Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's Talk: These Hollow Vows

op 12 augustus 2021 door

Wij bij Liefde voor Young Adult zijn altijd op zoek naar geweldige nieuwe YA boeken. Voor Roxanne en Kimberly zijn dit meestal fantasy verhalen. Bij de omschrijving van These hollow Vows van Lexi Ryan was dit gelijk raak. En ze hebben het boek dan ook bijna direct na het uitbrengen opgepakt. Lees hieronder de antwoorden op een aantal vragen over dit boek.

Dit artikel is geschreven door Roxanne en Kimberly

The story tells about a girl who is caught between two treacherous faerie courts and their dangerously seductive princes. Brie hates the Fae and refuses to have anything to do with them, even if that means starving on the street. But when her sister is sold to the sadistic king of the Unseelie court to pay a debt, she'll do whatever it takes to get her back—including making a deal with the king himself to steal three magical relics from the Seelie court. Gaining unfettered access to the Seelie court is easier said than done. Brie's only choice is to pose as a potential bride for Prince Ronan, and she soon finds herself falling for him. Unwilling to let her heart distract her, she accepts help from a band of Unseelie misfits with their own secret agenda. As Brie spends time with their mysterious leader, Finn, she struggles to resist his seductive charm. Caught between two dangerous courts, Brie must decide who to trust with her loyalty. And with her heart.

Wat was jullie verwachting voor dit boek en zijn deze uitgekomen?

Roxanne: Door de omschrijving verwachtte ik een echt YA fantasy boek met Fae erin. Ik vind boeken over Fae tot nu toe altijd wel erg vermakelijk ook omdat je er toch redelijk veel mee kan. Ondanks dat sommige gebeurtenissen ook wel voorspelbaar waren doordat veel dingen in de Fae wereld wel overeen komen met andere boeken is het toch een vermakelijk YA fantasy boek waarbij me verwachtingen toch grotendeels wel zijn uitgekomen.

Kimberly: De omschrijving gaf mij het gevoel dat dit een perfect fantasy boek zou zijn. Alle elementen die je zoekt in een (YA) fantasy. en ik was dan ook heel benieuwd of dit echt zo zou zijn. Boeken over de Fae vind ik tot nu toe altijd enorm vermakelijk, dus mijn verwachting was dan ook dat dit boek daar (hopelijk) aan zou voldoen. Dit is grotendeels wel uitgekomen. Er zaten absoluut heel veel heerlijke fantasy elementen in en het was een vermakelijk boek. Maar op sommige punten daardoor ook wel enigszins voorspelbaar.

Wat kan je vertellen over de schrijfstijl?

Roxanne: Ik vond persoonlijk de schrijfstijl wel fijn lezen. Het verhaal loopt vlot door en zo dus ook de schrijfstijl. Er wordt geen moeilijke zinsopbouw gebruikt en de hoofdstukken blijven relatief kort waardoor het ook geen sleur wordt om verder te lezen.

Kimberly: Het was inderdaad een fijne schrijfstijl. Ik vond de hoofdstukken ook precies een goede lengte en het tempo pakte heel goed door. Er waren geen onnodige lange omschrijvingen van de omgeving of het uiterlijk van personages zoals je in sommige boeken ziet. Gewoon wat van belang was werd verteld met niet al te moeilijke woorden.

Wie was jouw favoriete personage en waarom?

Roxanne: Mijn favoriete personage was Finn. Hij is echt die broody male. Je kunt niet zo goed peilen wat er nu door zijn hoofd gaat en of zijn bedoelingen goed of slecht zijn. Zijn interactie met Brie waren ook mijn favoriete stukjes om te lezen, en zet je aan het denken.

Kimberly: Ik denk dat ik Finn de meest interessante personage vond. Het is moeilijk om hoogte van hem te krijgen, maar ik snap zijn beweegredenen wel en ik denk dat ik niet anders zou handelen in zijn plaats. Ook de aantrekking tussen hem en Brie vond ik erg leuk om te lezen.

