Advertentie

Let's Talk... met Feline!

op 16 november 2018 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer! 

Dit is echt een leuk idee! Zo leren we elkaar allemaal wat beter kennen. Ik heet dus Feline, ik ben 21 jaar en ik studeer momenteel in Leiden. Ik heb mijn BA Japanstudies bijna, en daarbinnen heb ik mijn minor Boek, boekhandel en uitgeverij afgerond! Naast studeren pas ik op bij een lief Japans gezin. Ik ben ook in Japan geweest in mijn tweede jaar, en heb daar veel leuke mensen leren kennen! Ondertussen denk ik eraan mijn master in Cultural Analysis: Literature and Theory te volgen. Het culturele aspect heb ik met Japanologie zeker meegekregen. Ik heb het lang gemist dat ik vóór mijn minor nooit iets met boeken gedaan heb. Lezen en verhalen schrijven is wel echt mijn passie, en daar wil ik nu wel mee doorgaan. Daarom ben ik ook ontzettend blij met mijn plekje in deze club!

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Iedereen zou naar mijn mening Moonrise van Sarah Crossan moeten lezen! Het heeft een belangrijke boodschap over het gevangenissysteem van Amerika. Het is ook een heel emotioneel boek, zonder overdreven te zijn. Ik vond dat erg mooi. 

Wat is je favoriete Boek aller tijden?

Dat vind ik een heel moeilijke vraag. Als ik echt zou moeten kiezen… dan zou ik voor Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman gaan. Het heeft me meer waardering gegeven voor klassiekers, onder anderen van Oscar Wilde. Het is ook –heel diep, sorry- een mooi verhaal over op zoek zijn naar jezelf.

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Dat heb ik met Sally Gardner, die heeft hele mooie en sprookjesachtige boeken. Met Kerstien Gier heb ik dat ook wel, omdat haar boeken zo grappig zijn.

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Dat had ik heel erg met The Hazel Wood van Melissa Albert! Er gebeurt op die cover heel veel, en het ziet eruit alsof het met een hele dure pen, of zelfs een penseel gemaakt is. Het geeft een heel sprookjesachtig gevoel. Dat had ik ook heel erg met Robijnrood van Kerstin Gier. Vanwege de romantische cover is dat echt mijn favoriete cover.

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Omdat ik Japanologie studeer vond ik Flame in the Mist van Renée Adieh helaas maar niks. Ik vond het eindeloze omhooghalen van bushido heel nep en overdreven overkomen.

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Ik heb dit wel vaker gezegd, maar ik zou juist Puck uit de Iron Fey-serie van Julie Kagawa daten. Hij is ontzettend grappig, maar laat niet merken dat hij ook super bezorgd is om Meghan. En hij heeft groene ogen, ook een groot pluspunt.

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik heb een heel ouderwetse witte schommelstoel in mijn kamer staan, al wiebelend zit ik dan te lezen. Anders lees ik in de trein, of in mijn bed.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

The Cruel Prince van Holly Black! Omdat ik een grote fan van de Iron Fey-serie ben kijk ik er al heel lang naar uit om dit boek te lezen, omdat het ook een fantasy boek is. Ik was alleen heel druk met andere boeken lezen. Stom eigenlijk!

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welk zou dat dan zijn?

Nu ik het me dus gerealiseerd heb, het bovenstaande boek, of Spinning Silver van Naomi Novik. Ik vond Uprooted een erg mooi boek, en ik ben erg benieuwd naar Noviks volgende boek!

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Het is een gedicht van Robert Frost. Het gaat zo:

“Two roads diverged in a wood, and I— I took the one less traveled by, And that has made all the difference.”

Dat was dus interview nummer twee. Als je nog vragen hebt aan Feline, stel ze dan vooral! Volgende week is het de beurt aan Anouk!

 

                                                              Reacties op: Let's Talk... met Feline!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Gardner

Sally Gardner

Sally Gardner is een Engelse kinderboekenschrijfster en illustrator. Bijzonder a...