Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minca leest een favoriet van Roxanne

op 23 augustus 2022 door

Hoe meer boeken je hebt gelezen, hoe meer favorieten er op je lijstje komen. Eén kiezen is simpelweg onmogelijk. Het is geweldig om een nieuwe favoriet aan je eigen lijst toe te voegen, maar nog leuker is het om een ander één van jouw favoriete boeken aan te raden. Ieder spotlid heeft een lijstje met vijf favorieten - dit bleek zelfs al een bijna onmogelijke opdracht - opgesteld en de andere spotleden uitgedaagd één van die boeken te lezen. Minca las een favoriet van Roxanne Vond zij A Deal with the Elf King net zo fantastisch als Roxanne?

Over het boek

The elves come for two things: war and wives. In both cases, they come for death.
Three-thousand years ago, humans were hunted by powerful races with wild magic until the treaty was formed. Now, for centuries, the elves have taken a young woman from Luella's village to be their Human Queen.


To be chosen is seen as a mark of death by the townsfolk. A mark nineteen-year-old Luella is grateful to have escaped as a girl. Instead, she's dedicated her life to studying herbology and becoming the town's only healer.
That is, until the Elf King unexpectedly arrives... for her.


Everything Luella had thought she'd known about her life, and herself, was a lie. Taken to a land filled with wild magic, Luella is forced to be the new queen to a cold yet blisteringly handsome Elf King. Once there, she learns about a dying world that only she can save.


The magical land of Midscape pulls on one corner of her heart, her home and people tug on another... but what will truly break her is a passion she never wanted.

Waarom is dit jouw favoriet?

Roxanne: A Deal With the Elf King was mijn eerste boek van Elise Kova dat ik heb gelezen. Haar andere boeken stonden wel al heel lang op mijn TBR. Ik heb erg genoten van dit boek. Het verhaal was wel is waar iets wat op andere boeken lijkt maar toch maark Kova er een twist aan dat het een unieker verhaal wordt. Haar schrijfstijl is fijn en het leest lekker weg. Ik zie ook dat het boek vrij weinig voorbij komt op social media en ook dit is een van de redenen dat ik dit als mijn favoriet heb gekozen.

Minca’s ervaring

Elves/Faeries

Als je op zoek gaat naar YA/Fantasy boeken over fae of elven, dan kom je er echt wel een aantal tegen. Ik ben dan ook niet onbekend met deze bovennatuurlijke wezens, maar mijn mening was vrij uiteenlopend. In dit boek heb ik er weinig op aan te merken, behalve de voorspelbare clichés. Fae worden vaak als listige wezens beschreven ook elven hebben niet altijd een goede status. In dit verhaal is dat hetzelfde en hoort er dan ook gewoon bij. Het feit dat deze wezens eerst angstaanjagend en negatief worden afgeschilderd blijkt meestal heel anders te zijn als het hoofdpersonage ze echt leert kennen, ook in dit verhaal dus. De wereld die Kova heeft gecreëerd bevat genoeg diepgang en ook wel originele elementen om het allemaal interessant te houden.

Personages

Luella is een typisch YA-Fantasy personage. Ze wordt uiteraard uitverkoren als de volgende Human Queen. Haar personage heeft eigen trekjes en vooral haar eigen interesses en toewijding maken haar persoon compleet. Ze heeft altijd als genezer gewerkt en dit zit in haar en blijft gedurende het verhaal ook regelmatig terugkomen. De Elf King is wat meer te voorspellen. Zijn duistere en strenge voorkomen wordt al snel doorzien door Luella en na enkele woordwisselingen keert het tij. Er zijn enkele secundaire personages zoals Harrow, Rinni en Willow die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het verhaal.

Schrijfstijl

Persoonlijk vond ik de schrijfstijl van Kova erg toegankelijk en fijn. Hoewel het verhaal maar vanuit één enkel perspectief werd verteld, stoorde dit niet. Ik had geen moment dat ik me verveelde en het was ook geen opgave om meerdere hoofdstukken achter elkaar te lezen. Eigenlijk had ik het boek zelfs binnen 2 dagen uit. Het heeft me zeker ervan overtuigd om nog andere boeken uit de Married to Magic serie te gaan lezen. Dus het komt goed uit dat ik de volgende 3 boeken al in bezit heb.

Plot

Het plot was niet heel erg ingewikkeld, er zaten toch ook wel wat voorspelbaarheden in, maar desondanks wist het me toch af en toe te verrassen. Bepaalde informatie die verstrekt werd, wist ik soms zeker van dat het later in het boek nog terug zou komen, maar dat was niet altijd het geval. Maar wie weet in één van de andere standalones van deze serie wel. Er waren geen reuze spannende of onverwachte plotwendingen, niet dat ik dat per se miste maar ik kan het wel bestempelen met een typisch YA-Fantasy verhaal.

Conclusie

Ik snap zeker dat mensen dit als favoriet boek bestempelen. Bij mij is het niet op mijn favorieten lijstje beland, maar ik heb er zeker van genoten en ga ik echt wel die andere boeken lezen! Dit was mijn eerste kennismaking met Kova en het heeft me totaal niet teleurgesteld.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

 



Reacties op: Minca leest een favoriet van Roxanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over