Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spotlights: Brigid Kemmerer

op 28 oktober 2021 door

In korte tijd is Brigid Kemmerer uitgegroeid tot een bekende naam in de young adult boekenwereld. En onlangs is haar nieuwste boek in het Engels uitgekomen. Daarom leek het ons leuk om haar nieuwste boek naast een vloek zo eenzaam te leggen en te zien welke overeenkomsten en verschillen er te zien zijn tussen de boeken van een en dezelfde schrijfster. Lees je met ons mee.

Dit artikel is geschreven voor Minca, Roxanne en Kimberly

Een vloek zo eenzaam

Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.'

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Defy the night

A spark of rebellion is all it takes to DEFY THE NIGHT.

In a kingdom where sickness stalks the streets and only the richest can afford a cure, King Harristan and his brother Prince Corrick are forced to rule with an iron fist. Tessa Cade is a masked outlaw marked for death, but she likes it that way. Together with the mysterious, handsome Weston, she robs from the rich to help the poor, distributing food and medicine to those who need it most. As it becomes clear that the only way to save her people is to assassinate the King, Tessa must face a deadly mission that will take her to the dark heart of the kingdom . and force her to work with the very people she intended to destroy.

From New York Times bestselling author Brigid Kemmerer comes a brand-new blockbuster fantasy series about a corrupt kingdom, a star-crossed romance and a girl who will do anything for justice.

Schrijfstijl

Kimberly: "Voor mij is de schrijfstijl van beide boeken erg vergelijkbaar. Ik denk dat, zelfs wanneer je niet zou weten dat beide boeken van dezelfde schrijfster zijn, je dit toch nog kan raden. Het grappige is wel dat de schrijfstijl in Een vloek zo eenzaam naar mijn idee veel levendiger is dan in het tweede deel van de serie. Maar dit kan ook te maken hebben met de ontwikkeling van het verhaal. Brigid Kemmerer heeft in ieder geval een fijne manier van schrijven met korte hoofdstukken, wisseling tussen perspectief van de karakters en niet al te moeilijk taalgebruik."

Minca: "Wat betreft de schrijfstijl in beide boeken ben ik het met Kimberly eens. Ik vond zowel de serie als Defy the Night heerlijk weglezen. Niet te moeilijke woorden, fijne lengte van hoofdstukken en vooral een heel lekker plot dat me meetrok. Vooral de perspectiefwisselingen maakten de verhalen interessant, vind ik zelf. De auteur wisselt dan regelmatig op spannende of interessante momenten, waardoor ik telkens maar verder wilde blijven lezen om maar te weten hoe het verder zou gaan."

Roxanne: "Ik kan verder nog weinig toevoegen, zoals zowel Kimberly als Minca hierboven al benoemen is dat de schrijfstijl in beide series overeenkomen. Kemmerer schrijft fijn. de hoofdstukken zijn niet te lang en zijn makkelijk weg te lezen. Ook houd ik er wel van net als Minca al aangaf van de perspectief wijzigingen, zo zie je ook wat er in de andere personage zijn/haar hoofd omgaat."

Verhaal opbouw

Kimberly: "Brigid Kemmerer weet in beide boeken een duidelijke wereld opbouw neer te zetten, zonder al te lang hier op in te gaan. Er geen enorm lange aanloop en de verhalen beginnen eigenlijk bijna gelijk. Dit is wat mij betreft heel positief, ongeacht wat je van het verhaal zelf vind. Een vloek zo eenzaam is natuurlijk een hervertrelling van Belle en het Beest. Hierdoor zijn een hoop elementen wel bekend en te verwachten. Defy the night is een geheel nieuw verhaal. En hoe hard ze ook d'r best heeft gedaan, helaas was heel veel van de 'verrassingselementen' enorm voorspelbaar. Dit haalde wel iets van het effect weg wat zij naar alle waarschijnlijkheid in gedachte had."

Minca: "Zoals ik hierboven al noemde vind ik de plots in beide boeken heel erg sterk. Het concept van 'een normaal meisje' dat in een fictieve wereld terechtkomt met bovennatuurlijke elementen vind ik altijd heerlijk om over te lezen. In Defy the night was dit anders, maar alsnog een creatieve en interessante wereld. Nu zitten er natuurlijk hier en daar (in beide verhalen) wat herkenbare/voorspelbare elementen die veel in YA-Fantasy voorkomen, maar ik ben er weg van. De werelden van Kemmerer zijn altijd net gecompliceerd genoeg om het interessant te maken, maar het wordt simpel genoeg gehouden. Het is dan ook de schrijfstijl die mij heel erg aanspreekt en bepaalde 'bekende' elementen uit YA boeken die mij aantrekken."

