Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's Talk... met Sam!

op 07 december 2018 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer! 

Hoi iedereen! Mijn naam is Sam Fokke, 17 jaar oud en ik woon in Hoorn. Ik vind deze reeks een heel leuk idee, zo kunnen jullie de mensen achter de YA Club ook is leren kennen! Op dit moment zit ik in het 6e jaar van het VWO en volgend jaar ga ik studeren. Dat is natuurlijk wat ik hoop! Vanaf dat ik klein ben lees ik al boeken en het is alleen maar toegenomen. Sinds twee maanden ben ik lid van de Hebban YA club, en het is geweldig. Mijn collega's zijn zo leuk en het is gezellig om samen aan artikelen te werken. Verder spreek ik veel af met vrienden, schrijf ik zelf soms wat, sport ik, speel ik piano en kijk (nogal) wat Netflix. 

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Er zijn zoveel YA boeken die een prachtige boodschap overbrengen. Ik hoef bijvoorbeeld maar één naam uit de Hof van Doorns en Rozen serie te zeggen en iedereen weet meteen wat ik bedoel. TAMLIN UGHHH. Ik ga niet uitleggen waarom voor de mensen die de boeken niet hebben gelezen, het is namenlijk een spoiler. Je zult het zelf moeten lezen. Het is een goede boodschap die Sarah J. Maas ons overbrengt. Als je je ooit in zo een situatie bevindt, hoe moeilijk het ook is, zoek er een weg uit.


Wat is je favoriete boek aller tijden?

Dit is bijna een onmogelijke vraag voor elke lezer, zoals jullie vast wel weten. Bij mij gaat het tussen twee series, Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas en Stad van Beenderen van Cassandra Clare. Alle twee de series betekenen zoveel voor me en ik zal dat zeker niet als enige zeggen. De serie van Cassandra Clare is de serie die me echt in de leeswereld heeft gebracht. Dat is waar alles begon. Toch twijfel ik ook nog tussen de serie van Jonathan Stroud, 'Lockwood& Co.' Het is werkelijk een van de beste, maar ook een van de meest underrated series.


Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Van de drie auteurs die ik net heb genoemd sowieso altijd. Cassandra Clare haar boeken zijn allemaal geweldig (heb ik gehoord, heb nog niet alles gelezen!), net als die van Sarah J. Maas en als Susan Ee, de auteur van de Angelfall serie nog met boeken uit zou komen zou ik die ook zeker kopen. De boeken van Jennifer L. Armentrout zijn ook altijd leuk. Makkelijk te lezen en heel vermakelijk. 


Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Het boek Sword and Verse van Kathy Macmillan is mijn coverbuy. Ik wist er niks van toen ik het kocht, maar zag het liggen en dacht dat het echt iets voor mij zou zijn. Nu heb ik hem in mijn boekenkast. Mijn favoriete covers van de boeken die ik heb zijn Tower of Dawn en A Conspiracy of Stars. De boeken die ik niet heb met werkelijk PRACHTIGE covers zijn de nieuwe editie van Throne of Glass (!), And I Darken en Reign of The Fallen took my breath away.


Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

The Merry Spinster: Tales of Everyday Horror, door Mallory Ortberg. Het is een short story collection van horrorverhalen gebaseerd op sprookjes. Ik vond het zo saai, ik las het tijdens een readathon maar er was denk ik maar één van de retellings die ik wel leuk vond. De schrijfstijl voelde heel oud en saai aan, zoveel details en onnnodige stukjes in het verhaal. Ik vond het ook helemaal niet eng. Toch heeft het een hoge rating. Als iemand deze short story collection heeft gelezen wil ik graag weten wat jullie ervan vinden!


Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Haha, we dromen stiekem allemaal wel dat de leuke boekjongens echt zouden bestaan. Voor mij staat Rhysand (Hof van Doorns en Rozen) bovenaan. Hij is perfect, ga maar niet in discussie want velen zijn het met me eens. Als je Hof van doorns en Rozen nog niet hebt gelezen, lees het alstjeblieft, niet alleen voor het geweldige perfecte verhaal maar voor Rhysand. Danku. De andere boys zijn Jace (Stad van Beenderen) en Raffe (Angelfall). Aangezien het ook mijn favoriete series zijn moeten de jongens er wel wat mee te maken hebben :)


Wat is je favoriete leesplekje?

Om eerlijk te zijn, heel onorgineel in mijn bed. Ik stapel alle kussens die ik heb op in een hoekje en geniet van mijn boek. Wat ik wel zou willen, maar wat niet kan in mijn kamer, is zo een leeshoekje op de vensterbank ook met heel wat kussens. Als ik echt veel geld zou hebben en in een groot huis zou wonen wil ik wel mijn eigen bibliotheek, maarja welke lezer wilt dat niet? :)


Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

The Raven Boys van Maggie Stiefvater staat het langste op mijn TBR. Ik heb niet echt een reden, want ik wil het juist heel graag lezen. Er zijn alleen zoveel andere boeken die ik ook wil lezen, dat ik deze een beetje uitstel. Ik heb me voorgenomen de serie volgend jaar te lezen.


Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

De nieuwe editie van Throne of Glass van Sarah J. Maas. I'm dying want hij is zo mooi... Het boek is ook geweldig natuurlijk. De serie wordt als het goed is verfilmd naar een serie, genaamd Queen of Shadows. Als het goed wordt verfilmd wordt het echt een topserie. Assassins, avontuur en romance, wat wil je nog meer!

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)


Ik heb zoveel favoriete quotes. Mijn favorieten zijn de volgende twee:

'Remember that you are a wolf and you cannot be caged'

'Only you can decide what breaks you'

Deze quotes zijn van de Hof van Doorns en Rozen serie.

Ik moet er gewoon even wat Game of Thrones van George R. R. Martin bijdoen, als een mooie afsluiting. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete series zijn! Laar het maar weten hieronder :)

The Brave men did not kill dragons, the brave men rode them.



Reacties op: Let's Talk... met Sam!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...