Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #13

op 27 mei 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos MINCA de muziek voor ELKE

Only - Imagine Dragons

Wauw, wat een mooi nummer Minca! Ik vind Imagine Dragons sowieso heel tof, maar ik luister hun muziek tegenwoordig wat minder, dus deze had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Het nummer gaat in mijn ogen over iemand die ontzettend veel houdt van iemand anders, waardoor deze persoon zich geweldig voelt en alles waar de ander zou willen doen. "It's just you and me"; het lied gaat helemaal op in de relatie tussen de twee, maar vooral vanuit het standpunt van degene die zingt die niet weg wil uit zijn droomwereld met de ander. Om eerlijk te zijn past dit boek ontzettend goed bij Het Omgekeerde van Altijd van Justin A. Reynolds dat ik pas heb gelezen! Daar gaat het over hoofdpersoon Jack King, die het meisje van wie hij is gaan houden, Kate, moet redden door terug in de tijd te reizen. Iedere keer wil hij maar bij haar blijven en nooit meer weggaan, dus dat slaat heel erg op de tekst!

Tez Cadey - Seve

Oooooh, wat grappig! Dit nummer was letterlijk een van mijn meest gedraaide nummers tijdens de zomer van vorig jaar! Ik luister dit nummer héél vaak omdat het me zo'n zomergevoel geeft. Maar nu ik er wat geconcentreerder naar luister, merk ik dat er veel meer betekenis zit in de tekst. Het is in Swahili, dus dat moest ik even opzoeken. Uiteindelijk gaat het over een soort hogere macht, God wordt aangeroepen en ook het idee van 'laat je stem horen' komt naar voren. Wat een mooie boodschap! Ik zou zeggen dat dit boek me wel een beetje deed denken aan de Schim en Schaduw-trilogie van Leigh Bardugo, omdat Alina daarin ook een soort heilige-rol op zich geplaatst krijgt. Ze is ook een inspiratie voor de andere Grisha, wat we merken in Kraai & Koninkrijk. Als ik het Afrikaanse element er bij zou halen, dan zou het boek ook passen bij Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi, ondanks dat daar gesproken wordt in Yoruba deed het me daar wel aan denken. Ook zijn er de Orïsha-goden, die de maji inspireren en hen hun kracht geven.

Almost - Hozier

Dit nummer was best lastig om aan een specifiek boek te koppelen, maar ik vond het heel mooi. Het heeft veel referenties, zo te zien, maar het gaat in mijn interpretatie over iemand die zingt over een verloren liefde waar de twee geliefden als magneten zijn; ze stoten elkaar af maar passen ook bij elkaar. Ik zou zeggen dat dit wel zou kunnen gaan over de To All the Boys I've Loved Before-trilogie van Jenny Han, omdat Lara Jean en Peter het elkaar heel moeilijk maken, maar tegelijkertijd ook steeds weer bij elkaar terugkomen. Hun liefde is gecompliceerd, maar wel heel lief en mooi. 

Long Way Down - The Overslept

In dit nummer vraagt de hoofdpersoon, of degene die het zingt, of zijn geliefde hem niet 'terug naar de grond' wil trekken. Ik denk dat de tekst vooral slaat op hoogmoed, of het idee dat iemand het te hoog in de bol krijgt en juist even een reality check moet krijgen door de persoon van wie hij/zij houdt. Je zou kunnen zeggen dat dit dan slaat op iemand die bijvoorbeeld gewoon even terug naar de realiteit moet. Als ik denk aan een van mijn recentere reads, zou ik zeggen dat het nummer best goed past bij Esther uit A Semi-Definitive List of Worst Nightmares. Esther lijdt aan honderden fobieën en heeft allemaal negatieve gedachtes waar ze niet vanaf kan. Dus dan komt ineens Jonah voorbij, die Esther moet helpen om uit haar negatieve spiraal te ontsnappen. Dus ik zou zeggen dat dit lied perfect past bij de relatie tussen Jonah en Esther!

Rescue Me - OneRepublic

Ik zal niets spoileren of iets dergelijks, maar ik vind dit lied heel erg goed passen bij War Storm van Victoria Aveyard. Het eindigt op een manier die niet veel mensen hadden zien aankomen, volgens mij, en waar ook niet iedereen blij mee was. Ik zag het einde wel aankomen, maar ik snap waarom niet iedereen er tevreden mee was! Het lied gaat natuurlijk over twee ex-geliefden, waarbij de ene zegt er altijd voor de ander te willen zijn, maar dat hij/zij ook vraagt of de ander hem/haar zou willen helpen in tijden van nood. Er zijn nog gevoelens, maar de liefde is niet zoals voorheen. Ik zou zeggen dat dit dus perfect aan sluit bij één specifiek koppel in War Storm. Het nummer is super mooi overigens, maar ik hou ontzettend veel van OneRepublic dus ik ben een beetje bevooroordeeld.

Dat waren ze alweer voor deze Music Monday! Welke boeken zou jij koppelen aan deze nummers? Wat is je favoriete nummer uit dit lijstje? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #13

Meer informatie

Gerelateerd