Wie was je minst favoriete personage en waarom

Roxanne: Als ik ga kijken naar de hoofdpersonages van het boek dan zou ik zeggen Ronan. Er is iets aan hem wat te soft overkomt. Hij is te beschermend en probeert teveel waardoor je toch wat wantrouwig wordt om zijn personage. Ja hij heeft zeker ook leuke eigenschappen maar ergens vertrouw ik hem niet. Als ik kijk naar het algemeen is duidelijk King Mordeus me minst favoriete personage. Hij is puur kwaadaardig en doet alles om zijn wil en zin te krijgen door woorden te verdraaien, een echte Fae dus.

Kimberly: De koning van de unseelie court, Mordeus, was mijn minst favoriete. Hij was gewoon heel kwaadaardig en egoïstisch. De dingen die hij gedaan heeft om Brie te manipuleren zijn echt vreselijk. Er waren dan ook echt wel momenten dat ik me vreselijk boos kon maken om zijn acties.

Vond je het plot verrassend of vond je deze voorspelbaar?

Roxanne: Ik vond het plot aan de ene kant verrassend, dit omdat ik niet helemaal zag aankomen wat het plot nu eenmaal zou zijn, maar aan de andere kant deels voorspelbaar. Dit omdat ik wel het gevoel had dat het die richting op ging maar de uitwerking en de twists maken het dan toch weer uniek

Kimberly: Ook ik voelde een aantal van de plottwisten wel aankomen. Alleen de samenhang van de gebeurtenissen waren voor mij wel een verrassing. Het boek eindigt niet zo zeer in een cliffhanger, maar zeker wel op een manier dat je echt wilt weten wat er verder gaat gebeuren. Hierdoor was het voor mij ook deels voorspelbaar en deels een verrassing.

Vond je dit een typisch young adult boek en waarom wel/niet

Roxanne: Ja absoluut, dit is zeker een typisch YA boek. Hoofdpersonage die alles doet voor haar zus, zelf niet weet dat ze krachten heeft en natuurlijk de driehoeksverhouding. Ook al hoeft dat laatste zeker niet in een YA boek te zitten je ziet het wel vaker. Ook had het boek wel originele aspecten wat het toch weer een uniek boek maakte. Dit boek geeft zeker wel een YA gevoel.

Kimberly: Ja, dit is zeker een typische YA fantasy. De driehoeksverhouding, de "sterke" vrouwelijke hoofdpersoon die haar eigen krachten niet kent etc. Er zitten wel een paar originele elementen in, maar het had voor mij zeker wel een bekend YA gevoel.

Zou je dit boek aanraden aan mede (YA) fantasy lezers?

Roxanne: Als je van bovenstaande elementen houd zeker weten, ook al ben ik geen fan van een driehoeksverhouding, als deze goed uitgewerkt is, kan ik het zeker waarderen. Houd je bij voorbaat al hier niet van dan zou ik zeggen laat dit boek liggen.

Kimberly: Ja, een echte YA Fantasy liefhebber zal zeker van dit boek genieten. Echter, wanneer je niet houdt van driehoeksverhoudingen, typische Fae of andere 'tropes' kun je dit boek beter overslaan.

Conclusie: Wat is je eindoordeel van dit boek?

Roxanne: Ik vond These Hollow Vows erg vermakelijk en ik had hem dan ook in 2 dagen al uit. Ik kijk ook erg uit naar het volgende deel en hoe dit avontuur zal gaan eindigen. Het boek kreeg van mij dan ook 4 sterren.

Kimberly: Ik vond het boek erg leuk en makkelijk te lezen. Binnen 3 dagen had ik het boek uit en ik kijk echt uit naar het volgende deel. Al zal ik helaas nog wel een tijd moeten wachten. Van mij heeft het boek dan ook 4 sterren gekregen.

Wij beoordelen These Hollow Vows van Lexi Ryan met 4 sterren.

En hebben we je kunnen overtuigen om dit boek ook lezen?



Reacties op: Let's Talk: These Hollow Vows

Meer informatie

Gerelateerd