Roxanne: "Beide verhalen zijn uniek, ja Een Vloek zo Eenzaam is gebasseerd op Belle en het Beest, maar toch kreeg dit boek zijn eigen wending ook doordat de serie doorgaat na het einde van het Disney verhaal. Defy the Night had ook zijn eigen unieke wereld, ergens voelde deze minder fantasierijk maar nogsteeds erg goed. Er zaten ook wel redelijk wat voorspelbare punten in, in beide boeken eigenlijk wel, maar dit vond ik niet erg. Ik heb erg genoten van het boek, en ergens vind ik de typische tropes ook wel gewoon leuk en interessant om over te lezen. Dit hield voor mij dus ook mijn interesse vast en dat ik door wilde lezen."

Karakter ontwikkeling

Kimberly: "In Een Vloek zo Eenzaam is er een hele duidelijke karakter ontwikkeling bij zowel Harper als Rhen. Het is ook een hele realistische ontwikkeling en leest daardoor heel fijn. In Defy the night is de karakter ontwikkeling van Tessa wel aanwezig, maar iets minder groot. Ook duurt het best even voordat deze duidelijk is. Dit geldt eigenlijk ook wel voor Corrick, al was zijn ontwikkeling wel een stuk groter en ook overduidelijker. De manier waarop Kemmerer dit verwerkt heeft in het verhaal is wel heel herkenbaar en ook de dynamiek van de personages en de verhouding tussen goed en slecht binnen de karakters is ook in beide boeken erg vergelijkbaar."

Minca: "In Een vloek zo eenzaam was ik echt helemaal weg van Harper en Grey. Hoewel de verliefdheid tussen Harper en Rhen voor de hand liggend was en daardoor het centrale punt in het verhaal, sprak Grey mij nog nét iets meer aan. De vriendschappelijke relatie tussen hem en Harper vond ik zo realistisch en indrukwekkend. De dialogen tussen hen kon ik echt van genieten en hun vriendschap gedurende de drie boeken gaat door heel wat fases en veranderingen. In Defy the night had ik niet per se een secundaire personage dat me meer aansprak. Ik vond Tessa leuk, maar ik was nog meer geïnteresseerd in Corricks personage en de groei die hij doormaakte. Voor hem leek er gaande het verhaal steeds meer op het spel te staan en dat maakte het voor mij interessant."

Roxanne: "In een Vloek zo Eenzaam is er een duidelijke karakter ontwikkeling. zoals Minca en Kimberly al aangeven, zie je bij Harper en Rhen een grote groei. Ook ik vond Grey leuker en kon erg genieten van de banter tussen Grey en Harper, ergens hoopte ik dat dat verhaal zou afwijken en dat Grey en Harper juist met elkaar zouden eindigen. De groei die je ziet is ook heel realistisch, zo lees je echt mee met de groei van de personages. in Defy the Night zie je met name de groei bij Corrick, bij Tessa is het ook wel aanwezig maar net wat minder, wie weet komt dit nog in het volgende boek. Bij Corrick zie je duidelijk groei in de keuze die hij "moet"maken. Ook dit is dus met beide series te vergelijken."

Conclusie

Kimberly: "Ik denk dat het voor mij wel klopt om te zeggen dat ze een hele specifieke stijl heeft die in beide boeken herkenbaar is en zeer goed naar voren komt. De verhalen vind ik prettig te lezen, het is af en toe wat voorspelbaar, maar zeker wel vermakelijk. Ik weet dat ook zeker dat ik haar volgende boeken ook met veel plezier op zal pakken."

Minca: "Als er nog andere boeken of series van Brigid Kemmerer verschijnen kan ik met zekerheid zeggen dat ik ze wil lezen. Ze heeft een heel prettige schrijfstijl en de werelden die zij creëert zijn vol van magie, intriges en romantiek. De voorspelbare elementen vergeef ik haar omdat het in de gevallen van deze boeken vaak om mijn 'guilty pleasures' gaan."

Roxanne: "Ook ik geniet zeker van Kemmerer haar boeken. De verhalen zijn fantasierijken uniek met wellicht wat voorspelbare elementen erin, maar slepen mij zeker mee. Al haar boeken had ik redelijk snel uit, dus ook ik zal zeker haar volgende boeken met veel plezier oppakken."

Heb jij al iets van deze auteur gelezen of ben je dat na ons artikel van plan? We zijn ook benieuwd naar jouw mening over deze boeken!



Reacties op: In de spotlights: Brigid Kemmerer

Meer informatie

Gerelateerd