Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Magisch of tragisch: Een hart zo vurig

op 18 augustus 2021 door

Een hart zo vurig is het tweede deel in de populaire Vervloekt-serie van Brigid Kemmerer. Onze leden zijn gek op sprookjes en boeken met mooie covers en waren dan ook erg benieuwd naar het vervolg op Een vloek zo eenzaam. De cover doet in ieder geval vermoeden dat het magisch wordt, maar vonden onze leden dat ook? Of vonden zij het verhaal eerder tragisch?  

Roxanne, Danique en Nicole lazen het boek en vertellen hieronder wat zij van het verhaal vonden.

Inhoud

Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat 'prinses' Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Ervaringen

Nicole: Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ontzettend jammer vond toen ik erachter kwam dat het tweede deel niet meer over Rhen en Harper zou gaan, ondanks het feit dat hun verhaal wel als afgerond voelde. Omdat Grey een van mijn favoriete personages is en ik wel erg nieuwsgierig naar hem was, verdween die teleurstelling ook weer snel en liet ik me weer gewillig onderdompelen in de magische wereld die Brigid Kemmerer heeft gecreëerd. 

Een hart zo vurig draait dus om Grey en een nieuw personage, Lia Mara. De hoofdstukken worden afgewisseld door beide personages, waardoor we ze allebei goed leren kennen. Ik vond het erg leuk om eindelijk eens een kijkje te krijgen in het hoofd van de mysterieuze Grey. Lia Maria is een personage waar ik vanaf het begin alleen maar sympathie voor voelde. Ze is heel anders dan Harper, maar even bijzonder en krachtig. Omdat ik het eerste deel zo goed vond, kon ik me niet voorstellen dat ik dit vervolg beter zou vinden, maar dat is wel het geval! Ik ga de verhalen niet vergelijken, want dat is simpelweg onmogelijk, maar Een hart zo vurig bracht veel meer in me los. De diepgaande gesprekken en gedachten, de bijzondere vriendschappen en bondgenootschappen die ontstaan en de liefde sloeg veel dieper in dan bij Een vloek zo eenzaam. De schrijfstijl van Brigid is echt heel fijn om te lezen en haar specifieke manier van dingen beschrijven, past perfect bij het soort verhalen dat zij schrijft, al weet ik uit ervaring dat ze ook een groot talent heeft voor contemporary boeken. De cover van het boek straalt precies de goede sfeer van het verhaal uit en ik heb weer genoten van de sprookjesachtige wereld en kan niet wachten om in het najaar voor de allerlaatste keer terug te keren. Een eed zo duivels belooft een spektakel te worden en ik kan niet wachten om erachter te komen hoe dit epische avontuur gaat eindigen. Een hart zo vurig krijgt van mij 4 sterren. 

Roxanne: Ik had eigenlijk wel hetzelfde gevoel als Nicole. Ik vond het jammer dat het verhaal niet draaide om Rhen en Harper, maar ook ik vindt Grey een leuk personage (stiekem mijn favoriet) dus vond het ook niet erg dat dit boek meer om hem zou gaan. En daarnaast, Rhen en Harper komen er natuurlijk wel in voor.

De hoofdstukken worden afgewisseld tussen Grey en Lia Mara, op deze manier leer je beide personages wel beter kennen. Persoonlijk vind ik dit toch altijd wel fijner als dat je maar vanuit één personage leest. Wat ik wel anders heb ervaren is het personage Lia Mara. Ik ergerde me voornamelijk aan haar en haar acties, dat is gedurende het boek ook niet veranderd. Ze is sterk op haar eigen manier maar uiteindelijk voelde het alsof het haar allemaal wat makkelijk af ging.
Ondanks dat ik Een Hart zo Vurig minder vond dan Een Vloek zo Eenzaam heb ik wel van dit boek genoten. Waar deel één echt een hervertelling is van Belle en het Beest, gaat deel 2 echt door in zijn eigen verhaal waardoor je eigenlijk veel meer over de wereld en personages komt te weten. Het magische gevoel van de sprookjesachtige wereld blijft dus ook zeker in dit vervolgdeel bestaan, mede hierdoor kon ik ook dit boek waarderen en was het fijn om weer even terug te zijn in de wereld van Sinteldaal. Het verhaal bevat veel spanning en het einde laat je snakken naar meer. Een Hart zo Vurig krijgt van mij 4 sterren.

Danique: 

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit deel. Het vorige deel las ik in 24 uur uit. Toen ik er achter kwam dar we vanuit Grey gingen lezen was ik vooral nieuwsgierig. Want hoe vult dit het verhaal aan en wie komt hierbij. Het wordt algauw duidelijk dat we vanuit Lia Mara lezen. 

De schrijfstijl pakt mij gelijk weer. Het leest vlot en soepeltjes waardoor ik gelijk weer in het verhaal zat. Kennis uit deel 1 was niet heel nodig. Maar is wel handig. Ik was sommige dingen vergeten maar had niet het idee dat ik informatie miste. Beigid Kemmerer schrijft met vlotte zinnen. De hoofdstukken waren soms wel iets te lang voor mij. 

Grey is voor mij een favoriet geworden. En Rhen is een van mijn mindere geworden. Dit was in deel 1 wel anders. Rhen groeit voor mij uit tot een naar personage waar ik geen connectie mee voelde. Met Grey daarentegen bouwde ik wel eem band op. De muur die hij laat vallen past mooi bij zijn ontwikkeling. Hij leert veel over zichzelf en dat vind ik belangrijk. 

Conclusie is dat ik weer genoten heb van dit deel, het bracht me uit een sleur en dat was ik wel even nodig. Hij kon voor mij niet tippen aan deel 1 maar dit is zeker een favoriet. Ik geef hem 4 sterren

Een hart zo vurig kreeg gemiddeld van ons afgerond sterren en dat betekent dat wij dit boek hebben ervaren als magisch!

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie bevindingen. Of ben je nog van plan om het boek te gaan lezen? Laat het ons vooral weten!



Reacties op: Magisch of tragisch: Een hart zo vurig

Meer informatie

Gerelateerd