Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezen in het buitenland - hoe doe je dat?

op 18 oktober 2018 door

De zomervakantie is alweer over en de scholen zijn begonnen, maar gelukkig staat de herfstvakantie alweer bijna op de stoep! Misschien ben je één van de gelukkigen die in de herfstvakantie nog op vakantie gaat, of ga je binnenkort voor je werk of je studie naar het buitenland. Merel zit nu voor vrijwilligerswerk in het prachtige Indonesië, en deelt in dit artikel haar tips voor efficiënt lezen in het buitenland.

Geschreven door Merel

Boeken zijn zwaar

Dit was het eerste probleem waar ik tegenaan liep toen ik mijn koffer wilde pakken voor Indonesië. Deze mocht nu eenmaal maar 20 kilogram zijn en boeken zijn zwaar. Vooral hardcovers en (duh) dikke boeken. De Ontdekking van de Hemel moest ik dus helaas in Nederland achterlaten. Ik moest harde keuzes maken! Mijn liefde voor boeken is groot, maar ik wilde niet het risico lopen zonder onderbroeken of medicatie te komen zitten... Dat brengt me bij mijn eerste paar tips:

Tip 1: Neem softcovers (met kleine letters/weinig pagina's) mee.

      Deze nemen nu eenmaal weinig plek in je koffer in, en zijn lekker licht.

Tip 2: Heb je een limiet aan het aantal kg bagage, bedenk dan van tevoren welke boeken je mee wilt nemen, en weeg ze.

Ik zou willen dat iemand mij die tip had gegeven zodat ik niet op het laatste moment hoefde te panieken over mijn gebrek aan leesmateriaal... Beter over nadenken de volgende keer, Merel!

20 boeken = 1 E-reader

Tip 3: Download e-books.

Ik heb hem niet, maar ben jij wel een gelukkige bezitter van een E-reader: Koop e-books! Er passen zoveel boeken op dat kleine dingetje, het weegt bijna niets en e-books zijn ook nog eens een stuk goedkoper. Zeker een aanrader wanneer je een lange tijd in het buitenland verblijft. In dit artikel over gratis boeken staan een aantal links naar boeken die je gratis kunt downloaden. Gebruik die dus zeker als je even krap bij kas zit ;)

English books are cheaper

Tip 4: Koop een Engelstalig boek in je gastland. Die zijn (in de meeste gevallen) zelfs goedkoper.

Hier geef ik even een sidenote bij: Dit is volgens mij niet het geval in Azië, in ieder geval niet in Indonesië. Ze spreken hier erg gebrekkig Engels en er is denk ik te weinig vraag voor, waardoor de prijs van het aanbod erg hoog ligt. Ga je op vakantie naar een Engelstalig land (Amerika, Australië, Groot Brittannië) of een Europees land, dan zul je in de boekhandels wel Engelse boeken tegenkomen die vaak goedkoper zijn dan de Nederlandse boeken. Lees je dus graag Engels en had je geen tijd/zin om een boek mee te nemen, koop die dan alsnog!

Geniet!

Tip 5: Heb je geen zin om te lezen op je vakantie, voel je dan niet verplicht je boek uit te lezen.

Je bent in een ander land, vergeet dus niet te genieten van je omgeving en de mensen om je heen! Vind je het heerlijk (en heb je de tijd) om lekker een boek te lezen aan het strand, doe dat dan vooral, maar voel je niet verplicht een boek uit te lezen terwijl je liever wat anders zou willen doen. Lees waar en wanneer je wilt, maar doe het niet gedwongen.

Dat waren mijn tips voor lezen in het buitenland! Heb jij er ervaring mee, en heb je meer tips? Deel ze dan hier onder in de reacties! 



Reacties op: Lezen in het buitenland - hoe doe je dat?

Meer informatie

Gerelateerd