Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in September

op 01 oktober 2017 door

Er is weer een maand voorbij. En dat betekent dat we onze gelezen boeken weer met jullie delen! 

Claudia las VIJF boeken

Ondanks dat ik het best druk had deze maand, is het me toch nog gelukt om vijf boeken te lezen. De eerste die ik deze maand las was Because you love to hate me, die we met de club lazen voor de Yay or Nay. Daarna las ik Mosquitoland van David Arnold, die me helaas een beetje tegenviel. Het derde boek dat ik las was Éen van Sarah Crossan, waar we een super leuke bloggerslunch mee hebben gehad. Toen las ik There's someone inside your house van Stephanie Perkins, waarvan binnenkort de Yay or Nay op de spot verschijnt. Als laatste las ik het boek waar ik al zo lang op heb gewacht: Tower of Dawn van Sarah J Maas. Wat een geweldig boek was dit! Zo jammer dat we nog tot september 2018 moeten wachten op het vervolg; ik weet niet hoe ik dat vol ga houden!

Elke las VIJF boeken

Net als Claudia had ik het ook redelijk druk deze maand, vooral omdat ik terug naar de universiteit moest en dit een van mijn drukste jaren gaat worden. Toch heb ik de tijd gevonden om wat te lezen, en veel van de boeken vielen niet tegen. Allereerst las ik Rebel of the Sands van Alwyn Hamilton, wat ik een ontzettend leuk boek vond! Ik kon geen genoeg krijgen, dus las ik daarna meteen deel 2: Traitor to the Throne. Deel 2 vond ik misschien stiekem nog wel een stukje beter dan deel 1! Daarna las ik Een van Sarah Crossan voor onze blog meeting met Sarah. Een is een ontzettend bijzonder boek wat ik iedereen kan aanraden. Verder las ik net als Claudia There's Someone Inside Your House van Stephanie Perkins, voor de Yay or Nay. Officieel heb ik het volgende boek nog niet uit, maar wel bijna, en daarom voeg ik hem toe aan het lijstje. Het is geen YA, maar een klassieker die ik al lang wilde lezen: Sense and Sensibility van Jane Austen. Ik weet niet of ik nog zo fanatiek ga lezen in oktober, maar ik heb al een hoop boeken klaarstaan, voor mijn studie én voor mijn eigen plezier, die ik graag zou willen lezen. 

Iris las ÉÉN boek 

School is weer begonnen en ik heb niet echt veel tijd meer gehad om te lezen. Ik heb aan het begin van de maand Because you love to hate me gelezen voor de yay or nay. Vervolgens heb ik eigenlijk nauwelijks nog tijd gehad om te lezen. Op dit moment ben ik bijna klaar met The book thief voor Engels en lees ik de komende maanden alleen nog maar boeken voor Hebban of voor school.

Brechtje las VIER boeken

Deze maand begon ik eindelijk met de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi! Vrees me vond ik zo'n bijzonder boek met al die weggestreepte zinnen. Ik had er stiekem iets meer van verwacht, en ik vond dat de spanning iets te lang op zich liet wachten, maar het einde maakt veel goed! Daarna ben ik meteen begonnen in Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, en dat boek vond ik zó mooi. Door de korte hoofdstukken en mooie beschrijvingen vloog ik er zo doorheen! Verder las ik ook Cinder van Marissa Meyer uit. Het kostte me wat moeite om in het verhaal te komen, maar vond het boek uiteindelijk zeker de moeite waard! Ik hoop alleen dat deel twee mijn hoge verwachtingen iets meer waard maakt. Als laatste las ik Hashtag, waar later een redacationeel Hot or Not artikel over zal verschijnen. Dat boek leest zo fijn! September was voor mij zeker weten een goede boekenmaand! 

Romée las VIER boeken

Ook ik had een drukke maand, maar gelukkig bleef er genoeg tijd over om te lezen! Ik begon met Kids of Appetite; echt een aanrader! Ook al is de verhaallijn niet altijd realistisch, het is een boek dat je zeker bijblijft! Het leest lekker weg en de schrijfstijl van het boek beviel me erg goed! Ik ben zeker van plan om meer boeken van de auteur, David Arnold, te lezen. Hierna las ik De Voordelen van Onbeantwoorde Liefde. Dit boek viel me echter tegen; ik vind er weinig diepgang in zitten en de personages bleven, in mijn ogen, erg oppervlakkig. Ik las deze maand ook twee boeken van Gayle Forman, namelijk Zijn Jaar en If I Stay. Beide boeken heb ik in één adem uitgelezen en ze smaakten zeker naar meer! Ik hoop dat oktober net zo'n leuke lees-maand wordt als september!

Femke las VIJF boeken

In tegenstelling tot juli en augustus was september voor mij een slechte leesmaand. Dat komt ook omdat september de eerste maand is die weer volledig in het teken van school stond. Vijf boeken klinkt als veel, maar in twee boeken daarvan was ik al eerder begonnen, namelijk in De zon is ook een ster en Nodig, en één boek is een korte verhalenbundel: 3PAK. Voordeel is dan weer wel dat ik 3PAK in één dag uitlas ;) Daarnaast las ik voor school een boek uit de Franse literatuur, HHHH. Tot slot deed ik samen met Tinke een buddy read rondom Op zoek naar Violet Park, waarvan het artikel al op de spot is verschenen.

Als ik terugblik op september in eigen kast maand, kan ik concluderen dat ik alleen De zon is ook een ster van de boeken die al te lang ongelezen in mijn kast stonden heb gelezen. En nieuwe boeken kocht en kreeg ik ook wel afgelopen maand.. #failed Dus op naar oktober, hopelijk een betere leesmaand (mét voor mij een week herfstvakantie)!

Kayleigh las VIER boeken 

Ik heb vrij weinig gelezen, maar het is gelukkig iets meer dan vorige maand (baby stapjes).. Als eerste heb ik Rebel of the sands gelezen voor de Buddy Read, daarna al snel Because you hate me (zie Yay of Nay) en Dag 21 en Thuis van Kass Morgan. Vooral de boeken van Kass Morgan waren GE-WEL-DIG! Ik heb een tijdje een enorme leesdip gehad, dus ben ontzettend blij dat ik hier eindelijk weer uitgekomen ben! Volgende maand gaan we voor de 6! 

Wat lazen jullie deze maand? Zijn er alweer leesplannen voor oktober?! Deel ze met ons in de reacties!



Reacties op: Gelezen in September

Meer informatie

Gerelateerd