Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees Mee Met Mij - Lockwood & CO: De Schreeuwende Wenteltrap

op 13 april 2019 door

Vandaag gaan we weer verder met 'Lees mee met mij'! In de reeks artikelen van 'Lees mee met mij', raden clubleden elkaar hun favoriete boeken aan, en daarvan mogen ze er dus maar één  kiezen de ze gaan lezen. In dit tweede artikel gaat Elke verder, met een aanrader van Clublid Sam. Sam raadde enorm veel leuke boeken aan, maar Elke koos toch voor Lockwood & CO: De Schreeuwende Wenteltrap, deel één in de Lockwood & CO serie. Wat vond ze hiervan?

Sam's aanraders:

Lockwood & CO: De Schreeuwende Wenteltrap van Jonathan Stroud

Angelfall van Susan Ee (al gelezen)

Het bottenseizoen van Samantha Shannon

De Rode Koningin van Victoria Aveyard (al gelezen)

Een Wereld Zonder Hemel van Veronica Rossi (al gelezen)

The Calling van James Frey

White Hot Kiss van Jennifer L. Armentrout

Sanctum van Sarah Fine

Zoals je kunt zien had ik een aantal van Sam's aanraders al gelezen - wat overigens allemaal fantastische boeken zijn - maar er zaten er ook een flink aantal tussen die ik nog niet had gelezen. Ik twijfelde heel erg of ik toch niet Het bottenseizoen wilde lezen, omdat ik dit boek ook al een eeuwigheid had liggen én Shannon onlangs is verschenen met een nieuw boek. Toch koos ik voor Lockwood & CO 1 omdat ik enorm fan ben van geestenjagen en dit boek simpelweg fantastisch klonk. Ook heb ik het onlangs op de kop getikt voor maar 2,50! Echt een koopje dus. 

Geestenjagen met een twist

Wat ik zo geweldig vond aan dit boek, is dat je meteen in de wereld van Lucy duikt. Er is geen uitgebreide uitleg waar alles netjes wordt uitgezet en het wordt voorgekauwd nee! Het wordt juist gaandeweg verteld door de gebeurtenissen waarmee de personages zich in bevinden. De hele wereld van Lockwood & CO wordt dus verteld door de ogen van de personages en dat vond ik erg fijn. Deze wereld is daarbij ook nog eens super origineel: je hebt verschillende soorten geesten, je kunt sterven door de aanraking van een geest, je hebt voorwerpen waar geesten aan verbonden zijn die de geestenjagers moeten vinden... enzovoorts. Het bleef interessant en daardoor wilde ik ook door blijven lezen!

Kibbelende personages

De dynamiek tussen Anthony Lockwood, Lucy Carlysle en George Cubbins was echt briljant. Het was voor geen moment saai om ze te zien overleggen, kibbelen en praten, noem maar op. Elk personage heeft zijn achtergrondverhaal en zijn karaktereigenschappen; ze voelen geen van allen oppervlakkig aan. Anthony is soms nogal een waaghals, Lucy is wat onzeker maar wordt ook vaak onderschat, en George is soms een beetje een betweter en een bezorgde 'moeder'. De relatie tussen deze drie personages is echt het hart van het boek en ó zo grappig soms.

Ik wil meer!

Iedere bladzijde die ik omsloeg was tegelijkertijd verdrietig - omdat ik niet wilde dat het ophield - en spannend - omdat ik verder móést lezen. Het boek heeft een interessant plot dat aan het einde opgelost wordt - er is een mysterie en daar wordt uiteindelijk een verklaring voor gevonden - maar stuurt er ook op aan dat het boek verder gaat in het volgende - het is immers een serie. Door iedere spannende gebeurtenis die de personages dichter bij de ontknoping en oplossing van het mysterie bracht, wilde je als lezer alsmaar verder lezen. Ik kon het boek werkelijk niet neerleggen en dat is tegenwoordig redelijk zeldzaam. Kortom: het is wel duidelijk dat ik héél snel deel twee moet gaan aanschaffen, want ik ben helemaal verliefd geworden op Lockwood & CO van Jonathan Stroud

Elke's oordeel:

538c950aa2b1f8fec4dd3ad9a9caff47.png

Heb jij Lockwood & CO: De Schreeuwende Wenteltrap al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Zo nee, wil je hem door dit artikel wel lezen?



Reacties op: Lees Mee Met Mij - Lockwood & CO: De Schreeuwende Wenteltrap

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jonathan Stroud

Jonathan Stroud

De Britse Jonathan Stroud was van jongs af aan gefascineerd door fantasyverhalen...