Advertentie

Gelezen in oktober

op 01 november 2018 door

Oktober is alweer voorbij, de blaadjes vallen weer van de bomen. Kortom: het is herfst. Ook deze maand hebben wij natuurlijk weer een hoop gelezen en in dit artikel geven wij jullie een kijkje in onze leesmaand.

Maartje las 26 boeken

Ik las deze maand 26 boeken, waaronder 15 Young Adult boeken en 1 middle grade boek. Ik gaf twee boeken 5 sterren! Het eerste boek was Language of Thorns van Leigh Bardugo. Vorige maand las ik de Grisha- trilogie en daar sluit Language of thorns heel mooi op aan. Het boek ziet er prachtig uit met in blauw of rood gedrukte verhalen en illustraties die op iedere pagina aangevuld worden. De verhalen die erin staan zijn sprookjes, maar hebben allemaal een waanzinnig goede twist. Een beetje donker, maar ook realistischer dan de sprookjes van Grimm. Echt een aanrader! Het tweede vijf sterren boek dat ik las was De laatste halte van Wendy Brokers. Hierover komt volgende week een artikel online, dus daar verklap ik verder niets over. Dan las ik één boek waar ik 4 en een halve ster voor over had: Srange the dreamer van Laini Taylor. Echt een supergoed, origineel en erg mooi geschreven fantasy verhaal met engelen en magie. En het fijne is dat ik meteen door kan naar het tweede deel, want dat kwam deze maand uit. Op naar Muse of nightmares. Dan nog mijn vier sterren boeken en dan hou ik het voor gezien. Ik las omdat het Halloween maand was: The Graveyard Book van Neil Gaiman. Dit is eigenlijk geen YA, maar wel heel leuk. Over een klein jongetje waarvan de familie wordt vermoord en dat dan geadopteerd wordt door de geesten van een oude begraafplaats. Ook Fright Night van Maren Stoffels heb ik vier sterren gegeven. Daarover is net een Boekenpraat verschenen. Dan als laatste nog De jongen uit het woud van Jen Minkman. Dit boek stond al heel lang in mijn kast en heb ik erbij gepakt om me voor te bereiden op een artikelen reeks over Nederlandse Young Adult boeken. Het is me erg goed bevallen. En dan nog stieken het Young Adult boek dat mij het minst bevallen is deze maand....The vampire diaries: Oorsprong en Bloeddorst van L.J. Smith. Ik lees de serie, maar iedere keer denk ik weer: 'Is dit het nou?'

Laurie las 11 boeken

Ik heb deze maand ook aardig wat gelezen. Over de meeste boeken ben ik tevreden, maar ik heb er ook drie aan de kant gelegd. Deze tellen niet mee in mijn eindscore. Herlezen telt denk ik ook niet, want ik heb Hof Van Doorns En Rozen herlezen en ben nu bezig in Hof Van Mist En Woede. Maar goed, laat ik de balans van deze maand eens opmaken. Ik begon met Schaduw Van De Vos van Julie Kagawa. hiervan is een Hot Or Not verschenen op Hebban en daar kun je lezen wat ik van dit boek vond. Ook las ik eindelijk The Cruel Prince van Holly Black, maar dit boek viel me heel erg tegen. Het was het in alle opzichten gewoon niet. Jammer, want ik had me hier erg op verheugd. Vervolgens las ik City Of Ghosts van Victoria Schwab en deze las ik heel snel uit. Een Jaar Met Jou van Julia Whelan was voor mij wel de verrassing van de maand. In het begin had ik echt zo iets van "waar ben ik aan begonnen?", maar dat verdween op een gegeven moment na een bepaalde gebeurtenis. Dit boek is overigens geen Young Adult. Dat is De Laatste Magiër van Lisa Maxwell ook niet, evenals Sara en Liv van Suzan Hilhorst. Dat laatste boek was ook niet zo dik, dus had ik binnen een dag uit. Oktober van Sören Sveistrup ging dan weer aan de kant, dat boek was niet aan mij besteed. Oblivion van Jennifer L. Armentrout was dat wel en heb ik weer met veel plezier gelezen. Deze maand las ik eindelijk Val & Verlossing van Leigh Bardugo, waardoor ik nu eindelijk de Grisha trilogie uit heb. 9 November van Colleen Hoover is een boek waarin voor mij het verhaal pas laat echt goed op gang kwam. Toen het verhaal eenmaal op gang was gekomen, wilde ik weten hoe het zou eindigen. Als laatste las ik Mermaid van Louise O'Neill uit. Over dit boek verschijnt binnenkort een Yay Or Nay waar jullie mijn mening kunnen lezen. Op de valreep las ik op 31 oktober om middernacht Gabrielle van Lara Adrian uit, het eerste deel in - hoe toepasselijk - de Middernacht serie. Welke boeken heb ik, naast Oktober, nog meer niet uitglezen? De Vrouwen Van Kasteel Deverill van Santa Montefiore en De Vampire Diaries. Ik kwam door beiden niet heen. Ik heb dus echt veel kunnen lezen en heb een mooie mix van genres.

Fien las 4 boeken

Wat hebben Maartje en Laurie veel boeken gelezen! Nu lijkt mijn aantal wel zeer klein... Maar dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van sommige boeken! Ik begon deze maand met Children of Blood and Bone en was heel erg nieuwsgierig waarom dit boek zoveel lovende commentaren heeft gekregen. Ik vond het een heel erg leuk verhaal en ben zeker benieuwd naar het vervolg, maar de hele heisa er omheen snap ik niet helemaal. Je kan mijn volledige eindoordeel terugvinden op onze spot aangezien ik samen met Iris een read-a-long heb gedaan met dit boek. Vervolgens las ik Schaduw van de vos van Julie Kagawa, een boek waar ik heel erg naar uitgekeken heb. Het stelde dan ook niet teleur en is echte must read voor alle Kagawa-fans. Wat ik ervan vond, kunnen jullie lezen in de redactionele Hot or not. Daarna was het de beurt aan 67 seconden, ik was wel heel erg snel klaar met dit boek: na 2 uur had ik het al uit. Eén van mijn absolute favorieten van dit jaar was Zij en ik van Nic Stone. Het was echt een heerlijk verhaal vol humor, vriendschap en liefde. Wat mij betreft dé contemporary van het jaar! 

