh Mafi - wat dan weer echt een grote teleurstelling en zo onnodig was. Om snel iets tussendoor te lezen begon ik aan Royals: Verleiding en daarna de andere twee delen... Verraad en Geheimen. De boeken zijn leuk, snel om te lezen, maar nogal over de top en een beetje vlak. Maar ja, voor tussendoor zijn ze perfect! Dus ik las er best veel deze maand, toch niet zo slecht!

Iris las 4 boeken

Eindelijk heb ik weer boeken gelezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het begin van deze maand na alle drukte en stress van de examens in een enorme reading slump ben beland. Ik kon geen boek meer oppakken en mijn focus was volledig verdwenen. Maar halverwege de maand ben ik toch weer gaan lezen en ik heb in één week mijn aantal gelezen boeken van 2018 verdubbeld. Eigenlijk best wel sneu, ik weet het, maar er staat mij een hele grote inhaalslag op de reading challenge te wachten in juli en augustus. In juni heb ik dus vier boeken gelezen. Het eerste boek dat ik uitlas deze maand was They both die at the end van Adam Silvera, die ik samen met o.a. Merel las voor de spot. Daarna heb ik Tales of the peculiar van Ransom Riggs uitgelezen om vervolgens meteen in Fantastic Beasts and where to find them te duiken. Als laatste heb ik De Nieuweling van Taran Matharu uitgelezen. Mijn mening over dat boek krijgen jullie snel te horen (hint, hint). Op dit moment ben ik bezig in Bezwering van Kelley Armstrong en ik wil in juli sowieso nog Gemina van Amie Kaufman en Jay Kristoff en I'll never change my name van Val Chmerkovskiy uitlezen, waarvan het laatste boek helaas niet op Hebban staat. 

Claudia las 4 boeken

Ik ben er, na een paar maanden, eindelijk aan toe gekomen om Gevangen van Stephen King uit te lezen. Ik was er al een tijdje mee bezig, maar er kwam steeds weer iets anders tussen waardoor het me niet lukte hem uit te lezen. Ik vond het een heel leuk boek en kon het steeds weer makkelijk oppakken na een lange tijd er niks in gelezen te hebben. Daarnaast las ik They Both Die At The End van Adam Silvera, wat ik echt een super mooi en emotioneel boek vond. Ook las ik A Court of Frost and Starlight van Sarah J. Maas, wat ik een leuk boek vond, maar niet per se heel bijzonder. Het is ook een novella en ik ben erg benieuwd naar deel 4 in de serie. Ook las ik deze maand The Shining van Stephen King, een boek dat nog veel enger is dan de film! Ik zou het zeker aanraden voor mensen die fan zijn van veel spanning en niet meer kunnen slapen ;)

Fien las 2 boeken

Wederom niet zo heel erg veel. Als eerste las ik Leah on the offbeat van Becky Albertalli voor alweer de zesde Epic Reads leesclub, mijn recensie kan je dan ook hier terugvinden. Daarna heb ik heel erg genoten van Schaduwzwart, het tweede boek in de Spellcaster-serie van Sebastien de Castell, en ik moet zelfs toegeven dat ik dit deel nog beter vond dan Vogelvrij! Dat was het dus voor de maand juni, maar nu ik eindelijk vakantie heb, ben ik van plan om er heel wat meer te lezen in juli!

Wat lazen jullie in juni? 



Reacties op: Gelezen in juni

Meer informatie

Gerelateerd