Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #14

op 03 juni 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos Brechtje nummers voor Laurie

Taking Me Back - LANY

Wat grappig, LANY is blijkbaar bekender dan ik dacht. Ik hoorde voor het eerst van deze band toen ik de serie van Zac & Mia keek en ik dacht eigenlijk dat dit nummer daarin werd gebruikt. Dat blijkt alleen een ander nummer te zijn, dus deze kende ik nog niet. Het boek dat de lyrics van dit nummer één op één matcht is alleen geen young adult, maar een new adult. De Fout van Elle Kennedy dealt met de situatie die de zanger van LANY in Taking Me Back omschrijft. Logan begaat in het boek een fout en vecht ervoor om Grace hem terug te laten nemen. Toen ik dit nummer aanzette kwam dit boek meteen bij me op. Ben je jonger dan 18? Dan is het raadzaam om De Fout niet op te pakken.

Angel on Fire - Halsey

Oeh, Halsey! Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit nummer in eerste instantie niet kon vinden. Ik heb haar beide albums in iTunes, maar daar gaat blijkbaar bij de nummerherkenning iets mis. Ik blijk dit nummer dus al supervaak te luisteren, maar als het nummer wordt aangegeven als "track" en dan het nummer heb je dat niet door. Ik heb Halsey live gezien toen ze in 2016 naar Nederland kwam en ze is echt goed. Dat concert was binnen een minuut uitverkocht, maar ik had op de dag zelf nog een ticket kunnen scoren via ticketswap. Het boek dat ik het beste bij Angel On Fire vind passen is Koninkrijk Van As van Sarah J. Maas. Aelin was ook echt on fire, voordat ze gevangen werd genomen door Maeve. In Koninkrijk Van As moet ze leven met de gevolgen en je weet niet of het haar ooit nog zal lukken om dit weer helemaal te boven te komen. Zal ze ooit nog Aelin Fireheart worden? Voor jullie een vraag, voor mij een weet.

Love It If We Made It - The 1975

Behalve Chocolate, wat vroeger vaak op 3FM werd gedraaid, ken ik dus helemaal niets van The 1975. Ik moest ook echt de lyrics van Love it if we made it opzoeken, want alleen op gehoor kon ik er niets uit halen. Alsnog heb ik, na het lezen van de lyrics, echt geen idee waar dit over gaat, voor mij is er geen samenhang in het nummer. Ik kan hier dus ook niet echt een boek bij zoeken, maar wat ik wel uit dit hele nummer kan opmaken is dat er veel drugs gebruikt wordt en daarom ga ik toch voor Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid. Drugs, roem, het wordt allemaal in de lyrics van The 1975 benoemd. Het klopt misschien niet, maar ik kan er echt geen chocola van maken. Daisy Jones & The Six is ook niet geschikt voor lezers onder de 18.

Just Another Day - Lady Gaga

Gelukkig, toch nog Gaga in de Music Monday! Ik was haar zelf namelijk vergeten. Ik had geluk dat ik bij de Joanne World Tour was in 2018 en dat de show in Amsterdam nog doorging. Want wow wat een concert! Het was al eens uitgesteld en de week daarna werd de rest van de tour gecanceled. Maar die avond was ze echt on fire. Zelf vind ik dit dan het minste nummer van het album Joanne, ik sla deze zelfs vaak over. Het is een nummer dat aangeeft dat het gewoon maar weer een dag is en dat er morgen weer nieuwe kansen zijn en dat doet me denken aan de relatie tussen Easton en Hartley in Verlangen van Erin Watt. Gedeeltelijk ook in Gevaar, maar meer in Verlangen. In dat boek misdraagt Easton zich namelijk veel meer en dat komt ook in het nummer van Lady Gaga voor.

Wildernis - Teske

Van dit nummer heb ik ook nog nooit gehoord. Ik luister amper Nederlandstalige muziek, want vaak vind ik deze echt niet goed. Dit nummer pakt me ook absoluut niet, maar ik heb wel een boek dat erbij past. Of eigenlijk meer een relatie uit een boek. Katy en Daemon uit de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Ze leven voor een groot deel in geleende tijd en moeten oppassen dat ze niet worden ontdekt en opgepakt. Ondertussen proberen ze zo vaak mogelijk bij elkaar te zijn, maar dat gaat niet altijd gemakkelijk.

Ben jij het eens met de boeken die ik heb gekozen bij deze nummers?



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #14

Meer informatie

Gerelateerd