Anouk las 4 boeken

Ik zou willen dat ik meer kon lezen, maar nu ik niet meer met het openbaar vervoer ga én fulltime werk is dat niet heel makkelijk. Ik heb Schaduw van de vos gelezen van Julie Kagawa voor de redactionele Hot or Not. Ook heb ik Zwartspreuk van Claudia Gray gelezen voor de boekenclub op 31 oktober. Die vond ik helaas niet goed, terwijl ik groot fan ben van haar Vuurvogel-serie. Ook heb ik Fright Night van Maren Stoffels gelezen en 67 seconden van Jason Reynolds. Er zijn ook een aantal boeken waar ik op dit moment in bezig ben maar die over gaan lopen naar november: uiteraard het fantastische Kingdom of Ash van Sarah J. Maas, nu mijn hoogste prioriteit. Daarnaast ben ik in het kinderboek De spooktoren van Keir Graff bezig. Ook ben ik begonnen in Rebecca van Daphne Du Maurier (omdat je het nu eenmaal gelezen moet hebben) en Sea Witch van Sarah Henning

Iris las 4 boeken

Aangezien de afgelopen maanden niet echt goede leesmaanden voor mij zijn geweest, ben ik heel erg blij met dit resultaat. Alle boeken heb ik weliswaar voor Hebban gelezen, maar ik vond een groot deel echt heel goed. Ik begon mijn maand met het uitlezen van Map of Days: het nieuwste boek van Ransom Riggs. Dit boek heb ik gelezen voor een crossover artikel met de Readers club. Vrijwel tegelijkertijd heb ik het boek Bloed en Beenderen gelezen als een readalong boek samen met jullie en Fien. Over deze twee boeken was ik erg tevreden. Hierna heb ik de 3pak 2018 gelezen samen met Minca en helaas vond ik dit boek wat minder goed. Ten slotte heb ik Schaduw van de Vos van Julie Kagawa gelezen voor een Hot or Not en gelukkig was ik wel heel blij met dit boek. Op dit moment ben ik begonnen met Phobos 2 van Victor Dixon en ik ga in november hoogst waarschijnlijk ook nog een boek voor Frans lezen. Op dit moment zit ik midden in de tentamens, dus we zullen wel zien hoeveel tijd erover blijft om te lezen. 

Kimberly las 4 boeken

Dit is een mooi gemiddelde voor mij. Ik zit iedere maand wel tussen de 4 en 5 boeken, dus ik ben hier tevreden over. Van deze 4 boeken was 1 via een Hebban leesclug en 1 vanuit Hebban voor een Yay or Nay beoordeling. Het eerste boek wat ik deze maand heb gelezen is Vox van Christina Dalcher via de Hebban leesclub. Onze club is nog midden in de discussie en deze is heerlijk uitgebreid. Dit is absoluut een boek wat de tongen losmaakt en veel gevoelens oproept bij de lezers (vooral als vrouw). Het boek was makkelijk te lezen en zeker de moeite waard. Vervolgens was voor mij het 4de deel in de Shatter me serie aan de beurt: Restore me van Tahereh Mafi. Deze serie is lang een twijfelpuntje voor mij geweest en toen ik een ereader kreeg en deze boeken erg goedkoop beschikbaar waren ben ik toch maar aan begonnen. Zeer vermakelijk, maar niet heel bijzonder naar mijn mening. These Rebel Waves van Sara Raasch heb ik samen met 2 andere leden van de Young Adult Crew mogen lezen voor een Yay or Nay en onze mening hierover is terug te vinden in een van de eerdere artikelen deze week. Tot slot heb ik Warcross van Marie Lu nog net op de valreep uitgelezen. Wat was dit een heerlijk boek, en absoluut mijn favoriet van deze maand.

Brechtje las 6 boeken

Door mijn stage heb ik helaas niet zoveel tijd om te lezen als ik zou willen, maar ik ben wel eindelijk door mijn maandenlange reading slumb heen! Deze maand las ik eerst Torenhoog van Katharina McGee uit, het laatste deel van de Duizend Hoog triologie waar ik heel erg van heb genoten. Ik vond hem niet zo goed als de vorige twee delen, maar wel een mooi slot van de serie! Daarna las ik Iene Miene Mutte van M. J. Alridge uit, een thriller die ik al langere tijd graag wilde lezen. En hij viel niet tegen! Na een avondje het pamflet Damn, Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voort lezen dook ik in Schaduw van de vos van Julie Kagawa voor de Hot or Not. Dat boek pakte meteen, en ik vond het heerlijk een keer een boek te lezen waar een compleet andere cultuur in naar voren komt, in dit geval de Japanse. Daarna las ik Fright Night van Maren Stoffels in de trein, waardoor een half uur vertraging toch niet zo vervelend was, en als laatste 67 seconden van Jason Reynolds. 67 seconden heeft mij helaas niet zo weten te verrassen als ik had gehoopt. Doordat het boek in vers vorm is geschreven vlieg je er wel zo doorheen, maar helaas was het boek voor mij niet pakkend genoeg. 

Welke boeken lazen jullie deze maand? Reacties op: Gelezen in oktober

Meer informatie

Gerelateerd