Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here we go again! #3

op 18 maart 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos MEREL de muziek voor SAM

Bury a Friend - Billie Eilish

Het begint meteen met een goeie beat, ik krijg zeker een mysterieuze en beetje creepy vibe. Toch klinkt het heel aanlokkelijk... Hier heb ik het perfecte boek voor: Catch Me When I Fall door Vicki Leigh. Geweldig. Een jongen die zich jaren geleden heeft opgeofferd en die nu de functie Dreamcatcher heeft: het beschermen van mensen tegen Nightmares: op angst voedende monsters. In Bury a friend gaat het over de dood, de opoffering van de jongen, de dood van de nightmares. Vooral deze zin past er goed bij: When we all fall asleep, where do we go?

Say My Name - David Guetta, Bebe Rexha & J. Balvin

Ik krijg meteen een hele andere vibe, sassy en lekker deuntje. Het lied gaat over iemand die wilt blijven geloven dat diegene van haar houdt maar ze weet tegelijkertijd dat het niet gaat. Ze vertrouwt hem niet maar laat hem toch binnen. 'I feel alone in your arms, I feel you breaking my heart'. Het is dus een slechte relatie. Hier komt meteen Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas naar boven, het is eigenlijk het enige boek die ik heb gelezen die over een toxische relatie gaat, maar ik kan tegelijkertijd geen beter verhaal bedenken. Fantastisch geschreven.

Under the Bridge - Red Hot Chili Peppers

Lekker rustig, heel wat anders wat vooral komt door de instrumenten. Het is best wel sad, de hoofdpersoon voelt zich alleen. Ontmoet een meisje en hij wilt dat ze hem overal meeneemt. Hier ga ik met een boek over iemand die zich altijd anders heeft gevoeld: Vrees me door Tahereh Mafi. De hoofdpersoon in het boek heeft een gave waarom ze verschrikkelijk gevaarlijk is en zich daarom altijd alleen heeft gevoeld, iedereen ziet haar alleen maar als gevaar. Later ontmoet ze mensen die haar wereld veranderen en haar, net als in het lied, meenemen naar een betere plaats.

Immortals - Fall Out Boy

Snel ritme en een goede beat. 'I try to picture you without me but I can't. We can be immortals.' Dit kan van Twilight tot ACOTAR zijn, maar dan kies ik toch voor Stad van Beenderen van Cassandra Clare. Een boek vol power net als het lied. Waarom kies ik dan voor dit boek? Nou kijk maar eens naar deze quote uit het boek, dat moet het wel duidelijk maken. 

“There is no pretending," Jace said with absolute clarity. "I love you, and I will love you until I die, and if there is life after that, I'll love you then.”

Bohemian Rhapsody - Queen

Echt een emotionele ride in dit lied! Is this the real life? Is this just fantasy? De glazen troon van Sarah J. Maas, want wie speelt er nou beter met onze gevoelens dan Maas? Killing en going with the flow, sounds like Celaena. 'Carry on, Carry on, as if nothing really matters.'

Oke dit is wel echt grappig. 'I see a little silhouetto of a man', stel je voor dat Celaena dit zegt. Dan komt ze als: 'Thunderbold and lightning, very very frightning me!' Eigenlijk zie ik zo het hele lied als het leven van Celaena lol.

Ik ben benieuwd welke boeken jullie bij deze nummers vinden passen! Also, ik wil even zeggen wat voor een geweldige muzieksmaak Merel heeft.



Reacties op: Music Monday - Here we go again! #3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...