Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Duorecensie: Origin

op 17 december 2018 door

In november zijn Minca en Laurie begonnen met een Let's talk rondom de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Klik hier om dit artikel te lezen. Op 22 november verscheen Origin, het razend spannende vierde deel in deze serie. Let op: dit artikel bevat spoilers van het einde van Opal.

Over het boek

Zoals aan het einde van Opal al duidelijk werd zijn Katy en Daemon van elkaar gescheiden omdat Katy gevangen is genomen. Daemon doet er alles aan om Katy te redden. Hij is zelfs bereid zijn eigen soort te verraden. Ondetussen doet Katy alles wat in haar macht ligt om te overleven. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Verwachtingen

Laurie: "Na de enorme cliffhanger in Opal waren mijn verwachtingen van Origin hoog gespannen. Hoe zou dit verder gaan? Zou alles nog goed komen? Hoe zou alles zich verder ontwikkelen? Ik verwachtte een hoop spanning en sensatie en dat kreeg ik ook."

Ook Minca kon niet wachten om verder te lezen in Origin. "Ook al wist ik in grote lijnen al hoe het verhaal verder zou gaan, ik kon gewoon niet wachten om door te lezen in deze fantastische serie. Er moet nog zoveel gebeuren en ik wilde maar al te graag opnieuw lezen hoe alles ook al weer tot stand was gekomen". 

Verhaal

Laurie: "Origin is het eerste deel waarin je zowel vanuit Katy als Daemon leest en dat was in dit geval ook wel nodig. De situatie waarin iedereen zich bevond leende zich hiervoor. Ik vond dit dus erg prettig. Origin is ook het deel waarin we nieuwe personages en nieuwe "soorten" leren kennen. Hier kan ik niks over zeggen. Ook is dit het deel waarin er verliezen worden geleden, maar ook daar kan ik niets over zeggen zonder spoilers. De sensatie was enorm, evenals de spanning. Het boek las weer heerlijk weg waardoor ik het binnen een dag uit had. Echt waar, ook al heeft het boek 448 pagina's. Het gekke is dat het helemaal niet zo dik aanvoelt. Heel fijn, want ik zat er helemaal in, maar ook deze cliffhanger maakt me weer nieuwsgierig naar het vijfde en laatste deel in deze serie. De onthullingen die in dit deel worden gedaan dragen daar zeker ook aan bij."

"Tijdens het lezen van dit vierde deel, kwamen er weer heel veel details en herinneringen aan de serie bij me naar boven," zegt Minca. "Zoals in een vorig artikel van ons aan bod kwam vinden sommige lezers Obsidian veel weg hebben van Twilight. In Origin heb ik daar niet eens meer aan gedacht. Al die gebeurtenissen: overweldigend, mooi, bruut en goed doordacht." En ook Minca had niet het idee dat dit boek bijna 450 pagina's had. "Waarom ik zo snel door deze boeken heen kom, is me nog steeds een raadsel. Alle delen hebben rond de 400+ pagina’s en toch kost het me maar een paar uur om het boek uit te lezen. De schrijfstijl ligt me gewoon heel goed en ik wil gewoon blijven en blijven lezen."

Eindoordeel

Laurie: "Origin is het razend spannende vierde deel in de Lux serie en ik heb er weer van genoten. Er is spanning en sensatie en je leest vanuit zowel Daemon als Katy. Ik ben heel benieuwd naar het laatste deel van deze serie, want de onthullingen in Origin zijn niet niks. Van mij krijgt Origin een dikke vette voldoende."

Minca: "Ik was al totaal verslingerd aan deze serie en Origin heeft dit opnieuw waar gemaakt. De spanning wordt steeds een beetje opgebouwd, afgewisseld met wat romantiek, directe humor en verschillende personages die aan bod komen, lijkt dit een bijna perfecte serie te zijn. Met opnieuw een overweldigend einde, kijk ik uit naar Opposition die op 29 januari verschijnt bij Zomer & Keuning". 

Wat zijn jullie ervaringen met deze serie? Of voor wie nog niet aan de serie is begonnen, hebben wij je kunnen overtuigen om er wél in te beginnen?



Reacties op: Duorecensie: Origin

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...