Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees mee met mij - Fallen

op 20 april 2019 door

Vandaag gaan we weer verder met de artikelreeks 'Lees mee met mij'. In deze reeks raden de YA clubleden elkaar hun favoriete boeken aan en één ervan mogen ze gaan lezen. Sam vertelt in dit artikel wat haar ervaring was met het boek Fallen van Lauren Kate, aangeraden door Natasha!

Natasha's aanraders:

Oog om oog van Buddy Tegenbosch
Moordvrienden van Natasza Tardio
Ik zie je tussen de wolken van Maren Stoffels
De Test van Joelle Charbonneau
Silber. Het eerste boek der dromen van Kerstin Gier
Everless van Sara Holland
Fallen van Lauren Kate

Veel keuzes! Mijn keuze ging al vrij snel naar Fallen van Lauren Kate. Ik heb de hele serie ooit aangeschaft dus dat kwam goed uit! Ik wilde het boek ook al een hele tijd lezen, maar tja, er zijn ook zoveel goeie andere boeken die gelezen moeten worden en dan krijg je uitstelgedrag. De film had ik al eens gezien, die ik trouwens best leuk vond, dus ik was erg benieuwd naar het boek. Fallen Angels en geheimen zijn zeer interigerend! Everless van Sara Holland leek me ook vet, zo een populair boek ook, net als Silber. Alle twee met leuke concepten, die ik zeker bewaar voor een andere keer.

Intrigerend plot

Luce ziet al vanaf dat ze zeven was schaduwen, afwachtend, sluipend om haar heen. Ze heeft ermee leren leven, maar ze wordt alsnog geplaatst in een school voor 'gekken'. Wanneer ze Daniel ontmoet wordt haar leven op zijn kop gezet. Ze heeft het gevoel alsof ze hem kent, maar waarvan? Dat kan toch helemaal niet? Hij maakt  snel duidelijk dat hij niks van haar wil, maar tegelijkertijd is hij ook zorgzamer dan iedereen die ze kent. Wat betekend dit? En waarom is hij zo tegen Cam? De schaduwen komen steeds dichterbij terwijl Luce de geheimen probeert te ontrafelen.

Het plot vond ik erg leuk. Er zijn zo veel geheimen, Luce en de lezer weten allebei de antwoorden niet dus het is leuk om er achter te komen. Het plot was ook best vaak verrassend! Ik ben ook gek op de setting, een kostschool met een donker gevoel en de schaduwen die steeds dichterbij komen...

Zo mysterieus

De personages vind ik altijd erg belangrijk in boeken, het maakt het verhaal. Luce, de hoofdpersoon, is een meisje dat erg veel te verduren heeft gehad. Dat merk je ook zeker in het verhaal. Ze was wel een leuk personage, maar soms nam haar 'liefde' wel echt alles over, wat een beetje irritant werd. Na een paar keer snap je wel hoe belangrijk die liefde is. Dat vond ik wel het grootste minpuntje. De bekende love triangle is aanwezig in het boek. Deze heeft betrekking op twee jongens, Cam en Daniel. Daniel is heel speciaal voor Luce, ze denkt eigenlijk ook aan niks of niemand anders. Ik vond Cam eigenlijk leuker, hij is zo mysterieus en hij heeft denk ik nog de meeste geheimen van iedereen. Interessant. Het boek begon erg goed met haar vriendschappen, het was echt duidelijk hoe belangrijk haar vrienden voor haar waren. Dan neemt die liefde dus over en wordt dat een beetje verwaarloostd wat erg jammer was.

Zeer goede schrijfstijl

Het boek lees je zo uit en ik verloor nooit mijn concentratie, ik wilde maar blijven doorlezen. Ik zat echt in het verhaal, de duistere setting en de zoektocht naar de antwoorden op de geheimen. Dat kan alleen als het boek goed is geschreven dus good job Lauren Kate! Ik las het boek in het engels en had er geen problemen mee, makkelijke woordkeuze en ze brengt goed de gevoelens en struggles van de personages mee. Net als Luce was je vaak in tweestrijd of in verwarring en dat kan alleen als het boek goed is geschreven.

Op naar boek twee!

Het verhaal was echt veelbelovend, met veel duisternis, liefde en vriendschap. Toch miste ik soms wel wat actie en spanning. Een groot deel gaat over de liefde tussen de personages, wat een beetje vermoeiend was naar het einde toe. Ik had het toen wel gezien. Toch vond ik het wel een erg goed boek omdat het juist zo mysterieus was en zo donker met zoveel geheimen die we niet weten. Ik geef het boek daarom 3.5 sterren! Ondertussen ben ik al begonnen aan boek 2... er zijn wat dingen die nog niet opgelost zijn! Boek twee vind ik nu al zo veel beter en het blijft maar leuker worden ook. Ik zou zeggen, een echte aanrader! 

15bbc38c2faf9bd9e794e0fd9850f5be.png

Wat vonden jullie van Fallen?



Reacties op: Lees mee met mij - Fallen

Meer informatie

Gerelateerd