Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #12

op 20 mei 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos Laurie de nummers voor Natasha.

Taylor Swift - Getaway Car

Het eerste lied vind ik gelijk al lastig, omdat ik niet weet of het nou een 'positief' lied is of een 'negatief' lied. Het gaat in ieder geval over een stel dat ervandoor gaat in een auto. De beat eronder geeft me roadtrip-vibes en daarom vind ik het passen bij I see London I see France van Sarah Mlynowski. In dit verhaal reist Sydney samen met haar beste vriendin Leela een maand door Europa en ze maken van alles mee: selfies maken bij de Eiffeltoren, leuke jongens ontmoeten, naar Amsterdam.

Demi Lovato - Stone Cold

Volgens mij gaat dit lied over een stel dat uit elkaar gaat. Wanneer hij een ander krijgt, wil zij blij zijn voor hem. Ik vind dit goed aansluiten bij een boek van Nic Stone, namelijk Zij en ik. Coop en Jupe zijn beste vrienden en hoewel Jupe op meisjes valt, valt Coop toch op haar. Wanneer Rae het leven van beide tieniers in loopt, verandert alles. Ik denk dat alle drie de personages de emotie van dit lied herkennen.

Clare Bowen - Black Roses

Een liedje van Nashville. Gelukkig heb ik de serie niet gezien, dus kan ik mijn eigen interpretatie geven aan het liedje: De Royals. Verleiding van Erin Watt. Ik vind dit lied dus heel goed aansluiten bij de cliffhanger aan het eind van het boek. Om spoilers te voorkomen, kan ik er verder niet te veel over zeggen. Als het boek verfilmd zou zijn, zie ik helemaal voor me hoe Ella dit nummer zou luisteren met oordopjes.

The Greatest Showman - From Now On

Het nummer begint heel zacht en het komt een beetje zielig over vind ik. Bijkomend voordeel is dat ik de film nog nooit heb gezien en dus geen beeld heb bij het verhaal van het nummer. Na een paar keer geluisterd te hebben, geeft dit lied me vooral een gevoel van hoop en veranderingen. Ik vind het passen bij Ingesloten van Samira Ahmed. In dit boek hoopt Layla weer terug te gaan naar huis. Ze geeft die droom niet op en samen met een groep verzet ze zich tegen de daden van de directeur.

P!nk - For Now

De relatie van twee mensen is veranderd en ze missen hoe het was. Ze willen graag terug naar de tijd dat alles goed was. Voor nu. Welke standaard feelgood gaat daar niet over? Ik vind de boeken van Jenny Han goed passen bij dit lied. Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean die probeert een jongen te vergeten, omdat ze nooit een relatie kunnen hebben. Om hem te mijden, doet ze alsof ze een relatie heeft met iemand anders. 

Kan jij een van deze liedjes koppelen aan een boek?



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #12

Meer informatie

Gerelateerd