Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's Talk: Verlangen

op 10 december 2018 door

Een aantal weken geleden publiceerden we het artikel 18 redenen om De Royals-serie te lezen. Wij zijn verder gegaan met Verlangen, het vierde deel in deze serie. Gelden de redenen van ons eerdere artikel ook voor het dit deel?

Over het boek

In Verlangen volgen we Easton, het jongere broertje van Reed. Easton heeft het allemaal: de looks, het geld en de meisjes. Totdat Hartley in zijn leven verschijnt. Easton is vastbesloten, hij wil dit meisje. Alleen ziet zij hem niet staan, iets wat Easton nog nooit is overkomen. Wat is er toch gebeurt in Hartley's verleden dat ze zich voor hem - en iedereen - afsluit? Easton is vastbesloten Hartley voor zich te winnen, maar gaat hem dat ook lukken?

Gelden die 18 redenen nog? 

Minca: "Ik ben er 100% zeker van dat de redenen die ik gegeven had in het andere artikel nu nog steeds gelden." Ondanks dat dit verhaal over een andere Royal broer gaat en Reed en Ella iets meer naar de achtergrond verdwijnen. Hetgene wat blijft: die heerlijke schrijfstijl en de bijzondere spanningsbogen en de sexy broers! "De schrijfstijl was net zoals ik was gewend van de voorgaande boeken. Lekker simpel, vlot, hier en daar een vloek maar vooral realistisch." Ze is ook te spreken over Easton en Heartley als 'nieuwe' personages in dit boek. "De manier waarop de personages worden beschreven en uitgewerkt is levensecht. Het is net alsof ik naar een film zat te kijken en daar hou ik echt van. Waarschijnlijk dat ik de boeken daarom ook zo snel uit heb. Als ik de uren zou moeten tellen, denk ik dat ik er nog geen 6 uur over gedaan heb om dit boek uit te lezen." 

Minca hoefde er verder niet echt aan te wennen dat er een andere Royal broer in de spotlights stond. Maar ze had wel zo haar mening over Easton. "Tja, Easton is me er toch wel een. In de eerste drie delen kwam ik er al achter dat die jongen niet helemaal lekker in zijn vel zat en problemen had. In dit boek wordt daar verder op in gegaan. Ik had voorheen een zwak voor Easton en zijn leuke maar verwarrende persoonlijkheid, maar in dit boek had ik af en toe een beetje een hekel aan hem. Hij kwam soms erg arrogant over en dan wilde ik hem echt een mep verkopen. En Hartley bleek het met mij eens te zijn ;)"

De spanning bouwde zich gaandeweg op. "Als je in een boek van de Royals begint, weet je dat er tegenslagen in voorkomen en dat spanning niet te missen is, maar het einde van dit boek... Ik zal niks spoileren, maar weet dat het einde je niet in de koude kleren gaat zitten!"

Kimberly: "In het begin van het boek moest ik wel heel erg wennen aan onze nieuwe hoofd Royal, Easton. Ik vond hem op sommige momenten zelfs erg irritant. Dit heeft denk ik te maken met de mate van egoisme en af en toe neigend naar narcisme. Hier heb ik mij wel echt overheen moeten zetten. Naarmate het verhaal vorderde en je steeds beter inzicht kreeg in het leven van Easton veranderde dit zeker wel. Je krijgt meer begrip voor de situatie en zijn gedrag en hierdoor werd het weer een Royals boek zoals ik gewend was."

Toch zorgde dit niet voor een vervelend boek, zo vind Kimberly. "je wordt zo ontzettend makkelijk het verhaal in getrokken, de personages zijn bekend ook al is het vanuit een ander oogpunt. Waardoor de achttien redenen voor mij absoluut nog steeds van toepassing zijn. Ik vloog door het verhaal heen. Zelfs met mijn drukke leventje was dit boek in 2 dagen uit en kan ik oprecht niet wachten op het vervolg. Het is ook fijn dat veel verwijzingingen gegeven worden naar de eerdere verhalen. Hierdoor behoud je echt het gevoel dat je verder gaat waar deel 3 is opgehouden, ook al is het vanuit een ander oogpunt."

