Gelezen in Maart

op 02 april 2019 door

Maart was een maand waarin het weer soms een beetje gek deed en waarin een hoop van ons het druk hadden met hun studie en hun werk, maar waarin wel gelukkig alsnog gelezen werd. Lees je mee met onze favorieten en minst favoriete boeken van maart?

Merel las 7 boeken

Favoriete boek: Horen, Zien, Zwijgen. Een epische thriller over een seriemoordenaar die een oor, een oog en de tong van zijn slachtoffers achterlaat. Als ik een YA moet kiezen, ga ik voor De Geschiedenis van Jane Doe. Die was prachtig!

Minst favoriete boek: Oef, ik las geen écht slechte boeken deze maand. Dan ga ik toch voor Wilder. Ik was er erg enthousiast over, maar het was toch niet zo mijn ding omdat er een hoop in gevloekt werd wat me enorm stoorde, en ik het plot toch te oppervlakkig vond. 

Fien las 7 boeken

Favoriete boek: De boeken die ik deze maand las, vond ik allemaal wel leuk. Twee vond ik dan toch net ietsje leuker dan de anderen: Twee kunnen een geheim bewaren en Wilder, de eerste omdat Karen McManus me echt verrast heeft en de tweede omdat ik van NA houd.

Minst favoriete boek: Ik had heel hoge verwachtingen van Dit is hoe het ging omdat iedereen daar zo lovend over was. Ik vond het absoluut geen slecht boek, maar was toch een beetje teleurgesteld omdat het niet helemaal voldeed aan mijn verwachtingen.

Kimberly las 5 boeken

Favoriete boek: Voor mij was dit helaas een maand met veel boeken die het net niet waren. De meesten haalden gewoon net een voldoende. Ik denk dat Gevaar van Erin Watt dan mijn favoriet was. Bekende schrijfstijl, bekende personages en leest gewoon lekker makkelijk weg.

Minst favoriete boek: Dat moet dan wel The Gilded Wolves van Roshani Chokshi zijn. Ik was echt heel erg 'underwhelmed' van dit boek. Op alle fronten was het gewoon net niet iets voor mij. Wat zonde is, aangezien het echt wel een hoop potentie had.

Minca las 13 boeken

Favoriete boek: Uit de FairyLoot box: A Curse So Dark And Lonely van Brigid Kemmerer. Het is gebaseerd op het sprookje Belle en het Beest en ik vond deze hervertelling echt onwijs goed. Geweldige fantasy-elementen in een bijzondere wereld. Ook de personages spraken me heel erg aan, vooral één in het bijzonder!

Minst favoriete boek: Dat was een gedichtenbundel voor de boekenweek in het thema ‘de moeder de vrouw’. Wij zijn de menigte die moeder heet van Ester Naomi Perquin. Misschien was ik een beetje enthousiast om een meer literaire gedichtenbundel uit te proberen want de gedichten spraken me niet erg aan, enkele uitzonderingen, ondanks dat ik de cover en de titel erg origineel vond.

Natasha las 5 boeken

Favoriete boek: Dit boek las ik voor een yay or nay, namelijk De Geschiedenis van Jane Doe van Michael Belanger. Bedankt voor het lachen en het huilen. 

Minst favoriete boek: Evermore van Sara Holland. Na het spectaculaire eind van Everless met de enorme plottwist had ik te hoge verwachtingen van dit boek. Het was geen slecht boek, maar minder leuk dan ik had gehoopt. 

Elke las 6 boeken

Favoriete boek: In maart las ik The Vanishing Stair, wat het tweede deel is in de Truly Devious-serie van Maureen Johnson. Wat een geweldige detective! Het blijft ontzettend spannend!

Minst favoriete boek: Ondanks dat ik het wel vermakelijk en leuk vond, ga ik dan toch voor Riverdale: Hoe Het Allemaal Begon, puur omdat het niet heel diepgaand was. 

Sam las 3 boeken

Favoriete boek: Hof van Ijs en Sterren van Sarah J. Maas. Ja hoor, ik was deze maand weer op de Sarah J. Maas journey and i'm lovin it. Wat een geweldige schrijfster, geweldige wereld en de karakters zijn ook fenomenaal (en dan eentje in bijzonder natuurlijk lol). Wat ze heeft gecreëerd is echt een meesterwerk. 5 sterren!

Minst favoriete boek: Dat moet dan The Power van Naomi Alderman zijn. Ik vond het wel echt een krachtig boek dat je laat nadenken over veel dingen, over de wereld, over de maatschappij. Ik vond het geen slecht boek, 3.5 sterren denk ik. Het miste net even de wow factor, die Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan wel had, daarom is dit mijn 'minst favoriete boek' van deze maand.

Iris las 2 boeken

Favoriete boek: Everything, Everything van Nicola Yoon was een boek dat zeer vlot weg las en op mij veel indruk heeft achtergelaten. Het verhaal en de plottwist waren heel interessant en ik was erg fan van de personages en het liefdesverhaal. Daarom heeft dit boek ook 5 sterren van mij gekregen en dat is meer dan ik in een lange tijd aan een boek heb gegeven. 

Minst favoriete boek: On the Come up van Angie Thomas heb ik gelezen voor een leesclub en ik vond het een goed boek. Helaas had ik best wel wat hoge verwachtingen na The Hate U Give en kon dit boek daar niet erg aan tippen. Dat is waarom ik dit boek 4 sterren heb gegeven. Het was niet een verschrikkelijk boek, maar van de twee die ik in maart heb gelezen was On the come up wel mijn minst favoriete.

Maartje las 34 boeken

Favoriete boek: Heel moeilijk kiezen deze maand. Ik las 7 boeken waaraan ik vijf sterren gaf. Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor Daughter of smoke and bone van Laini Taylor. Hoewel dit boek staat aangegeven als fantasy-boek raad ik alle Young Adult-lezers aan dit boek te lezen. De Nederlandse vertaling heet Dromendochter. Laini Taylor is denk ik mijn favoriete schrijfster van dit moment. Ze schrijft zo verschrikkelijk mooi, sprookjesachtig en ook met humor. Ik hou van haar karakters en van haar werelden.

Minst favoriete boek: Ik weet waarom gekooide vogels zingen van Maya Angelou. Het thema spreekt me heel erg aan en de gebeurtenissen in het boek zijn zeker een verhaal waard, maar de schijfstijl kon mij niet pakken. Het boek bestaat eigenlijk uit allemaal losse gebeurtenissen en dit maakte dat geen van de personages mij echt raakte. Ik heb het boek niet uitgelezen.

Laurie las 14 boeken

Favoriete boek: The Wicked King van Holly Black. Dit is volgens mij het enige boek dat ik deze maand 5 sterren gaf. Maar wat een einde!

Minst favoriete boek: Noem Me Bij Jou Naam van André Aciman. Jeetje wat een saaie bedoeling. Ik ben er op 20% mee gestopt en het was voor een leesclub. Jammer. Daarnaast viel The Gilded Wolves van Roshani Chokshi mij ook enorm tegen.

Welke boeken lazen jullie in maart?Reacties op: Gelezen in Maart

Meer informatie

Gerelateerd