Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees mee met mij - Dromendochter

op 06 april 2019 door

Vanaf vandaag presenteren wij je de 'Lees mee met mij'! Dit is het eerste artikel in de reeks artikelen van 'Lees mee met mij', waarin clubleden elkaar hun favoriete boeken aanraden, en waarvan ze er dus maar één mogen kiezen de ze gaan lezen. Merel trapt af met het eerste artikel over Dromendochter (Daughter of Smoke and Bone), aangeraden door clublid Elke. Benieuwd wat ze ervan vond, lees dan snel verder!

Elke's aanraders:

Truly Devious van Maureen Johnson
Schim en Schaduw (Shadow and Bone) van Leigh Bardugo 
The Cruel Prince van Holly Black
Dromendochter (Daughter of Smoke and Bone) van Laini Taylor
De IJzeren Engel (A Clockwork Angel) van Cassandra Clare

Ik wilde heel graag Truly Devious of The Cruel Prince lezen, maar die waren helaas niet in de bibliotheek te krijgen. Mijn aandacht werd daarna vooral getrokken naar Dromendochter, ik was heel benieuwd vanwege de (Engelse) naam, en ook de tekst op de achterflap sprak me aan. Keuze gemaakt! 

Een humoristische schrijfstijl

Laini Taylor schrijft heel leuk, en dat komt vooral doordat het voornaamste hoofdpersonage, Karou, een sprankelende en humoristische persoonlijkheid heeft. Je duikt vrijwel meteen in het leven van Karou, wat niet alleen bestaat uit het naar de kunstschool gaan, maar ook uit gekke klusjes doen voor fantastische wezens. Ondertussen blijft er slechts er allerlei vragen door je hoofd spoken: Wat is er aan de hand, en wie is Karou eigenlijk?

Hemel vs. Hel en de wereld ertussen

Dromendochter is het eerste deel in een YA-fantasy trilogie die onder andere gaat over duivelse wezens, hemelse wezens en hun wereld, maar ook over de wereld waarin Karou en de mensheid leeft. Niet alleen speelt het fantasy-aspect een grote rol, ook thema's als eenzaamheid, verwarring, liefde en verdriet komen naar voren, evenals het leven na de dood. In het boek bloeit een prachtige relatie op (no spoilers!) maar ook de relatieontwikkeling van zowel Karou met de duivelse wezens, als Karou met haar vriendin Zuzuna speelt een subtiele, maar mooie rol. 

Een heftige cliffhanger

Hoewel je het einde ergens wel ziet aankomen, blijft er toch een enorme cliffhanger over die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk naar de bibliotheek wil racen om het tweede boek te gaan lenen. In het ergste geval heb je pech en is hij uitgeleend (kuch!), maar dit is slechts een goed teken dat Taylor een geweldig eerste deel heeft neergezet. Ik kan dan ook niet wachten om zowel het tweede deel, als Strange the Dreamer te gaan lezen, die binnenkort uitkomt.

Merel's oordeel:

3446fe0c40f1d7addc2f12a5cab0a189.png


Heb jij Dromendochter gelezen, en wat vond je ervan? Laat het me weten in de reacties!



Reacties op: Lees mee met mij - Dromendochter

Meer informatie

Gerelateerd

Over