Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Las je dit... Speel dan...

op 13 januari 2019 door

Er zijn zoveel soorten van entertainment... films, televisie-series, boeken (natuurlijk), maar er is één vorm van entertainment die we eigenlijk nog nooit hebben besproken op onze Spot. En dat zijn: games! Het leek ons ontzettend interessant om bepaalde boeken en games naast elkaar te zetten voor de lezers die zich ook kunnen vinden in de gaming-wereld. Weet je dus even niet meer wat je moet spelen? Lees dan snel verder!

7bfa59902fbe2c9b304b0cbd92fee618.png


Dit artikel is geschreven door ElkeMerel en Sam

1. Las je There's Someone Inside Your House van Stephenie Perkins? Speel dan...

UNTIL DAWN

In 'Until Dawn' volgen we een groep tieners die na een vreselijke tragedie, waarbij twee van hun vriendinnen omkwamen, teruggaan naar de plek waar het allemaal fout ging om hun gebroken vriendschap proberen te repareren. Echter gebeuren er allemaal vreemde dingen op Blackwood Pines... en JIJ moet proberen iedereen te laten overleven totdat de zon weer opkomt. 

WAAROM? 'Until Dawn' past perfect bij deze read omdat beide draaien om een mysterieuze moordenaar. Hoewel 'Until Dawn' zeker wat meer fantasy in zich heeft (wat dat inhoudt, dat zal ik niet verklappen), is het zeker een spel dat aansluit op de spanning van There's Someone Inside Your House, waarbij een stadje wordt geteisterd door een reeks brute moorden. Hou je dus wel van spanning, horror en mysterie? Dan is dit spel perfect voor jou!

2. Las je Starters en Enders van Lissa Price? Speel dan...

DETROIT BECOME HUMAN

In 'Detroit Become Human' bevinden we ons in een samenleving waarin androids, oftewel levensechte robots, niet meer weggedacht kunnen worden uit onze menselijke wereld. Maar de androids beginnen zich steeds verder te ontwikkelen... ze krijgen zelfs gevoelens. Wat is de morele keuze? Hebben de androids rechten? Of zijn het gewoon machines? In deze game draait het om JOUW keuzes. Jij bepaald als speler hoe het spel zich gaat verlopen; ga jij meer de pacifistische weg of de gewelddadige weg? 

WAAROM? Hoewel 'Detroit Become Human' wel een tikkeltje anders is dan de bekende serie van Lissa Price, is het wel duidelijk waarom we parallellen kunnen trekken. Beide spelen zich af in de toekomst en gaan over het gevecht tegen controle. In de boeken gaat het natuurlijk over lichamen die gehuurd worden, soms tegen de wil van de verhuurder in. In de game vechten de androids voor controle over zichzelf. Hou je dus wel van morele vraagstukken, sci-fi én een hoop emotie? Dan is deze game perfect voor jou.

3. Las je The Extinction Trials van S.M. Wilson? Speel dan...

ARK SURVIVAL

In 'Ark Survival' ben je gestrand op een mysterieus eiland en je wordt stervenskoud en hongerig wakker. Je moet vanuit het niets zorgen om te overleven en de wezens op het eiland zien te overmeesteren, temmen en ontkomen. Het zijn oudere, immensgrote wezens waaronder dinosauriërs. Jaag, oogst en probeer te overleven met al het gevaar waar je je in bevindt.

WAAROM? is denk ik wel duidelijk in dit geval. In allebei Ark Survival en The Extinction Trials probeert de hoofdpersoon te overleven met alle gevaren om hem/haar heen. Er is in Ark Survival niet een wedstrijd, maar natuurlijk wel de wedstrijd voor overleving.

4. Las je De Rode Pyramide van Rick Riordan? Speel dan...

ASSASSIN'S CREED ORIGINS

In deze game, deel vijf van de Assassin's Creed games, waar de hoofdpersoon zich in de woestijn in het Oude Egypte bevindt, gaat het conflict tussen de twee broederschappen door. Het is een actie-avonturen spel waar je speelt als een assassin, ene getrainde jager die probeert het conflict tussen de broederschappen op te lossen. De setting in Egypte is prachtig.

WAAROM? Net als in de Kane Chronicles met het eerste boek De Rode Pyramide, is er sprake van het Oude Egypte. Allebei de verhalen hebben gevaarlijke reizen en ze komen achter de waarheid van hun families. Er is een orde in De Rode Pyramide en broederschappen in Assassin's Creed. Allebei de verhalen zijn superspannend en interessant, dus ik denk daarom dat het een goede match is!

5. Las je Wij Leugenaars van E. Lockhart speel dan...

BIOSHOCK INFINITE

'Bioshock infinite' is het derde deel in de Bioshock-reeks. Het is een first-person-shooter waarin je de rol inneemt van Booker DeWitt, die is ingehuurd om een meisje te redden en daarmee zijn schulden af te betalen. Je komt terecht in de zwevende stad Columbia en gaat op zoek naar Elizabeth. De dictatoriale leider van Columbia, Zachary Comstock, denkt dat Booker een valse profeet is die naar Columbia is gekomen om de streng religieuze gemeenschap te vernietigen. Het spel bevat enorm veel twists en dubbele bodems.

WAAROM? Dit spel past meer bij fantasy/sci-fi liefhebbers, dus als je dat bent, ga hem dan zeker spelen. De reden dat hij is gekozen bij Wij Leugenaars is omdat dit spel, net zoals het boek, je uiteindelijk een beetje flabbergasted achterlaten. Je denkt er nog een paar keer goed overna wat je precies hebt gezien en gedaan, en kunt het nog een keer lezen/spelen om het allemaal goed te begrijpen. 

6. Las je Allesbehalve Oké van Laura Steven? Speel dan...

SCRIBBLENAUTS UNLIMITED

In 'Scribblenauts Unlimited' speel je als Maxwell, een leuk poppetje dat puzzels moet oplossen door dingen te typen. Zo kun je bijvoorbeeld een cowboy tegenkomen die zijn hoed kwijt is en jou vertelt dat hij een nieuw hoofddeksel wilt. Dit kun je dan oplossen op je eigen manier: Je tekent bijvoorbeeld een cowboyhoed, óf je laat je creativiteit de vrije loop en tekent een roze flamboyante muts met ponystickers. Het is allemaal mogelijk!

WAAROM? Allesbehalve Oké geeft een belangrijke boodschap, maar de manier waarop de schrijfster het brengt is uitermate humoristisch. Dat is wat het gemeen heeft met 'Scribblenauts', je zult enorm hard moeten lachen om alle gekke dingen die er gebeuren in het spel, en je kunt helemaal je ei kwijt. 

Wat zijn jullie favoriete games?



Reacties op: Las je dit... Speel dan...

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

Lissa Price

Lissa Price

Lissa Price is een Amerikaanse auteur van fantasyboeken voor young adults. ...

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...

Laura Steven

Laura Steven

Laura Steven is auteur, journalist en scenarioschrijver. Ze heeft een master in ...

Emily Lockhart

Emily Lockhart

Emily Lockhart is een pseudoniem van de Amerikaanse schrijfster Emily Jenkins. O...