Laurie: "Ik ben het ook nog helemaal eens met de 18 redenen. Ik had Verlangen weer binnen een dag uit, over verslavend gesproken." Wat haar wel opviel is dat Hartley een stuk minder girlpower heeft dan Ella. Ze vond Ella daarom ook een stuk leuker. "Hartley vond ik soms echt een duffe doos, maar ze heeft zo haar redenen." Het dramagehalte lag in dit deel ook weer ontzettend hoog. Easton had hier zeker zijn aandeel in, want hij gedraagt zich soms nogal roekeloos. "Niet slim, maar het levert fantastische drama op." aldus Laurie. Inderdaad, Easton was af en toe nogal arrogant en veeleisend, maar dat maakt het boek er niet minder leuk op. De cliffhanger is al eens benoemd, maar het is er wel eentje hoor. "Op de een of andere manier heb ik al deze boeken in de trein gelezen en deze cliffhanger is niet heel erg trein proof. Want bah, het is echt heel naar. Ik wil namelijk het vervolg, nu meteen."

Natasha: "Ik vind dat alle achttien redenen nog steeds gelden: "Ik las Verlangen net zo snel uit als de eerste twee boeken. Vrijdagavond kwam hij binnen en zondagochtend was hij uit." Het viel Natasha op dat Easton een stuk meer persoonlijkheidsproblemen heeft dan in de andere boeken naar voren kwam. "Natuurlijk wist ik wel dat er iets met hem aan de hand was vanwege alle verslavingen die worden beschreven. Eigenlijk gaat hij daarin op, omdat hij de vraag 'Wie is Easton Royal nou?' vermijdt." Het boek gaat echt over Easton. Ella en vooral Reed treden naar de achtergrond. Dit vindt Natasha wel jammer, want ze was stiekem verliefd op Reed. Net als bij de eerste twee delen wil je aan het eind van het boek door: "Die cliffhanger is dodelijk!"

Maartje: "Ook ik ben het nog steeds eens met mijn redenen om De Royals te lezen. Ik gaf aan dat het leuk is om over zo'n rijke familie te lezen en dat is ook in dit boek het geval, al is Easton minder thuis dan Reed en Ella in de andere boeken. Het 'erg rijk zijn' komt iets minder naar voren in dit boek, al maakt Easton ook nu weer gebruik van de Royal naam. Natuurlijk is Easton, net als zijn broer Reed een prachtige en gespierde badboy. Easton lijkt echter het meest te hebben geleden onder de dood van zijn moeder en is daardoor af en toe wel heel vervelend en zijn verslavingen maken het soms lastig om hem leuk te vinden. Ik vond het daardoor iets minder fijn om over Easton te lezen. Toch heeft deze jongen ook weer een prachtig klein hartje en ga je zeker van hem houden. En tot slot: de cliffhanger is nog erger dan alle andere vorigecliffhangers bij elkaar. Gelukkig komt het volgende boek al vrij snel uit."

Fien: "Ik ga nog steeds akoord met de redenen die jullie al eerder konden lezen. Verlangen kon ik gewoon niet wegleggen en ik heb het dan ook niet geprobeerd. Ik ben het wel eens met Laurie dat Hartley een beetje de power van Ella miste, ze kwam nogal passief over al begrijp je wel hoe dat komt naarmate je verder komt in het verhaal. Ook Easton is helemaal anders dan zijn oudere broer Reed. Easton lijkt wel uit op zelfvernietiging en doet dan ook heel veel domme, impulsieve dingen. Zijn eigen uitleg dat hij nergens bij hoort omdat hij de middenste Royal is, vind ik een heel erg mooie manier om dat te verwoorden en volgens mij kan dat wel eens herkenbaar zijn voor mensen die opgroeien in grote gezinnen." Fien moet wel toegeven dat dit niet haar favoriete deel is uit de serie. "Soms was er net iets te veel drama. Heel veel stomende scènes kwamen ook niet aan bod, dus wat dat betreft wijkt dit vierde deel wel wat af van de vorige boeken." Maar zoals iedereen al aangeeft, doet die cliffhanger je gewoon verlangen naar meer. Het verhaal kan gewoon niet op zo'n manier eindigen, het zou een misdaad moeten zijn om boeken zo gruwelijk te eindigen en je lezers zo in het duister te laten tasten. (Maar geef toe... Stiekem vinden we dat allemaal leuk, toch?)

Wat zijn jullie ervaringen met de Royals-serie? Hebben jullie het vierde deel al gelezen? Laat ons snel weten wat jullie ervan vinden in de comments!



Reacties op: Let's Talk: Verlangen

Meer informatie

Gerelateerd

Over