Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees Mee Met Mij - De Laatste Namsara

op 25 mei 2019 door

Vandaag gaan we weer verder met de artikelreeks 'Lees mee met mij'. In deze reeks raden de YA clubleden elkaar hun favoriete boeken aan en één ervan mogen ze gaan lezen. Kimberly  vertelt in dit artikel wat haar ervaring was met het boek De Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli, aangeraden door Anouk.

Anouk's aanraders:

Truly Devious van Maureen Johnson

De laatste Namsara van Kristen Ciccarelli

Cruel Beauty van Rosamund Hodge

13 minuten van Sarah Pinborough

Earth Girl van Jane Edwards.

Bij het zien van dit lijstje was wat mij betreft de keuze heel snel gemaakt. De laatste Namsara had ik al een hele tijd in bezit en wilde ik ook heel graag nog lezen.

Over De Laatste Namsara

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Verwachtingen

Eigenlijk wist ik niet zo heel goed wat ik moest verwachten van dit boek op het moment dat ik hem aangeschaft had. In eerste instantie had ik dit boek ooit aangeschaft omdat ik zo ontzettend veel goede dingen erover gehoord had en het er gewoon echt prachtig uitziet. Toen ik hoorde dat de schrifjster ook op Yalfest zou zijn heb ik me pas echt verdiept in het boek. En ik verwacht dan ook een prachtig fantasie verhaal met een hoop draken en sterke personages.

Schrijfstijl

Voor mij was dit een heel prettige schrijfstijl. Het was makkelijk te lezen en de opbouw van het boek was zeer prettig. Niet al te lange hoofdstukken met een duidelijk doel per hoofdstuk. Personages en omgevingen worden goed en levendig omschreven, wat er voor zorgt dat je goed het verhaal ingetrokken wordt. Het is een echte young adult schrijfstijl, maar ook echte fantasy lezers zullen het boek qua schrijfstijl en opbouw ook vast wel interessant vinden.

Plot

Asha is de dochter van de koning. Toen ze klein was heeft ze de regels gebroken. Ze heeft de verboden verhalen hardop verteld en niet aan zomaar iemand, maar aan de eerste draak. Een machtige draak die door deze verhalen alleen maar sterker werd. En toen ze zich realiseerde wat ze had gedaan heeft de draak haar gestraft. En hij zette haar en de hele stad in vuur en vlam. Net op het nippertje weet ze te overleven, aan een kant van haar lichaam verbrand. Vervolgens groeit ze op tot de machtigste drakendoder van het koninkrijk.

Het mysterieuze effect van de verhalen en de geschiedenis van Asha zorgen ervoor dat je snel wilt doorlezen. Voor mij was dit echt een aspect wat het verhaal alleen maar nog interessanter maakte. De opbouw naar het plot was ontzettend goed gedaan. Af en toe krijg je wat terugblikken op Asha als klein meisje en leer je zo steeds beter wat er ooit gebeurd is. Je krijgt hierdoor meer sympathie voor haar, maar ook voor de draken. En dit vind ik absoluut heel goed aangepakt.

Personages

In dit verhaal zitten een aantal zeer sterke personages. Asha als hoofdpersoon is uiteraard het belangrijkste, maar zij begint niet het sterkste. Gedurende het verhaal maakt ze veel ontwikkelingen door wat haar uiteindelijk een super sterk vrouwelijk personage maakt. Dit vond ik wel heel fijn om te lezen. Maar niet alleen Asha maakt belangrijke ontwikkelingen door. Ook Torwin, de slaaf die ze redt, heeft een zeer belangrijke rol in het totale verhaal. Zelfs de draken voelen aan als een personage die eigenlijk benoemd moeten worden. 

Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de personages zeer boeiend waren en echt zorgden dat het verhaal nog meer boeide en makkelijk te lezen maakte. Ook al is het een onwaarschijnlijke wereld, je kan je nog steeds in de personen en hun handelingen verplaatsen. Iets wat voor mij wel belangrijk is tijdens het lezen.

Mijn eindoordeel

Voor mij was dit echt een van de betere boeken die ik dit jaar tot nu toe heb gelezen. Het was absoluut geen teleurstelling en ik kan niet wachten tot ik aan het tweeded deel kan beginnen. Dus Anouk, heel erg bedankt voor deze aanrader!

c3f955ce95cb5096ea3e54c837e40dd2.jpg



Reacties op: Lees Mee Met Mij - De Laatste Namsara

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli debuteerde in 2017 met Iskari: de laatste Namsara. Op haar ze...